Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

Titkok kamrája - The Walking Dead: The Ones Who Live 3. rész

Visszavett tempó, de újfent nagy fordulatok.


babelzoltan Bábel Zoltán

2024. 03. 12. 00:00

Titkok kamrája - The Walking Dead: The Ones Who Live 3. rész
Megosztás

Hirdetés

Elég gyorsan telik az idő, hiszen a legújabb The Walking Dead-spinoff, a The Ones Who Live már az évad felénél, tehát a harmadik részénél a jár. A Rick Grimesra és Michonne-ra fókuszáló széria friss epizódja kicsit visszavett a tempóból az első-kettőhöz képest, viszont ismételten érdekes kérdéseket és eseményeket láthattunk. 

The Walking Dead: The Ones Who Live-ról fontos azt megjegyezni, hogy már magyar szinkronnal is végre nézhetünk egy TWD-tartalmat az AMC-nek köszönhetően. Ezzel együtt pedig az is egyértelművé vált, hogy Rick Grimes csodálatos orgánuma, Rajkai Zoltán is visszatért. A széria minden hétfőn 22:00-kor látható az AMC-n magyar szinkronnal, eredeti nyelven hétfőn 3:00-kor tekinthető meg, amely összesen hat epizódból fog állni. 

A CIKK TOVÁBBI RÉSZE SPOILEREKET TARTALMAZ!

A harmadik rész egyből a múltba repít minket vissza, ahol Ricket és Jadist láthatjuk beszélni, és a nő elmondja neki, hogy bízik a CRM tervében és abban, hogy egy sokkal jobb civilizációt és társadalmat tudnak felépíteni, mint ami valaha is volt. Érdekes párbeszéd volt a két karakter között, főleg azután, hogy a későbbi jelenetekben már a jelenben történik meg ugyanez, viszont Jadis egy teljesen más arcát mutatta - a második epizód végi pillanatok folytatódtak ennél a momentumnál. 

A két szereplő kapcsolata rettentően érdekesen alakul, mivel Jadis már teljesen megszállottá vált és mondhatni a CRM-nek él, és ezáltal pedig az sem tetszene neki, ha Rick és Michonne megszökne. Ahogy az előző epizódban, úgy most is fenyegeti Ricket, azonban itt olyat mondott Jadis, ami ellen szinte tehetetlen Andrew Lincoln karaktere. Jadis a férfi szájába adta, hogyha elszöknek, akkor tudja, hogy hol kell keresni az otthonukat és elpusztítja azt, de meg is öli az ott élő embereket. A másik opció pedig az, hogyha Grimes megöli a nőt, akkor minden kiderül róla, mivel Jadis egy aktát hagyott hátra, ahol minden megtalálható Rickről. Tehát nyakig benne van abban a bizonyos dologban Rick, akinek továbbra is egy a célja: eltűnni innen és biztonságba tudni Michonne-t. 

Michonne-nal is történtek érdekes dolgok, hiszen ugyan abban a pozícióban láthattuk, mint az első részben Ricket és egyből fel is figyelnek rá. Továbbá szorult helyzetbe kerül Pearlel szemben, aki nem sok híján kést ránt ellenne, de még egy szökésben is részt vesz férjével együtt, amely kudarcba fullad, mert a nő nem hajlandó elmenni nélküle. Ez teljes joggal besorolható a negatívumokhoz, mert nem haladt emiatt igazán előre a történet és Rick is jól tudhatta volna, hogy felesége milyen döntést fog hozni. Többek közt a negatívumok sorát erősíti az, hogy borzasztóan sok volt a túltolt szerelmi elem ebben a részben. Persze, ez a széria mondhatni egy romantikus történet, de nemcsak ebből kéne állnia.

Ami igazán meglepő volt a rész során az a finálé. Ugyanis Michonne férjével együtt kiugrik egy helikopterből, ezzel együtt pedig nagy eséllyel megkezdődött a várva szökés és akár egy menekülős epizód is várhat ránk a következőkben, amelyet aligha bánnánk. Igazán ráférne a sorozatra még több akció és kevesebb "szerelmeskedés". 

Hirdetés


AMCAndrew LincolnDanai GuriraMichonneRajkai ZoltánRick GrimesSorozatok 2024Terry O'QuinnThe Walking DeadThe Walking Dead: The Ones Who Live

Képek forrása: AMC

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.