Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

A drámai találkozás - The Walking Dead: The Ones Who Live 2. rész

A házaspár végre megtalálta egymást, azonban ezzel együtt egyre több bonyodalom jelentkezik.


babelzoltan Bábel Zoltán

2024. 03. 07. 00:00

A drámai találkozás - The Walking Dead: The Ones Who Live 2. rész
Megosztás

Hirdetés

Már egy hete, hogy debütált a legújabb The Waling Dead-sorozat, amely a The Ones Who Live címet viseli és Rick és felesége, Michonne kalandját követhetjük nyomon. A nyitány egyből egy pazar kalanddal kényeztetett el minket és az epizód végén látott fordulat még több érdekes pillanatot vetített előre nekünk, és ez meg is valósult a második rész folyamán. 

The Walking Dead: The Ones Who Live-ról fontos azt megjegyezni, hogy már magyar szinkronnal is végre nézhetünk egy TWD-tartalmat az AMC-nek köszönhetően. Ezzel együtt pedig az is egyértelművé vált, hogy Rick Grimes csodálatos orgánuma, Rajkai Zoltán is visszatért. A széria minden hétfőn 22:00-kor látható az AMC-n magyar szinkronnal, eredeti nyelven hétfőn 3:00-kor tekinthető meg, amely összesen hat epizódból fog állni. 

A CIKK TOVÁBBI RÉSZE SPOILEREKET TARTALMAZ!

Történetünk hat évvel a híd felrobbantása után veszi fel a fonalat és, ahogy az előző rész Rickre fókuszált, most Michonne áll a középpontba. Tehát nála is bemutatták, hogy mit csinált és milyen módon próbálta megtalálni rég elveszett férjét. A kaland során rengeteg akcióval, drámával és tragikus eseménnyel kellett szembenéznünk. Többek közt új karaktereket is megismerhettünk, mint például Natet, Aident, Bailey-t és Elle-t. Utóbbit leszámítva jelentős szereppel bírtak az újonnan bemutatott figurák, hiszen Michonne útját majdnem mindenki végigkísérte. Azonban egy CRM helikopter klórgázt dobott le a kis csapatra és ezáltal szinte az összes szereplő életét veszítette, még Aiden és Bailey is. Továbbá, ha ez nem lenne elég, akkor tovább fokozták a drámát, mivel Aiden terhes volt és Michonne viszonylag hamar baráti kapcsolatba került a párral, no meg Nate-tel is, aki a rész legjobb karaktere volt. De sajnos csak volt...

Nate tüdeje és torka szerencsére sikeresen átvészelte a szörnyű klórgázt, viszont ez közel sem volt olyan kevés idő és Michonne-nal együtt sokat kellette egy légtérben tölteniük, hogy újra visszanyerjék régi formájukat. Nagyon érdekes volt látni, ahogy Rick felesége napi szinten végez edzést, de ez közel sem ment neki olyan könnyen még az elején, de fokozatosan visszaépítette az erejét. A két karakter között csodálatos párbeszédek zajlottak le, amiket nem meglepő, ha könnyezve nézünk végig. 

Ezt követően Nate és Michonne elindulnak - már minden reményét elvesztve a nő -, azonban itt érkezünk el, ahhoz az eseményhez, amelyet az első epizód fináléjában láthattunk: Rick és Michone újra együtt. Káprázatos volt az újbóli találkozása ennek a két lenyűgöző karakternek, és értelemszerűen rendkívül érzelmesre, drámaira sikerült - itt sem meglepő, ha ejtenek pár könnycseppet a rajongók. Azonban hiába az öröm, Nate-t váratlanul lelövik, amire aligha lehetett volna számítani, és persze az új szereplők bevezetésénél általában mindig meghal egy-kettő, de Nate-t hamar a szívünkbe lehetett zárni és ez egy váratlan húzás volt. Legalább egy újabb okot tud felmutatni a sorozat, hogy bizony visszatért a kezdeti éveihez, ahol telis-tele volt fordulattal a széria. 

Nate halála után újabb bonyodalmak kezdenek kialakulni, mivel Rick elviszi magával Michonne-t új "otthonába", de ez nem ilyen egyszerű. Feleségének elmondja, hogy hazudjon, felejtsen el mindent róla és Alexandriáról, és tüntesse el az összes bizonyítékot, amelyek hozzá vagy az otthonukhoz vezethetőek vissza. Tehát Michonne felvesz egy teljesen más személyazonosságot, viszont Rickkel titkos találkozókat tartanak, és megígéri neki, hogy kiviszi innen. Egy dologgal azonban nem számolt Andrew Lincoln karaktere: Jadisszel.

Ugyebár Jadis már ismeri korábbról Michonne-t és tisztában van a férfi és a nő kapcsolatáról. A rész végén Jadis Rick házában várakozik rá, hogy tisztázza azt vele, hogy mégis mit csinál - nyilván a nő ennél "szebben" fogalmazott. És meg is fenyegeti Ricket, hogyha szökni próbál, akkor mindenkit megöl és fény derül a titokra.

Hirdetés


AMCAndrew LincolnDanai GuriraMichonneRajkai ZoltánRick GrimesSorozatok 2024Terry O'QuinnThe Walking DeadThe Walking Dead: The Ones Who Live

Képek forrása: AMC

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.