Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

Minden érkező Star Wars-sorozat

Az elkövetkezendő években számos izgalmas Star Wars széria is megjelenik a Disney+ felületén, mind élőszereplős és animációs formában.


babelzoltan Bábel Zoltán

2024. 01. 07. 00:00

Minden érkező Star Wars-sorozat
Megosztás

Hirdetés

Több Star Wars tévésorozat van kilátásban, mint valaha. A Disney a Star Wars-t úttörő franchise-zá fejlesztette, amely könyvek, képregények, videójátékok és a Disney+ tévéműsorok lenyűgöző választékával kapcsolódik egymáshoz. A mandalóri lényegében a streaming szolgáltató első zászlóshajója volt, amely 2019-ben jelent meg.

A sorozatok nagyrésze a Star Wars idővonalának különböző pontjain játszódnak. A Boba Fett könyve és az Ahsoka a A mandalóri spin-offja, amely nagyjából öt évvel A Jedi visszatér után játszódik. Az Kenobi és az Andor egyaránt a Galaktikus Birodalom sötét időszakában játszódik - akárcsak A Rossz Osztag című animációs sorozat, amely A klónok háborúja testvér sorozataként szolgál. Azonban egyre több Star Wars széria van készülőben, valamint a Disney tévés könyvtárának már meglévő részeinek új évadai is bemutatásra készen állnak. Cikkünkben összegyűjtöttük az eddig ismert és bejelentett sorozatokat, amelyek az elkövetkezendő években fognak érkezni.

SKELETON CREW

A következő Star Wars-sorozat, amely A mandalóri időszakában játszódik, a Star Wars: Skeleton Crew lesz, amely igazán különlegesnek ígérkezik. A Jon Watts és Christopher Ford által készített Skeleton Crew egy Amblin Entertainment stílusú történet, amely négy kölyköt követ nyomon, akik eltévednek az otthonuktól a távoli galaxisban. A történetben Jude Law egy meg nem nevezett Erő-használót fog alakítani, akiről sokan azt feltételezik, hogy egy Jedi. A megjelenési dátumot eredetileg 2023 végére tűzték ki, azonban a széria 2024-ben kerül fel a Disney+-ra. A sorozat nyolc epizódból áll majd, és valószínűleg Dave Filoni Star Wars-filmjéhez szorosan fog kapcsolódni.

A ROSSZ OSZTAG 3. ÉVAD

A Rossz Osztag 2024-ben visszatér az utolsó évadával, amelyben Vadász, Zúzó és Echo Omega után kutat, miután a Birodalom elrabolta őt. Mivel Tech már nincs a közelben, és Célkereszt újraegyesült Omegával, a 99-es Osztagnak minden lehetséges szövetségest fel kell keresnie, hogy hazahozza a család többi tagját. Ming-Na Wen megerősítette, hogy visszatér Fennec Shand szerepében, azonban más karaktereket még nem jelentettek be. A 3. évad vélhetően az 1. és 2. évad 16 epizódos beosztását követi majd.

THE ACOLYTE

A Baljós árnyak eseményei előtt 100 évvel játszódó The Acolyte a Sith-ek szemszögéből mutatja be a Jedik bukását. A The Acolyte a Köztársaság Fénykora korszakának végén játszódik, és egy misztikus thrillerként írják le, melyben rengeteg Star Wars-ba illő harcművészetet láthatunk. A 2023-as Star Wars Celebration résztvevői először láthattak egy trailert, amely minden eddiginél több akciót ígér, de az előzetes még nem került nyilvánosságra. A nyolc epizódból álló sorozat jelenleg az utómunka stádiumában van, miután a Disney megerősítette, hogy a sorozat 2024-ben kerül bemutatásra.

JEDIHISTÓRIÁK 2. ÉVAD

A Jedihistóriák olyan történetekből merít ihletet, amelyeket a Klónok háborúja során nem lettek elmesélve, és az első évadot meleg fogadtatásban részesítették. Míg az első évad olyan Jedik történetét követte nyomon, mint Dooku gróf és Ahsoka Tano, addig a második évadban még nem tudni, kik szerepelnek majd. A második évadot a Star Wars Celebration keretein belül jelentették be, bár pontos megjelenési dátumot nem kaptak. Azonban 2023 decemberében megerősítették, hogy a Jedihistóriák 2. évada 2024-ben fog megjelenni.

ANDOR 2. ÉVAD

A kritikusok által elismert első évad után az Andor 2. évada befejezi a Diego Luna által alakított Cassian Andor történetét. A készítő Tony Gilroy már elárulta az Andor 2. évadának felépítését: összesen 12 epizódból áll majd, amely különböző éveket mutat be Cassian életéből, amely a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet eseményeihez vezet. Cassian pedig továbbra is a Lázadáson belül folytatja tevékenységeit. Az Andor második szezonját 2024 augusztusára tervezték, azonban 2023-as SAG-AFTRA és WGA sztrájkok miatt a folytatás 2025-re csúszik.

A MANDALÓRI 4. ÉVAD

A mandalóri negyedik évadának története továbbra is Din Djarint és Grogut követi majd nyomon, akik utazásokra indulnak, miközben az Új Köztársaságnak segítenek a birodalmi maradványokra összpontosító, engedély nélküli fejvadászmunkákban. A legtöbb egyéb részlet nem ismert, és a sorozat forgatása még nem kezdődött el, ami azt jelenti, hogy nagyjából 2025-ben fog érkezni a széria. A negyedik évad várhatóan megint nyolc epizódból áll majd, és az átfogó narratíva közvetlenül Filoni Star Wars-filmjébe érkezhet meg, ami a gonosz Thrawn főadmirális visszatérését hirdeti.

Hirdetés


A Jedi visszatérA Rossz OsztagA klónok háborújaA mandalóriAhsokaAndorBaljós árnyakBoba Fett könyveDave FiloniJedihistóriákJude LawLucasfilmSkeleton CrewSorozatok 2024Sorozatok 2025Star WarsThe AcolyteZsivány Egyes Disney+

Képek forrása: Disney+

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.