Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harcaA Gyűrűk Ura

Hirdetés

Predator klánok

Íme, a Yautják összes csoportja!


babelzoltan Bábel Zoltán

2024. 09. 27. 10:16

Predator klánok
Megosztás

Hirdetés

A Ragadozó klánok együtt vadászó Yautják csoportjai, amelyeket egy idősebb példány vezet. Több mint egy tucat Predator klánról van tudomásunk, amiket ebben a cikkben bemutatunk nektek. Remélhetőleg egy sem maradt ki a sorból, úgyhogy vágjunk is bele!

GYILKOS PREDATOR KLÁN

A Gyilkos Ragadozó klán egy rosszfiúkból álló csoport volt, amely elhatárolódott a normális egyedektől. Nem tartották be a vadászati szabályokat, és kedvtelésből ártatlanokat öltek. A Gyilkos Predatorok először a 21. század elején jelentek meg az Afrikában játszódó Predator: Prey to the Heavens című képregényben. Ellenségeskedésbe keveredtek a rendes vadászokkal, ami a 22. század végére teljes polgárháborúvá fajult. A szokásos Yautja-fegyverek mellett Xenomorphokat és vadászkutyákat is bevetettek, ami egy újabb nagy szakítás volt a Yautja-törvényekkel. Machiko Noguchi később egyesítette erőit a Predator barátaival és a Colonial Marines katonákkal, hogy egyszer s mindenkorra elpusztítsák a Gyilkos Ragadozó klánt. A csoportnak végül az Aliens vs. Predator: Three World War című képregényben lett vége.

SZUPER PREDATOR KLÁN

A Szuper Predator klán volt az a Yautja trió, amelyet a Ragadozók című filmben láttunk, és akik a Game Preserve bolygón vadásztak. A klán kutyákat alkalmazott, hogy segítsenek felkutatni és meggyengíteni a zsákmányt. A Szuper Ragadozóknak a Game Preserve bolygón sikerült megölniük egy embercsoport több mint felét, mielőtt ők maguk is meghaltak volna. A kibővített Ragadozó-történet szerint a Szuper Predator klánt az Éjszakai Vihar névre keresztelt Yautja alapította, aki megtagadta a Ragadozók szokásait, és elhatárolódott a hagyományos vadászoktól. Ő lett az új Ragadozó klán Vénje. Magasabbak voltak és megnyúltabb fejjel rendelkeztek, ami annak a ténynek tulajdonítható, hogy a Yautja egy különleges alfaját képezték.

DACHANDE KLÁNJA

Dachande-nak egy erős klánja volt, mielőtt az első Aliens vs. Predator képregénysorozatban a Ryushi bolygóra mentek vadászni. A klán több világot is meglátogatott, és néha Xenomorphokat vetettek be a harcok során. Azonban sajnos a Ryushin a klán nagy része elpusztult egy szerencsétlen esemény során. A vadászat kezdetén a klán leszállóhajója megsemmisült, Dachande pedig kis időre eszméletlen maradt. Egy Tichinde nevű Rosszvérű Predator vette át a klán vezetését, és a Xenomorphok a legtöbbjüket megölték. Nem sokkal később Dachande magához tért, és legyőzte Tichinde-t. Végül Dachande belehalt a Xenomorphok hordájával és a királynővel való harcban szerzett sérüléseibe. A klán egy része viszont túlélte, és később Machiko Noguchi csatlakozott hozzájuk.

ANTARKTISZI KLÁN

Az Antarktiszi klán egy nagy Ragadozó csoport volt, amely 100 évente küldte a fiatalokat a Bouvet szigetre, hogy kiérdemeljék a Vérző Yautja rangot . Az 1904-es vadászat valószínűleg sikeresebb volt, mint a 2004-es, mivel a későbbi évben egyetlen Ragadozó sem maradt életben. A klán egy nagy anyahajón helyezkedett el, amelyhez kisebb felderítő hajók voltak csatolva. A klán és annak idősebbik tagjainak hibája az volt, hogy nem észlelték a Scarban lévő Predalien-t, aki később a hajón szaporodott el.

SMILEY KLÁNJA

Smiley és klánja a 24. század végén egy meg nem nevezett, emberekkel kolonizált világon vadászott. A klán nagyrészt figyelmen kívül hagyta a bolygón élő embereket, és a Xenomorphok trófeáinak begyűjtésére összpontosított. Amikor a csoport többi tagját lemészárolta egy régi templomból előbukkanó Xenomorphok tömeges hulláma, Smiley ámokfutásba kezdett, amelynek végén megölt egy Xenomorph királynőt. Smiley volt az egyetlen túlélő a klánjából, és az egyetlen, aki az emberek távozása után a bolygón maradt. A klán megjelent az Alien vs. Predator: Civilized Beasts képregényben, amely az Alien vs. Predator: Thrill of the Hunt folytatása volt.

GOTHAM CITY VADÁSZAI

Gotham City Vadászai a nagy sikerű Batman vs. Predator képregény végén jelentek meg és azért érkeztek, hogy visszaszerezzék vadászukat, See-through Slasher-t. A Slasher pusztítást okozott a városban, és többször párbajozott Batmannel, mígnem a Sötét Lovag győzedelmeskedett. Egy idősebb Predator egy szertartáshoz használt kardot adott a Slashernek, amivel rituális öngyilkosságot követett el. A Vén ezt követően megtisztította a kardot, és átadta Batmannek.

ÁTKOZOTT FÖLDI KLÁN

Az Átkozott Földi Yautja klán öt tagból állt, és a Predator vs. Judge Dredd vs. Aliens: Splice and Dice crossoverben jelent meg. Történetesen az Átkozott Föld nevű területre érkeztek, ami a Mega-City-n kívül volt, ahol a Bírák működtek. Miután az első Predátort elfogta egy őrült tudós, Dr. Reinstöt, és megalkotta a Predalient, a másik négy Predator bosszút akart állni. Az Átkozott Föld Ragadozói csatlakoztak Dredd bíróhoz, hogy harcoljanak a gonosz doktor és mutálódott csatlósai ellen, akik közül néhányan a Xenomorphoktól vették át a tulajdonságaikat. Bár a Predatorok jól harcoltak és győzedelmeskedtek, csak egy maradt életben közülük - egy vadász, akit az arcán lévő sebhelye miatt Kétarcúnak becéztek. Ez után megköszönte Dredd bíró segítségét, és végleg elhagyta a Földet.

ELVESZETT KOLÓNIA

Az Elveszett Kolónia talán az egyetlen Yautja klán, amely teljes egészében a Földön élt. Miután 14 000 évvel ezelőtt lezuhant egy Predator űrhajó, a túlélők az Andok hegységben, az emberek és a többi Predator klán elől is elrejtőzve, egy Ragadozó társadalmat hoztak létre. Kis törzsi közösségekben éltek, de harci képességeiken még volt mit csiszolni. A klánt a Superman and Batman vs. Aliens and Predator képregényben mutatták be, és ez az egyik kevés bepillantás ebbe a Predator csoportba. A klán később összefogott Batmannel és Supermannel a Xenomorphok elleni harcban, és a két szuperhős segített a Yautja klánnak végleg elhagyni a Földet.

ŰRBÉLI SZÉLHÁMOSOK

Az Űrbéli szélhámosok egy kegyvesztett vadászokból álló trió volt, akiket száműztek a Predator szülőbolygóról, mert túl messzire mentek a Yautja becsületkódexétől. Vezetője Spiked nail volt, akit Lasershot és Armored Lost követett. Armored Lost korábban az Elveszett törzsi klán tagja volt, de összeveszett Greybackkel, a vezetőjükkel. Most a három Ragadozó illegális kísérleteket végzett, egzotikus vadászatokat folytatott az űr peremén, és zsoldosmunkákat vállalt, gyakran nem szerves életformák ellen. A Ragadozók még Terminátorokra is vadásztak, amit a testükön lévő trófeák is jeleznek.

SÖTÉT PENGE KLÁN

A Sötét Penge klán a Predator: Concrete Jungle-ben debütált és valószínűleg rokonságban álltak az Antarktiszi klánnal, mivel tagjai hasonló páncélt viseltek, és ugyanaz volt a szabályuk, hogy 100 évenként vadásznak a Földön. A klán leghíresebb tagja a Sebhelyesarcú Ragadozó volt. Továbbá a tagok közé tartozik még tagjai Stone Heart, Swift Knife és Long Spear, akiket a Borgia Corporation foglyul ejtett és agymosottá tett. Sebhelyesarcú állította helyre a klán becsületét azzal, hogy megölte őket, és leszámolt a gonosz vállalattal.

ELIT KLÁN

Az Elit klán egy kis Yautja klán volt, amely több világon vadászott, köztük a BG-386-on. Nagyra tartották a Xenomorphok vadászatát és a klán tagjává lehetett válni egy Xenomorph közelharcban történő megölésével. A csoport legkiemelkedőbb tagja Dark Predator volt, aki az egyik legfélelmetesebb Yautjának nevezhető.

BELIZE-I KLÁN

A Belize-i klán a Predator: Hunters III-ban jelent meg, és ennek a klánnak két tagja, egy barna és egy ezüst maszkos Yautja a belize-i dzsungel közelében vadászott, miközben egy víz alatti barlangot használtak trófeaszobának és bázisnak. Az ezüst Ragadozó egyre vakmerőbbé vált, és még fegyvertelen embereket is megölt, ami arra késztette a barna Ragadozót, hogy megölje őt egy ősi piramis tetején a dzsungelben. Nem sokkal később megérkezett egy Ragadozó anyahajó, amely elküldte a klán többi tagját és egy Vén Ragadozót. A sebesült barna Predátort felsegítették a fedélzetre, ezüst holttestét pedig a hajóval elvitték.

ÖZVEGYEK

Az Özvegyek klánja olyan nőstény Yautjákból állt, akik a vadászat során elvesztették párjukat. A nőstények maguk is tapasztalt harcosok voltak, és a klán nagy tiszteletnek örvendett a többi Ragadozó körében. Ezt klánt az epikus Rage War könyvtrilógiában említik, és híres tagjai Hashori és Yaquita. Hashori agresszív harcos volt, aki örömét lelte abban, hogy ostorral és más eszközökkel kínozza a zsákmányát. Yaquita tudós volt, és kerekesszékhez volt kötve, mivel egy vadászat során elvesztette a lábait.

TARTARUSZ KLÁN

A Tartarusz klán az Élet és halál képregénysorozatban tűnt fel, amely a Tűz és kő folytatása volt. Ez egy kis klán volt, amely Ahabbal az élen vadászott a Tartarusz bolygón. Hornhead volt a klán bajnoka, és Ahab harcolt ellene, hogy megszerezze a klán feletti uralmat. Ahab megnyerte a párbajt, és a Colonial Marines katonákkal együtt harcoltak a Xenomorphok hordája ellen. A klán néhány tagja meghalt, de egy Vén és Ahab győztesen kerültek ki, és néhány más Predator is életben maradt.

DZSUNGELVADÁSZ

A Dzsungelvadász klán a legismertebb és a mondhatnék klasszikus Predator klán, amelynek tagjai két filmben is szerepeltek. Követői gyakran egyedül vadásznak, ahogyan azt az eredeti Dzsungelvadász is tette. A képregények hagyományos vadászok néven emlegetik őket, és több évszázados feszültségben állnam a Gyilkos Predator és a Szuper Predator klánnal. A Dzsungelvadász klán nem meglepő módon inkább a trópusi dzsungelekben vadászik, miközben szigorú becsületkódexet követ és hagyományosabb Yautja-fegyvereket használ, távol maradva a feltűnőbb kütyüktől. A dzsungelvadászok gyakran viselik az eredeti Predator maszkot, amelyet az első Predator-filmben is láthattunk.

ELVESZETT TÖRZS 

A Ragadozó 2 végén szereplő Elveszett Törzs klán a legerősebb mind közül. Hőhullám idején érkeztek Los Angelesbe, és csak egyikük - a Városi Vadász - merészkedett be a városba. A többi feltehetően a hajón maradt és figyelmesen követték a Városi Vadász cselekedeteit. A hajón lévő trófeafal az Elveszett Törzs eredményeit bizonyította, még egy Xenomorph és egy dinoszaurusz fejet is láthattunk. A klán legidősebb Ragadozója - Greyback, szintén hosszú vadászkarriert futott be, hiszen a 17. században kezdte Guineában, miközben kalózok ellen harcolt. Az Elveszett Törzs a Városi Vadász halála után elhagyta Los Angelest, és soha többé nem hallottak felőle.

Hirdetés


AlienAlien vs. PredatorKépregényekKönyvekPredatorRagadozóXenomorphYautja

Képek forrása: AvP Central

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.