Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

Valóban ez lenne a legjobb Star Wars-sorozat?: Ahsoka 8. rész kritika

Debütált az első évad fináléja.


babelzoltan Bábel Zoltán

2023. 10. 07. 00:00

Valóban ez lenne a legjobb Star Wars-sorozat?: Ahsoka 8. rész kritika
Megosztás

Hirdetés

Elérkezett utolsó részéhez az Ahsoka, amely még több kérdést hagyott nyitva, mint amennyit megválaszolt volna, azonban ez arra engedhet következtetni minket, hogy érkezni fog a második évad.

A nyolcadik rész során rengeteg minden történt, ismét egy eseménydús epizódon vagyunk túl. Ahogy az várható volt, valaki életét fogja veszíteni a fináléban, és ez így is lett, méghozzá Morgan Elsbeth karakterétől kellett elbúcsúzni, miután egy gyönyörűen megkoreografált párbaj során Ahsoka Tano megölte őt. Érdekesség Morgannel kapcsolatban, hogy már ő is teljes értékű Éjnővérnek számít, és egy nem hétköznapi fegyvert adott neki Thrawn három boszorkánya, hiszen Talzin Anya pengéjével ajándékozták meg, amit utoljára még nála láthattunk A klónok háborúja animációs sorozatban.

A boszorkányság közel sem ért véget ennyivel, hiszen a rohamosztagosokat Ahsokáék legyűrték, azonban jött a csavar, és feltámasztották őket, szóval bizony: élőhalott katonák is feltűntek a záró részben, ami egy pazar húzás volt. Sehogysem lehet őket megállítani, mindig felkelnek, és az egyik főbb pozícióban lévő katonának még a rothadó arcát is kicsit szemügyre vehettük, aki nem mostanában lett zombi. Persze, ez nem egy Star Wars-horror volt, viszont akinek ez volt a vágya minimális szinte megkapta. Továbbá, ami a három Éjnővért illeti, sikeresen visszautaztak Thrawnnal az általunk ismert galaxisba, és egyből a Dathomir volt a célpont. Ez pedig nem lehet véletlen, biztos hogy van valami tervük, amiért oda mennek. Akár az is meg lehet, hogy valami olyan lapul a hajóra felpakolt rakományban, amit csak a Dathomiron tudnak használni vagy netán újjáéleszteni. Erre nagy eséllyel a következő évadban kapunk választ, ahogy sok minden másra is. 

Ahogy említettem Thrawn és megmaradt csapata visszatértek, de velük tartott egy potyautas, aki nem más, mint Ezra Bridger. Sikeresen hazatért a karakter, és Ezrához megszokott módon köszöntötte a régen látott Hera Syndullát, de a találkozásuk egyáltalán nem volt érzelmes, mondhatni sótlan érzést kelltett. Hasonló érzés volt látni őket, mint amikor Sabine Wrennel találkozott újból. Ezrához még egy remek kis jelenet köthető, mert a rész folyamán láthattuk, hogy megépíti új fénykardját. Azonban a többiek nem jutottak vissza, szóval mondhatni egy csere történt a karakterek között, és akik az ismeretlen galaxisban voltak most hazatértek, viszont akik újonnan érkeztek az ismeretlen helyre, ők bizony ott is maradtak. Mind Ahsoka, Sabine, Huyang, Baylan és Shin egyaránt a Perideán tartózkodnak. Ez egy váratlan fordulat volt, és minden bizonnyal lesz még konfliktus közöttük, főleg miután Shin visszatért az útonállókhoz, akik korábban Sabine-t is üldözték.

Sabine Wren pedig megkapta azt a karakter fejlődést, amire az egész évad során várt: tudja használni az Erőt. Ez a döntés Filonitól egészen biztos, hogy megosztó lesz a rajongók körében, és személy szerint én sem tudom hova tenni. Érthetetlen, hogy miért kell csak úgy a semmiből mindenkiből Jedit csinálni. Teljesen elveszi azt a varázst, amikor valaki Erőérzékeny. Sokkal jobb lett volna, ha ezt hanyagolják, és meghagyják Sabine-t olyannak, amilyennek mi ismertük. Így is eléggé megosztó lett a karakter az Ahsokában, és rettentő irritáló tud lenni. Az pedig, hogy ilyen hirtelen tett szert ekkora Erőre, már önmagában nevetséges, főleg hogy Ezrát átlökte Thrawn hajójára.

Mindenképp említést érdemel Baylan Skoll, aki az egyik, ha nem a a legjobb szereplő volt az Ahsokában. Az ő történetének folytatásába is minimális betekintést nyerhettünk a nyolcadik rész során, és egyre inkább érdekesebbé válik a szála. A karakter folytatja az általa kitűzött célt, és egy olyan helyen láthattuk az epizódban, amire aligha lehetett volna számítani. Baylan egy gigantikus szobor kezén áll, azonban ez a szobor nem akárkit ábrázol, hiszen az Atyáról mintázták. Tehát a Mortisi istenek is valamilyen formában tiszteletét tették a sorozatban, és nem csak egyedül az Atya látható, hanem a Fiú is, de még a Leány is észrevehető, viszont nem a legszebb napjaiban találjuk az ő szobrát. Ray Stevenson pedig már nem fog visszatérni Baylan szerepében, hiszen még a sorozat megjelenése előtt sajnálatos módon elhunyt a színész, akiért nagyon nagy kár, mert az utóbbi évek egyik legjobb karakterét adta a Star Wars világához. Ha a Disney új színészt akarna keresni, akkor egyértelműen Liev Schreiber lenne a tökéletes választás, és mindenképp folyatani kéne Baylan történetét. Sok rajongó egész biztos, hogy kíváncsi rá.

VÉGSZÓ

Összességében az Ahsoka 8. epizódja egy újabb fantasztikus kaland volt, viszont nem meglepő, ha van az emberben egy üresség a sok megválaszolatlan kérdés miatt, de ne csüggedjünk, mert egész biztos, érkezni fog a második évad, ahol még több izgalom várhat ránk, és elképesztően sok történeti szál van még, amivel lehetne foglalkozni. No meg Hayden Christensen is beköszönt újra a rész végén Erőszellem formájában, aki már egy igazi legenda lett a messzi-messzi galaxisban...

8/10

Hirdetés


AhsokaDisney+Hayden ChristensenLucasfilmRay StevensonRosario DawsonSorozatok 2023Star Wars

Képek forrása: Disney+

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.