Star WarsThe Walking DeadMarvelDűneVisszatekintő

A képregényekben Michonne és a Kormányzó sokkal brutálisabban bántak el egymással

A The Walking Dead: The Ones Who Live fináléjához közeledve felevenítjük Michonne és Blake harcát... ami nem túl rózsás a képregényekben sem


Dósa Norbert

2024. 03. 30. 00:00

A képregényekben Michonne és a Kormányzó sokkal brutálisabban bántak el egymással
Megosztás

A The Walking Dead c. sorozat nézői előtt nem titok, hogy a Michonne és a Kormányzó közötti kapcsolat nem teljesen felhőtlen. A televíziós szériában úgy Michonne, mint Philip Blake sokkal emberibb ábrázolást kapott, a képregényekben ellentétben, ahol előbbi sokszor szadista módba kapcsolt és magában beszélt, utóbbi pedig egy jóval utálatosabb pszichopata révén a kínzások egész tárházát zúdította ellenfeleire. De mit tettek pontosan egymással a nemezísek?

A Kormányzó bezárta, majd többszörösen is megerőszakolta Michonne-t. Itt nem egy “egyszerű” erőszakra kell gondolni, brutális módon meg is verte őt, miközben nagyon is élvezve a nő ellenkezéseit. Többször visszatért hozzá, de a nőt végül Rickék kiszabadították és a pszichopata férfi szenvedései itt kezdődtek el. A szamurájkardos nő ugyanis meglátogatta őt, a lehető legnagyobb élvezettel fizetve vissza a kölcsönt.

Michonne nem finomkodott: fegyverek és kínzások egész tárházát zúdította a Kormányzóra. Először meztelenre vetkőztette és a falhoz kötözte a férfit, a lapockáit pedig egy fúrógéppel lyukasztotta át. A Kormányzó “micsodáját” sem kímélte: hezitálás nélkül a padlóhoz szögezte, ezáltal demonstrálva a férfiak egyik legnagyobb rémálmát. Michonne azt is bemutatta a Kormányzón, hogy ő bizony nem a legjobb manikűrős a városban: egyesével tépte ki a körmeit egy fogóval. Egy kanalat nyomott fel Blake végbelébe, s míg a sorozatban egyetlen mozdulattal átszúrta a szemét, addig a képregényben ugyanazzal a végbeléből kirántott kanállal vájta ki, ezzel is elnyújtva a férfi szenvedését.

Annak érdekében, hogy bosszút álljon Rick levágott karja miatt, Michonne egy gyors mozdulattal a Kormáynyzót is megszabadítja a jobb kezétől, így már szó szerint megnyomorítva a férfit. A megerőszakolt és megsanyargatott nők valószínűleg pont így bánnának el a kínzójukkal, ha nem kötnék őket a jogszabályok. A The Walking Deadben azonban már az új világ törvényei élnek, ahogyan azt Negan is közölte Rickkel legelső találkozásuk során.

Hogy mennyire esett túlzásba Michonne, azt nehéz megállapítani. Az már egyszer biztos, hogy szabadon engedte úgy az érzelmeit, mint a benne rejlő vadállatot és talán ez teszi annyira kiemelkedővé a végtelenül tökös nőt: bármennyire is képes beilleszkedni új családjába, valahogy mindig is benne marad a vadonban kószáló és mindenre képes túlélő.

Aki élőszereplősen szeretné látni Michonne-t, annak ajánljuk úgy a The Walking Dead anyasorozatot, mint a The Walking Dead: The Ones Who Live c. miniszériát, melyről már számos cikk született az oldalunkon s melynek a fináléja néhány napon belül debütál! Nektek mi a véleményetek Michonne bánásmódjáról? Szerintetek túlzásba esett vagy Blake csak azt kapta, amit megérdemelt?


Brian BlakeKormányzóKépregényMichonneRobert KirkmanThe Walking DeadThe Walking Dead: The Ones Who Live

Képek forrása: Robert Kirkman's The Walking Dead,AMC

Blogunk fenntartása költségekkel jár. Amennyiben támogatnád az oldalunkat, itt megteheted:

Támogatás