Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

Visszatekintő: The Boys 3. évad

Elérkeztünk a legerősebb évadhoz a szupik világában.


babelzoltan Bábel Zoltán

2023. 12. 21. 00:00

Visszatekintő: The Boys 3. évad
Megosztás

Hirdetés

Visszatekintő rovatunkban folytatjuk az elkezdett The Boys-franchise kivesézését, amelynek során elérkeztünk az anyasorozat harmadik évadához. A cselekmény szerint nyugodt éven vagyunk túl, és Hazafi is visszafogott. Butchert az állam alkalmazza, és ki más felügyelné, mint maga Hughie. Persze mindketten alig várják, hogy a békesség helyét megint a vérontás vegye át, így amikor tudomást szereznek egy a szupik ellen bevethető rejtélyes fegyverről, összecsapnak a Hetekkel, háborút robbantanak ki, és az első szuperhős, Katonasrác legendájának nyomába erednek.

A CIKK TOVÁBBI RÉSZE SPOILEREKET TARTALMAZ!

A 2022 nyarán megjelent harmadik szezon újfent nem hagyta cserben a sorozat rajongóit, és még több brutális jelenettel kényeztettek minket, mind az akció, a párbeszédek, a cselekedetek és a szexualitás terén. Elég, ha két szembe égő jelenetre gondolunk: már az első epizód folyamán olyat látunk, amely örökre velünk fog maradni, hiszen egy szupi - aki kicsire tud zsugorodni - úgy elégíti párjának vágyait, hogy összemegy és a férfi nemi szervét belülről "simogatja", viszont egy tüsszentést követően felrobban az apró szuperhős. Innentől kezdve pedig nem kell elmagyarázni, hogy mi történt. Továbbá egy "hősgazmuson" is részt veszünk a széria nézése folyamán, ami önmagáért beszél, és szintén nem szükséges hozzá a magyarázat. Az akicó jelenetekkel remekül dolgozott ez az évad is, eszméletlen véres és durva pillanatoknak lehetünk szemtanúi. A végső összecsapás pedig magasan a franchise egyik legkiemelkedőbb csatája, ahol mindenki megküzd mindenkivel: a felturbózott Butcher és Hughie, Franci, Csillagfény, Anyatej és Meave mutatják meg képességüket Hazafinak és egy újonnan bemutatott karakternek, Katonasrácnak.

Ahogy azt a második évad tette, úgy a harmadik is egy új szereplőt hozott el nekünk, méghozzá Katonasrác személyében, akit valószínűleg nemcsak én kedveltem meg ennyire. Egy hibátlanul megírt karakterről van szó, aki több évtizede "hibernálva" volt és nem tud semmit a mai világ történéseiről. Ez a dolog nagyon sokat hozzáad Katonasráchoz, és rengeteg beszólást hallhatunk tőle, ami a PC-világgal foglalkozik. Továbbá nem elég, hogy kinézete rendkívül karizmatikus, még kiderül róla, hogy Hazafi apja, amely egy irgalmatlan nagy csavart hozott a történetben. Gondoljunk csak bele, ha Katonasrác nem ennyire célvezérelt, akkor simán összeállhatott volna Hazafi, Katonasrác és az ifjú Ryan - aki ugye Hazafi fia. Antony Starr karakterének apját kár volt kiírni a sorozatból, mert sok potenciál lapult még benne, és valószínűleg sok rajongó nézte volna még őt. 

Azonban a szezon során olyan emberekből is szupi lesz, akikre aligha lehetett számítani. Többek közt Hughie és Butcher is az ő sorukat fogja erősíteni, köszönhetően a 24 órás V-vegyületnek, amelynek használatát követően az emberből egy nap erejéig szupi lesz. Nagyon jót tett az évadnak, hogy egy ilyen fordulatot is bevezettek, mivel érdekes képességeket kapott a két karakter, illetve a harcok során is hasznosnak bizonyultak. Azonban ennek hátránya is van, hiszen halálos lehet, Butcher pedig túl sokat használta és már csak pár hónapja van hátra, szóval nem elképzelhetetlen, hogy a következő évadban el kell búcsúznunk tőle. 

Hazafi kapcsolata a többi társával továbbra is egyre inkább megosztóbb lett. Sokan ellene fordultak, de vannak akik "kiskutyaként" követik őket, bármit is tesz a Hetek vezetője. A karakter legbelül még jobban labilisabb és zavarodottabb lett, amely ismét megmutatkozik, hiszen nem egyszer eldurran az agya, sőt Fekete Noirt is megöli, akiért nagyon nagy kár volt, mivel a sorozat egyik nagy humorforrásaként szolgált. A fordulatok számát növelte még az, hogy az évad végén lévő csatát követően Hazafi és fia, Ryan együtt maradnak, amely újabb konfliktusokat eredményezhet majd a negyedik felvonásban. Továbbá még Neumann is életben van, Maeve sem halt meg az önfeláldozó mutatványát követően, úgyhogy lesznek itt érdekességek a jövőben, és egy fontos, kulcsfigurától biztosan el kell majd búcsúznunk. 

Hirdetés


A fiúkAmazon Prime VideoAntony StarrErin MoriartyGen VJack QuidJeffrey Dean MorganKarl UrbanSorozatok 2022SzuperhősThe Boys 3. évadVisszatekintő

Képek forrása: Amazon Prime Video

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.