Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

Trágár kis kedvenceink: Kivert kutyák kritika

A film simán pályázhatna az év legjobb vígjátékának a címére.


babelzoltan Bábel Zoltán

2023. 08. 30. 00:00

Trágár kis kedvenceink: Kivert kutyák kritika
Megosztás

Hirdetés

Augusztus 17-én debütált a hazai mozikban a Kivert kutyák című vígjáték, mely máris markánsan tűnik ki a komédia műfajában. Egy olyan korszakban, amikor a minőségi vígjátékok egyre ritkábban köszönnek vissza a filmvásznon, ez az alkotás igazán friss levegőt hoz a zsánerbe, és könnyed humorával, szellemes poénjaival garantáltan jókedvre derít minden nézőt és bátran ki lehet jelenteni, hogy simán pályázhatna az év legjobb vígjátékának a címére.

Az alapkoncepció egyszerű, de nagyszerű: egy elhagyott kutya és kóbor társai összefognak, hogy megleckéztessék a főszereplő kutya gazdáját, aki bosszúból le akarja harapni a a férfi nemiszervét. Ez a furcsa csapat váratlan helyzetekbe és kalandokba keveredik, miközben útjuk során számos más állattal és emberrel találkoznak, színesítve ezzel a cselekményt és előhozva újabb és újabb szórakoztató helyzeteket, amiken nem meglepő ha sírva nevetünk.

A film a nézők között kétségtelenül megosztó reakciókat vált majd ki. Ahogyan az lenni szokott a vígjátékok esetében, lesznek, akik nem értékelik az erősen abszurd és trágár humor stílusát, és így az egész filmet értékelhetetlennek találják majd. Ugyanakkor, azok számára, akik nyitottak az ilyenfajta humorra és kikapcsolódásra, a film egy valódi kincsesbánya lesz. Nem csak brutálisan jól működő poénok vannak a filmben, hanem maga a történet is nagy dícsértet érdemel, mert amilyen vicces és bugyuta, amellett egy komoly drámát dolgoz fel a film, méghozzá azt, ha egy gazda kidobja a kis kedvencét. A készítők nagyon jól ábrázolják azt, hogy miként érezhet egy ilyen helyzetben az adott kis állat, hogy milyen mély nyomot hagy benne és hogy mennyire megviseli a lelkét. Nagy dícséret, hogy a sok baromság közé egy ilyen komoly és érzelmes szálat is be tudtak fűzni, de egyébként a többi kutyának sem a legszebb a háttértörténete, sőt van ilyen szomorú.

Az alkotás erőssége a kutyák személyiségeinek hű bemutatásában rejlik, még akkor is, ha ezeket egy hatalmas adag iróniával és abszurditással keverik meg. A kutyák sajátosságai és viselkedése a valóságos kutya-tulajdonosok számára is ismerősek lehetnek: a pisilés, egy tárgyal való közösülés, a postás ugatása és még sok más ilyennel találkozhatunk a film nézése közben.

A humor a film alapvető ereje, és a rendezők bátran merítettek a trágár szóhasználat és a provokatív poénok tárházából. Bár ez elsőre meglepő lehet, a film hangvétele és stílusa miatt mégis tökéletes. A merész nyelvezet és a képtelen helyzetek együttesen teremtik meg azt a bohókás atmoszférát, mely elhozza a jókedvet és a nevetést. Ezeket a dolgokat nem is lenne érdemes elspoilerezni vagy egy példát írni, mert csak úgy tud nagyot ütni, ha az ember elmegy a moziba és átéli ezt a sok komikus pillanatot, amit egyébként mindenkinek ajánlok, mert a film egy felejthetetlen élményt fog nyújtani, legyen az negatív vagy pozitív értelemben.

Végszó

Összességében a Kivert kutyák egy igazi szórakoztató kikapcsolódást ígér, amely akár az év egyik legjobb vígjátékaként is beírhatja magát a filmek történetébe. Azoknak, akik képesek elengedni magukat és élvezni az abszurd humorral teli világot, garantáltan felejthetetlen élményt nyújt majd és érdekes módon mutatja be kis kedvenceink életét. Ki tudja, lehet a valóságban is ilyenek csak nem tudunk róla...

8/10

Hirdetés


Josh GreenbaumKivert kutyákVígjáték

Képek forrása: IMDB

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.