Star WarsMarvelVisszatekintőSárkányok házaDeadpool

Visszatérhet-e még a Rossz Osztag?

Bizony nem válaszolt meg minden kérdést az animációs sorozat.


babelzoltan Bábel Zoltán

2024. 05. 10. 19:30

Visszatérhet-e még a Rossz Osztag?
Megosztás

Hirdetés


A Star Wars: A Rossz Osztag-sorozat animációs téren az egyik legvártabb projekt volt az elmúlt években, viszont egy kérdés továbbra is nyitott marad: Mi lesz a sorsa a továbbiakban az osztagnak?

EZ TÖRTÉNT A FINÁLÉBAN

A Rossz Osztag 3. évadjának 15. epizódjában az osztag és Omega egyaránt azon dolgoztak, hogy betörjenek a Tantiss-hegyre, illetve, hogy kitörjenek onnan. Omega kiszabadította magát és gyermeklaboratóriumi társait azzal, hogy egy Zillo sárkányt a birodalmi erők ellen fordított. Ezt követően Vadász, Zúzó, Célkereszt és Echo beszivárogtak a bázisra, de érkezésükkor a Tantiss vezetője, Royce Hemlock rajtuk ütött és elfogta őket.

A klónozó mérnöknek, Nala Se-nek, Echónak és Hemlock kutatójának, Emerie-nek köszönhetően a kocka megfordult, és az osztag megmenekült Hemlock kezei közül. Továbbá Hemlock elhunyt és a Necromancer-projekt megsemmisült, miközben Nala Se feláldozta magát a cél érdekében. 

MI TÖRTÉNT A SOROZAT UTÁN AZ OSZTAGGAL?

A sorozat fináléjának epilógusából kiderült, hogy a 99-es klónosztag a Pabu bolygón telepedett le, ahol korábban is rejtőzködtek. Vadász, Zúzó és Célkereszt tudták, hogy harcos napjaiknak vége. Echo és Emerie megfogadták, hogy egyesítik erőiket Rex századossal, és továbbra is segítenek azoknak a klónoknak, akik a Birodalom elnyomásától szabadon akarnak élni. 

Egy időugrást követően kiderült, hogy az idősebb és érettebb Omega úgy döntött, hogy véget vet a klón „testvéreivel” töltött békés időszakának, és az osztag régi hajójával csatlakozik a Lázadáshoz. Az őszülő és öregedő Vadászt is szemügyre vehettük, ahogy elbúcsúzik Omegától, aki biztos abban, hogy sikeres lesz a Birodalom ellen folytatott háborúban. 

HOGY KAPCSOLÓDHAT A ROSSZ OSZTAG A FOLYTATÁS-TRILÓGIÁHOZ ÉS A MANDALÓRI-SOROZATHOZ?

A Rossz Osztag 3. évadjának középpontjában álló nagy rejtély a Hemlock által felügyelt Necromancer-projekt volt, amelynek a célja az M-szám átvitele. A Star Wars-rajongók hamar rájöttek, hogy Hemlock egy Palpatine császár által kijelölt tudós volt a klónozás rejtélyének megoldására, hogy hogyan lehet Darth Sidious "lelkét és tudatát" átültetni egy klón testbe. Kiderült, hogy Omega DNS-e a kulcsa az M-szám átvitel befejezésének, ez azonban Palpatine számára elveszett, amikor az osztag és szövetségesei megölték Hemlockot és teljesen megsemmisítették a kutatási aktákat.

A Tantiss-hegyi küldetés miatt Palpatine elvesztette a klónozási kutatások egyik kulcsfontosságú áttörését, viszont A Mandalóri 23. fejezetében Moff Gideon és a birodalmi maradványok „Árnyéktanácsa” megemlíti, hogy Brednol Hux parancsnok végül újraindította a Necromancer-projektet. 

Évtizedekkel később a folytatás-trilógia és az Első Rend idejére a Necromancer-projekt feltehetően elég sikeres volt ahhoz, hogy Darth Sidious átültethesse tudatát és a erejét egy klón testébe, amikor látszólag meghalt az endori csatában a Star Wars: A Jedi visszatérben.

Viszont itt lehetett sarkalatos pontja A Rossz Osztag befejezésének. Tudjuk, hogy Palpatine-nak folyamatosan át kellett adnia az esszenciáját az új klóntestekbe, mert a klónozási folyamata nem volt teljes. Most már joggal feltételezhetjük, hogy Omega DNS-ének elvesztése volt az az apró, de nagyon fontos tényező, ami megakadályozta Palpatine-t abban, hogy valaha is teljes mértékben elérje azt a fajta klónozási „halhatatlanságot”, amire mindig is vágyott. 

Szerintetek kapunk bővebb választ erre a kérdésre a jövőben?


Hirdetés

A Jedi visszatérA MandalóriaA Rossz OsztagAnimációDisney+HemlockKlónOmegaPalpatineSorozatok 2024Star Wars

Képek forrása: Disney+

Csatlakozz a csapatunkhoz, ha szereted a filmeket, sorozatokat, vagy videójátékokat, és tudsz róluk írni vagy videókat szerkeszteni!

Jelentkezés!