Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

A Birmingham bandája újabb történetekkel fog bővülni

A népszerű sorozat a hírek szerint nem egy, hanem két spin-offot is kap.


babelzoltan Bábel Zoltán

2023. 12. 18. 00:00

A Birmingham bandája újabb történetekkel fog bővülni
Megosztás

Hirdetés

A Bloomberg szerint a Cillian Murphy főszereplésével készült népszerű korabeli bűnügyi dráma két különálló spinoffot kap, és ezek elég érdekesen hangzanak.

Az első a 20. század közepén Bostonban játszódik, több évtizeddel a Peaky Blinders befejezése után. A második spin-off a jelek szerint Pollyra (akit eredetileg Helen McCrory alakított), a bűnöző Shelby-klán matriarchájára koncentrál. Maga McCrory még 2021-ben, 52 évesen halt meg, így valószínű, hogy a spin-offot egy másik korszakba akarják majd helyezni, talán a karakter fiatalkorába mélyedve.

Ami a Bostonban játszódó spin-offot illeti, egyelőre nem tudni, hogy ez hogyan alakul majd, és az időszakváltás számos lehetőséget nyitna meg. Érdemes azonban megjegyezni, hogy James Frenchville a Peaky Blinders 6. évadában Jack Nelson dél-bostoni bűnözőt alakította, és ez akár ki is nyithatja a Peaky Blinders világát, így a dráma az államokba költözhet.

A Peaky Blinders 2013 szeptemberében debütált az Egyesült Királyságban a BBC One csatornán, és Steven Knight brit filmrendező készítette. Cillian Murphy alakította Thomas Shelby-t, a Peaky Blinders bűnbanda főnökét, aki az első világháborút követő Birminghamben tevékenykedett, a főszerepben pedig Sam Neill, Joe Cole, Helen McCrory és Annabelle Wallis volt még megtalálható. Persze korábban is volt már szó spin-off filmről, de ez valami különálló dolog. Steven Knight író nemrég a Radio Times-nak nyilatkozott a filmről, elárulva, hogy a végső stádiumban van.

"Jelenleg az utolsó részeken dolgozom" - árulta el. "Csak leülök a billentyűzethez és elkezdem. Kicsit olyan ez nekem, mintha álmodnék. Ülsz ott, és jönnek ezek a dolgok, aztán visszaolvasod, és azt gondolod: "Ez elég jó - de honnan jött?" A terv az, hogy jövő év közepén elkezdjük forgatni" - tette hozzá.

A hónap elején Murphy azt mondta, hogy "nyitott" lenne arra, hogy visszatérjen a filmben. "Teljesen nyitott vagyok az ötletre, de azt is gondolom, hogy ez egyfajta tökéletes hat évad volt" - mondta. "Néha nehéz filmes formátumba átmenni, és szeretem a befejezés kétértelműségét, de mindig nyitott vagyok egy jó forgatókönyvre, ki ne lenne az?".

Ami a közelgő spinoff sorozatokat illeti, hogy mikor kerülnek a képernyőinkre, az egyelőre rejtély. De úgy tűnik, hogy inkább előbb, mint utóbb számíthatunk a spin-off filmre.

Hirdetés


Annabelle WallisBBC OneBirmingham bandájaCillian MurphyHelen McCroryJoe ColeNetflixPeaky BlindersPeaky Blinders-filmSam Neill

Képek forrása: Netflix

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.