Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harcaA Gyűrűk Ura

Hirdetés

Amerikai Szupi Államok: The Boys 4. évad

Véget ért a The Boys negyedik szezonja, amely ismételten hozta a megszokott formáját, viszont több sebből is vérzett az új évad


babelzoltan Bábel Zoltán

2024. 07. 18. 22:48

Amerikai Szupi Államok: The Boys 4. évad
Megosztás

Hirdetés

Július egészen biztos, hogy a film és a sorozat rajongók hónapja, hiszen számos alkotás került a mozikban, illetve a streamingen bemutatásra. Nemrégiben véget ért a rendkívül megosztó The Acolyte, jelenleg fut a Sárkányok háza második szezonja, továbbá hamarosan érkezik a Deadpool & Rozsomák és a The Boys - vagy magyar nevén A fiúk - negyedik évada is lezárult a mai nap. A cikk innentől kezdve spoilereket tartalmaz!

Számomra a The Boys mindig is örök kedvenc fog maradni, hiszen borzasztóan nyers, amit a képernyőn láthattunk az évadok során, legyen szó a káromkodásról, a véres jelenetekről, a mai politikai korrektséget szembeköpő pillanatokról vagy a meghökkentő explicit momentumokról. Azonban könnyen át lehet esni a ló túloldalára, amely a negyedik évad során sajnos bekövetkezett. Elég, ha a arra gondolunk, amikor az egyik szupi többet csinál magából és egymás vágyait elégetik ki megdöbbentő módon vagy az, hogy állandóan férfi nemi szervekre közelít a kamera az egyik részben. A másik nemből pedig egy ilyet se vehettünk szemügyre. És most akkor, hogy is van az a bizonyos egyenlőség? De ebbe inkább ne is menjünk bele... Természetesen a véres és brutális jelenetekből most sem volt hiány, és talán durvább kivégzéseket láthattunk, mint valaha, amely továbbra is pazarul áll a sorozatnak. Néhol azért tátott szájjal néztünk, hogy mégis mi a fene történt, mert olyan szinten volt kemény - és valljuk be egyben fájdalmas is.

A régi karakterek ismételten kiválóak voltak - legyen az jó vagy rossz szereplő. Ugyebár Butcher a V-nek köszönhetően halálos betegséggel kell, hogy szembenézzen, és az őszintét megvallva számítottam arra, hogy tőle még ebben az évadban búcsút kell intenünk, de ez nem így történt. Nagy eséllyel ez az ötödik és egyben utolsó szezonban fog megvalósulni. Hughie is hozta a kötelezőt, aki rendkívül nagy fejlődésen ment keresztül, főleg, ha visszatekintünk a korábbiakban látottakra. Ami Francit illeti, na ő vele aztán minden megtörtént. Kipróbálta, hogy milyen az, ha egy férfi társaságában tölt el estéket, illetve végre egy érzelmes csók is elcsattant közte és Kimiko között, amelyre én nagyon régóta vártam. Franci már korábban megpróbálta, viszont a nő ezt egyáltalán nem támogatta, most azonban látok arra esélyt, hogy a folytatásban akár egy szerelmi viszony is kialakuljon köztük. Ezen kívül börtönben is volt pár napig/hétig, hiszen bevallotta bűneit, hogy mit tett annak a férfinak a családjával, akivel összeszűrte a levet. 

Kimiko is rengeteget fejlődött, és szerintem őt is hamar meg lehetett kedvelni - igaz, én korábban nem szimpatizáltam vele, viszont most fordult a kocka. Külön érdekesség, hogy az évad utolsó pillanataiban megszólalt. Szóval ebből következtethetünk arra, hogy a végső szezonban már nem fogja - vagy csak kevesebbszer - alkalmazni a jelbeszédet. Marvin - alias Anyatej - karaktere nekem az egyik személyes kedvencem. Nála tovább folytatódott a családi perpatvar, és Butcher után kis időre ő vette át a Fiúk főnöki szerepét. Na és akkor Csillagfény, vagyis Annie... Magával a karakterrel semmi probléma nem volt, aki szerette, az most is fogja, viszont a színésznő borzasztó, hogy mit csinált magával a sok plasztikai műtét révén. Érdemes megnézni egy The Boys első, illetve negyedik évadbéli képet róla. A fináléhoz közeledve könnyen meg lehet szokni, de az elején nagyon nehéz nem elmenni emellett. 

De, hogy ne csak a jó oldalt említsük meg, térjünk át pár sor erejéig a Hetekre is. Hazafi továbbra is fantasztikus, és Anthony Starr pazar ebben a szerepben, mást már nem is lehetne elképzelni. Hazafi mindig is egy érzelmeivel küszködő személyiség volt, aki sokszor rosszul cselekedett, de a következményeket mindig tudta úgy alakítani, hogy a saját malmára hajtsa a vizet, és ez ebben a szezonban sem volt másképp. Ugye egy elnökválasztás kellős közepén vagyunk a negyedik évad során, és Hazafiék természetesen ebbe is beleszólnak. Olyannyira, hogy a fejeket szétrobbantó Neuman halála után mondhatni, hogy ő vette kézbe az államok irányítását, amelyben a szupikat is alkalmazza. Tehát egy szupi hatalom jött létre, ami borzasztó következményeket hozhat magával. Többek közt egyet már láthattunk is, hiszen miután ez megtörtént, Hughie-t, Kimikót, Francit, Marvint elfogták a szupik, míg Csillagfény el tudott menekülni, Butcher pedig szintén "szabad lábon van". Tehát az biztos, hogy rengeteg izgalom fog ránk várni a jövőben. Továbbá érdekes volt látni egy ilyen forgatókönyvet a mai amerikai politikai élet mellett, hiszen nem egy párhuzamot vonhatunk közöttük, sőt még egy posztot is kitettek a The Boys hivatalos közösségi oldalaira, hogy ez kizárólag egy fiktív történet.

Emellett Expressz és Mélység is értelemszerűen visszatértek, sőt még Fekete Noir is, akit egy másik embernek kellett megformálnia, hiszen az "eredeti" Noirral Hazafi végzett a harmadik évadban. Az új Noir megint humorforrás volt, hiszen olyan betegséggel küszködik, amelynek során bármikor elaludhat, no meg sosem állt be a szája, pedig neki tilos beszélnie, hiszen az eredeti Noir sem tette meg. Expressz pedig egy pálforduláson ment keresztül, mivel átállt Butcherék oldalára és számos alkalommal segített nekik, például információkat szivárogtatott ki a Hetekről vagy Hazafiról. Érdekes volt és számomra ez is pozitívum az évaddal kapcsolatban, hogy még egy szupi döntött úgy, hogy hátrahagyja azt a szörnyű társaságot. 

A Hetek csapatához viszont csatlakozott még két új szupi is, méghozzá Petárda és Bölcs. Mindkét karakter nagyon jól el lett találva, és rendkívül egyediek, akik jót tettek a sorozatnak a megjelenésükkel. Petárda mondhatni egy Hazafi-rajongó, aki mindent megtesz érte - igen, bármit. Bölcs pedig a nevéből adódóan nagyon briliáns elme, és az egyik legjobb új figura, akit bevezettek, sőt emellett Hazafi jobb keze a háttérből irányított nagy terv során - a jobb kezet most nem szabad szó szerint érteni...

Több olyan karakter is kapott a V-ből, akikre aligha lehetett volna számítani. Ilyen volt például Ashley, aki a fináléban látott Hetekbéli mészárlás miatt szúrta be magának, mivel nem akar meghalni. Ezt azonban egyelőre nem boncolgatták tovább, hanem majd a következő évadban lesz jobban kivesézve. A másik szereplő, aki részesült a vegyületből, az Hughie apja. Hugh súlyos balesetet szenvedett és kómába került, és ezért adott Hughie, illetve a visszatérő anyja neki V-t, viszont ez egy kórházi gyilkosságsorozathoz vezetett, amely káoszba fulladt. Ezt követően Hughie kénytelen volt egyfajta mérget adni apjának, hogy befejeződjön a tragédia. Borzasztóan megható volt, és ez is tök jót tett az évadnak, hogy egy családi szálat is beemeltek a történetbe, viszont néhol már túlzottan el voltak nyújtva a jelenetek.

Ne feledkezzünk meg Jeffrey Dean Morganről sem, aki szerepet kapott a negyedik évadban, és ezt egy nagyon jó döntésnek lehet nevezni. Hozta a szokásos formáját a színész, amit például a The Walking Deadben láthattunk Negan esetében: egy vicces, ravasz és erős karaktert. Sajnálatos módon kiderült róla, hogy csupán látomás, mivel már korábban meghalt. Nagyon kár érte, hogy nem az "élők" közé tartozik, és sokkal több pillanatot is megnéztem volna vele.

Tehát összességében jó volt újra látni ezt a szériát, és újra elmerülni a The Boys-világában, viszont nem ez lesz a legjobb évad, az egészen biztos. Kicsit néhol vontatott volt, illetve a túltolt woke elemek nagyot rontottak az összképen, amelyeket ugye korábban kiparodizált, de a sok fordulat és az új karakterek miatt ezt az évadot is teljesen élveztük. És azt se felejtsük el, hogy Katonasrác valószínűleg vissza fog térni, szóval nagyon izgalmas dolgok várnak ránk...

Hirdetés


A fiúkA fiúk 4. évadAmazon Prime VideoAnthony StarrJeffrey Dean MorganKarl UrbanSorozatok 2024SzuperhősökThe BoysThe Boys 4. évad

Képek forrása: Amazon Prime Video

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.