Star WarsMarvelVisszatekintőSárkányok házaDeadpool

Táncoló vámpír: Abigail kritika

A zsáner kedvelőinek mindenképp ajánlani tudjuk a filmet!


babelzoltan Bábel Zoltán

2024. 05. 10. 19:20

Táncoló vámpír: Abigail kritika
Megosztás

Hirdetés


Manapság nem egyszerű egy jó horrorfilmet találni, hiszen nehéz egy új ötlettel vagy valami érdekességgel előállni, mivel számos koncepciót már megvalósítottak. Azonban minden évben akad egy-két meglepetés. Ilyen volt például tavaly a Nincs, aki megmentsen, A pápa ördögűzője vagy A mumus. Az ide év is tartogat pár izgalmas alkotást számunkra, mint a Képzeletbeli - amelyről hamarosan beszámolunk -, az Alien: Romulus, a Terrifier 3. vagy a Nosferatu, de ide sorolhatjuk az Abigailt is, amelynek már az előzetese tudott újat mutatni és ez magában a filmben is visszaköszönt.

A történet röviden annyi, hogy miután egy csapat botcsinálta bűnöző elrabolja egy nagyhatalmú alvilági figura 12 éves balerina lányát, csak annyit kell tenniük az 50 millió dolláros váltságdíj begyűjtéséhez, hogy egy éjszakán át vigyáznak a kislányra. Ám az elhagyatott villában a gyerekrablók egymás után kezdenek eltünedezni, és rémületük egyre fokozódik, amikor rájönnek, hogy nem egy átlagos gyerekkel vannak összezárva…

Az már most dicséretet érdemel, hogy egy horrorfilmre milyen színészeket sikerült összeválogatni. Szerepel a filmben a néhai Angus Cloud, Kevin Durand, Dan Stevens és Giancarlo Esposito. Természetesen az önmagában nem elég, hogy híres-neves emberekkel van telepakolva egy alkotás, viszont az Abigailben jól is formálják meg a nekik szánt figurákat. Többek közt a címszereplőt alakító fiatal színésznő, Alisha Weir is fantasztikus játékot tudhat a magáénak, aki nagy eséllyel szép jövőt futhat majd be.

Eleinte tartottam tőle, hogy miként fog működni egy horrorban, ha egy kislányt helyeznek a középpontban, viszont egyáltalán nem csalódtam. Általában ez nem szokott jól elsülni, mert vagy idegesítő a gyerekszereplő vagy teljesen jelentéktelen a történet szempontjából, és csak töltelékként szolgál. Azonban az Abigail esete teljesen más, hiszen ő maga az antagonista, aki bizony remekül lett megvalósítva. Egy kegyetlen kis gyilkos, és nem egyszer előhozza a bennünk lakozó félelmet, hogy a gyerekek igenis tudnak ijesztőek lenni egy horrorfilmben. A balett elemeket fantasztikusan ötvözték a horror, illetve a vígjáték műfajával, amely néhol már átmegy komikusba, amit nagyon jól is tesz, hiszen pazarul áll a filmnek a horrorvígjáték stílus. És végre valami újat is fel tudtak mutatni a mai unalmas termékek között.

Egyértelmű, hogy a hátborzongató és a brutális pillanatok sem lettek mellőzve, hiszen néhol olyan kivégzéseket láthattunk, amelyek nem hétköznapiak egy "átlagos" horrorfilmben. Egyes momentumoknál pedig simán össze tudja magát csinálni az ember, mert a semmiből jön egy ijesztés úgy, hogy nem számítunk rá és csak nézünk, hogy merre az arra.

Egyedüli negatívumként azt lehetne felhozni, hogy a fináléhoz közeledve szinte mindenkiből vámpír válik, amely elvesz a minimális komolyságból, illetve az összképi élményből is. Viszont azt bátran kijelenthetjük, hogy a vérszívók kiválóan vannak ábrázolva és az egyik színész csodálatosan fest vámpírként - de ezt nem áruljuk el, inkább éljétek át a mozikban!


Hirdetés

AbigailAlisha WeirAngus CloudDan StevensFilmek 2024Giancarlo EspositoHorrorKevin DurandVámpír

Képek forrása: IMDB

Csatlakozz a csapatunkhoz, ha szereted a filmeket, sorozatokat, vagy videójátékokat, és tudsz róluk írni vagy videókat szerkeszteni!

Jelentkezés!