Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

Amerika pusztulása: Távol a világtól kritika

Újabb nagyszerű filmet tudhat a soraiban a Netflix, amely rendkívül megosztó lett a nézők és a kritikusok körében is egyaránt.


babelzoltan Bábel Zoltán

2023. 12. 18. 00:00

Amerika pusztulása: Távol a világtól kritika
Megosztás

Hirdetés

Az egyik, ha nem a legnagyobb streaming-szolgáltatótól, a Netflixtől nem áll távol a jó filmek készítése. Rengeteg népszerű és sikeres tartalommal kényeztettek minket az évek során, többek közt a Tyler Rake-filmekkel, a Nyugaton a helyzet változatlannal, a Guillermo del Toro-féle Pinokkióval és még ide sorolhatjuk a Tőrbe ejtve-filmeket. Nemrégiben egy újabb érdekfeszítő alkotás jelent meg a streamingen, Távol a világtól címen. A történet dióhéjban annyi, hogy egy luxusszálláshelyre tett családi kirándulás baljós fordulatot vesz, amikor egy kibertámadás kiiktatja a család eszközeit, és két idegen pedig megjelenik az ajtóban. 

A cselekmény leírása nem árul el sokat a történetről, amely már egy nagy erősség. Teljes rejtély veszi körbe az egész alkotást, mind a leírást és magát a filmet nézve. Azt is le kell szögezni, hogy nem egy könnyen fogyasztható tartalom a Távol a világtól, mert sok érdekes és megosztó kérdéssel foglalkozik, amely mai világunkra is néhol reflektál: valóban menekvést nyújt a média, a sorozatok vagy a filmek világunk problémai elől? Kiben tudnánk megbízni egy olyan helyzetben, amikor minden megszűnik a világban és senkivel sem tudjuk felvenni a kapcsolatot? 

A mű már elég hamar közli velünk, hogy valamiféle összeesküvés van a háttérben, és ezért történik az a sok rossz dolog. Az alkotás végéig mi nézők csak találgatni tudunk, hogy mégis mi lehet a világban, mert mindig különböző "nyomokat" tárnak a szemünk elé, legyen az a sok arab feliratú szórólap, a furcsán viselkedő állatok vagy a semmiből lezuhanó és partra sodródó repülőgépek, illetve hajók. A végső képsorokig szinte a néző fantáziájára van bízva az egész, és olyan dolgok is megfordulhatnak a fejünkben, min például egy földönkívüli invázió, de egy lehetséges terrortámadást sem zárhatunk ki. Továbbá elképesztően nyomasztó és feszült végig a film, amely az előbb említett elemek mellett még köszönhető a pazar kameramunkának és a néhol hátborzongató hangoknak. Tehát misztikumból, rejtélyből és feszültségkeltésből jelesre vizsgázott a Távol világtól

A pozitívumok sorát erősítik még a színészek, akik remekül teljesítettek a számukra megírt szerepben. Olyan híres nevekkel van dolgunk, mint Julia Roberts, Ethan Hawke, Mahershala Ali, Kevin Beacon és Myha'la Herrold. Külön kiemelendő Mahershala Ali, aki a többi alakítást is felül tudja múlni a zavarba ejtő és rejtélyes figurájával. Sokat tud az eseményekről, de nem biztos benne, hogy azok mind igazak lennének. A későbbiekben elkezd jobban megbízni Julia Roberts karakterében, akivel félelmetes dolgokat közöl a világról. 

 A film meglepően hosszú játékidővel bír, összesen két óra huszonhat perc. Ez sokakat eltántoríthat, mivel valóban vontatott és nagyon lassan építkezik, de pazarul teszi. Minden fontos és apró részletet bemutat nekünk az alkotás, és talán túl sok dolgot is láthatunk a kelleténél, amely sajnos egy negatívum. 

Végszó

Összességében a Távol a világtól egy remekbeszabott film lett a Netflixtől, amely nem mindenkinek ajánlott hosszú játékideje és vontatottsága miatt. Nagyon nehéz spoilerek nélkül beszélni róla, tehát aki szereti az elgondolkodtató és valósághű thrillereket, azoknak egy kihagyhatatlan darab és mindenképp tegyen egy próbát

8/10 

Hirdetés


Ethan HawkeFilmek 2023Julia RobertsKevin BeaconMahershala AliMyha'la HerroldNetflixTávol a világtól

Képek forrása: Netflix

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.