Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

Winstonék készülődnek - A Continental: John Wick világából 2. rész kritika

Tovább fokozódik a Winston és Cormac közötti feszültség.


babelzoltan Bábel Zoltán

2023. 10. 05. 00:00

Winstonék készülődnek - A Continental: John Wick világából 2. rész kritika
Megosztás

Hirdetés

New York-ban nincs megállás, ugyanis folytatódik a legújabb John Wick spinoff sorozat, A Continental: John Wick világából, amely már a második, és egyben utolsó előtti részével jelentkezik.

A cikk további része spoilereket tartalmaz!

A történet értelemszerűen ott veszi fel a fonalat, ahol az első rész abbahagyta, és bizony nagy dolgok vannak készülőben, hiszen Winston és kis csapata azt tervezik, hogy megölik Cormac-ot, ezzel együtt pedig elfoglalnák a Continental hotelt. Ez nagy eséllyel meg fog történni, és valószínűleg így lesz Winston a hotel vezetője, de szinte biztos, hogy nem lesz könnyű feladat ezt megtenni, mert Cormac-nak mindenhol vannak emberei, és nem is akármilyenek, elég ha a zavarba ejtő gyilkos ikerpárra gondolunk, akik megint alkottak ebben a részben, és többi társaikkal együtt keresik az ellopott tárgyat, amit még Winstonék sem tudnak, hogy hol van, ezáltal pedig ők a fő célpontok Cormac szemében, aki azt hiszi, hogy Frankie fivérénél lapul a tárgy.

A második rész nem diktált olyan nagy iramot, mint az első, és jóval könnyebben lehetett fogyasztani, miután már azért bővebben megismertük a szereplőket. Ez azonban nem jelenti azt, hogy brutalitásból, és akcióból hiányt szenvedtünk volna, mert ismét vérfagyasztó keménységnek lehettünk szemtanúi. Ide tartozik egy kiemelendő pillanat, ami Mel Gibson karakteréhez fűződik, merthogy házi kis zenészének szétverte a fejét és drága kis hangszerét is egy golf ütővel, és ezt mi nézők végig is nézhettük, már aki bírja az ilyen gyilkosságokat, és ez továbbra is hatalmas erőssége a szériának, hogy ilyen bátran és brutálisan mutatják be az eseményeket a '70-es évek New York-jában. Ezzel együtt még egy nagy csavar lépett be a történetben, hiszen Cormac ölt a Hotel területén belül, amely a szabályok szerint tilos, és ezt a filmekből mi már tudhatjuk. Azonban a Felső Kör már korábban is megfenyegette Mel Gibson karakterét, és tudtára adták, hogy három napja van visszaszerezni az ellopott tárgyat, mert különben felfüggesztik vezetői posztja alól, és még csúnya bánásmódban is részesülni fog.

A Felső Kört vezető női karakter és társa már önmagában eléggé hátborzongatóak, pedig nem is láttuk a nő arcát, Mel Gibson viszont igen, és az arckifejezése mindent elárult. Félelmetes szereplők ők is, és hiába láttuk keveset a két figurát, mégis érződik rajtuk, hogy jól ki vannak dolgozva, és fontos, hogy egyedi karakterek a történetben, ahogy a John Wick-franchise-ra ez általában jellemző.

A második epizód során még egy fontos dolog történt, hiszen Charon fiatal barátja kegyetlen módon meghalt, fentebb említettem, hogy Mel Gibson szétverte a fejét, és a végeredményt Charon is látta, aki az események megtörténte előtt Winstonékkal találkozott, mert beszélgetni szerettek volna vele, és a tudtára adni az igazságot Cormac-ról. Charon nyilván nem fogja életét veszteni, és hiába árulkodott felettesének, biztos hogy Winston mellé fog állni, mert mi nézők már ismerjük a két karakter kapcsolatát a filmekből. Az, hogy önszántából vagy kényszerítik rá majd a következő részben fog kiderülni.

VÉGSZÓ

Összeségében A Continental: John Wick világában 2. része tartja a színvonalat, remekül építkezik, még akkor is, amikor rengeteg szálat kell mozgatni a sorozatnak. Van itt rendőrös szál, ami külön érdekes, de Winstonék támadása is egy nagy esemény lesz, és még számtalan dologról lehetne beszélni. A legnagyobb negatívuma továbbra is az a sorozatnak, hogy nincs John Wick hangulata.

7.5/10

Hirdetés


A Continental: John Wick világábólColin WoodellJohn WickKeanu ReevesMel GibsonPrime VideoSorozatok 2023

Képek forrása: Prime Video

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.