Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

Rick Grimes visszatér - The Walking Dead: The Ones Who Live 1. rész

Újra feltámadt a The Walking Dead?


babelzoltan Bábel Zoltán

2024. 02. 27. 00:00

Rick Grimes visszatér - The Walking Dead: The Ones Who Live 1. rész
Megosztás

Hirdetés

A The Walking Dead-franchise mára már számos spinoffot tudhat a soraiban, amelyek még nagyobbá kívánják bővíteni a kóborlók világát. Az anyasorozat végezetével több karakter/karakterek útja külön vált és saját szériát kaptak, mint például a The Walking Dead: Dead City, ahol Maggie és Negan közös kalandját követhettük és a The Walking Dead: Daryl Dixon, amely Norman Reedus közönségkedvenc figuráját helyezte előtérbe. Emellett van még egy produktum - és ez valószínűleg a legvártabb volt a rajongók részéről - ami nem más, mint a The Walking Dead: The Ones Who Live

A legújabb széria a rég eltűnt Rickre és az őt kereső Michonne-ra fókuszál. A két szereplő már évek óta nem találkozott egymással, mivel Rick Grimes a 9. évad során egy önfeláldozó manővert követően megvédte barátjait és felrobbantotta a hídat, majd pedig Jadis segítségével elszállították egy helikopterrel és egészen idáig nem tudtuk, hogy mi történt igazából Andrew Lincoln zseniális karakterével. Ami Michonne-t illeti, a Danai Gurira által megformált figura a 10. évadban szállt ki a történetből, hiszen elindult megkeresni férjét, Rick-et. Tehát a házaspárt oly sok idő óta nem láthattuk, azonban a sorozat megpróbálja betölteni az űrt és ismét "összeadni" eme két kiváló karaktert. 

The Walking Dead: The Ones Who Live-ról fontos azt megjegyezni, hogy már magyar szinkronnal is végre nézhetünk egy TWD-tartalmat az AMC-nek köszönhetően. Ezzel együtt pedig az is egyértelművé vált, hogy Rick Grimes csodálatos orgánuma, Rajkai Zoltán is visszatért. A széria minden hétfőn 22:00-kor látható az AMC-n magyar szinkronnal, eredeti nyelven hétfőn 3:00-kor tekinthető meg, amely összesen hat epizódból fog állni. 

A CIKK TOVÁBBI RÉSZE SPOILEREKET TARTALMAZ!

A sorozat első része - amely február 26-án debütált - egyből bedobott minket a mélyvízbe és megmutatta azt, hogy ez egy teljesen más hangvételű spinoff, mint a korábbiak. Rendkívül érződik, hogy sokkal több pénzt és energiát öltek bele, mert a The Ones Who Live egy "feldarabolt" film. Persze megvannak az ikonikus tévésorozatos jellemek, azonban az összképet nézve tényleg azt érezhetjük, hogy egy filmet nézünk.

Az első epizód nemcsak a minőséget tekintve fejlődött az elmúlt TWD-tartalmakhoz képest, hanem az anyasorozat korai éveinek feelingjét is meg tudja teremteni. Ezt abból is megállapíthatjuk, hogy senki sincs biztonságban, mivel az újonnan bemutatott karakterek nagyrésze hamar eltávozik, akárcsak a Rick-et "naggyá" tevő Okafor. A néző azt hiheti, hogy végigkísérik majd az egész évadot eme szereplők, azonban nagyon úgy tűnik, hogy a fordulatok nem fognak hiányozni ebből a sorozatból. Az elmúlt évek The Walking Dead-szériái a legtöbb esetben klisés "csavarokat" vonultatott fel és nem volt olyan "agyeldobós", mint régebben. És az, hogy ez újra felemelkedőben van a sorozatban ez az elem - legalábbis az első rész alapján - óriási erősséget tudott sugározni a nyitányból. 

Az első rész Okafor mellett olyan érdekes figurákat mutatott be, mint a Lost - Eltűntekből ismert Terry O'Quinn által megformált Beale-t, továbbá Pearlt és Estebant. Többek közt Jadis is visszatér, azonban ő csak a nyitójelenetekben látható kis összefoglalóban vehető szemügyre, amely bemutatja Rick és Michonne eseményeit, hogy felfrissítsük emlékezetünket. 

És akkor térjünk át arra a karakterre, akit minden The Walking Dead-rajongó tűkön ülve várt, hogy visszatérjen: Rick Grimesra. Andrew Lincoln ikonikus szereplőjével már az epizód elején egy olyan dolog történt, amit valószínűleg a legtöbb rajongó későbbre várt és nem a kezdetre. Ez nem más, mint az, hogy Rick elveszíti egyik kezét - ahogy a képregényekben is egyaránt - méghozzá saját maga vágja le azt. Ezt azért kell megtennie, mivel ő nem akar a CRM közösségéhez tartozni, csak a családjához szeretne visszamenni, de ezt nem engedik, mert innen bizony nincs kiút. 

Rick számos alkalommal próbált már megszökni, viszont egyszer sem sikerült neki és beletörődött abba, hogy ő kudarcot vallott és nem fogja soha többé már viszontlátni feleségét és lányát. Azonban itt jött egy újabb örült fordulat a részben, hiszen úgy zárult az epizód, hogy valakik lelőtték Rick helikopterét és egy rejtélyes kardos figura (Michonne) elkezdte meggyilkolni a megmaradt túlélőket, viszont Rick-ről levette a sisakot és akkor tudatosult benne, hogy megtalálta azt, akit oly régóta keresett: elveszett férjét. Ezek a pillanatok pedig egy fantasztikus és érzelemdús második részt vetíthetnek előre. Viszont az érzelmeket ebben az epizódban sem zárhattuk a háttérbe, mivel Rick álmaiban azt követhetjük nyomon, ahogy Michonne-nal ismerkedik meg, majd randevúzik. Ez is azt kívánta szimbolizálni, hogy mennyire fáj neki felesége látszólagos elvesztése.

Azonban sok más érdekes dolgot is megfigyelhettünk a részben, például a CRM működését és azt, hogy hiába találták meg a "paradicsomot" az apokalipszisban, még ott is vannak olyan titkok, amelyek akár szörnyű igazságot is tartalmazhatnak. Egyelőre ezekről elég keveset tudunk, viszont magának a helynek rendkívül érdekes a működése, hiszen egy komplett új társadalom van kialakulóban, ahol jelen van az áram, a víz, az élelem és a látszólagos biztonság, sőt még híradó is rendelkezésre áll. És nem utolsó sorban több százezren laknak egy ilyen városban, amelyből nemcsak ez az egyetlen. 

A látványra pedig egy szavunk nem lehet, hiszen kitűnőre sikeredett, akárcsak az "égő zombik" ábrázolása. Maga a hangvétel is jóval komolyabb az eddigi sorozatoknál és az első rész alapján bátran ki lehet azt jelenteni, hogy a The Walking Dead talán újra fénykorát élheti ezze a szériával, amely reméljük nem fog beleesni abba a csapdába, mint a Dead City és a Daryl Dixon, hogy még a melléktartalmakat is a végtelenségig akarják húzni. Egyedüli negatívumként azt lehetne csak felhozni, hogy kevés volt az akció, viszont a hátralévő időkben ez egészen biztos változni fog. 

Hirdetés


AMCAndrew LincolnDanai GuriraMichonneRajkai ZoltánRick GrimesSorozatok 2024Terry O'QuinnThe Walking DeadThe Walking Dead: The Ones Who Live

Képek forrása: AMC

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.