Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

Minden, amit tudunk a The Walking Dead: The One Who Liveről!

Alig 10 nap múlva debütál a The Walking Dead: The One Who Live, ezért csokorba gyűjtöttük mindent, amit érdemes róla tudni


dsnrbrt Dósa Norbert

2024. 02. 15. 00:00

Minden, amit tudunk a The Walking Dead: The One Who Liveről!
Megosztás

Hirdetés

Kicsit sem túlzás, hogy az utóbbi időben úszunk a The Walking Dead tartalmakban, tavaly debütált a The Walking Dead: Dead City és a The Walking Dead: Daryl Dixon, idén pedig érkezik a hatodik spinoff sorozat, a The Walking Dead: The One Who Live. A sorozat már azért is érdekes, mert a mindenkori protagonista, Rick Grimes, 5 és fél év után visszatér a képernyőre, így nagy mérföldkőnek számít ez a televíziózás történetében. Andrew Lincoln frenetikusan nagyot alakított a fő szériában, érzelmek teljes tárházát vitte a képernyőre, talán most már bezsebel egy nagyon megérdemelt Emmy-t is. 

Mi történt Rick Grimesszal?

Andrew Lincoln kilenc évad után, pontosabban 2018-ban kilépett a The Walking Deadből. A készítők nem ölték meg Rick Grimest, a karakter ehelyett súlyosan megsebesült, a Pollyanna McIntosh által alakított Jadis Stokes pedig kapcsolatba lépett egy ismeretlen frakcióval, akik mindkettejüket elszállították egy helikopterrel.

Danai Gurira is úgy döntött, hogy 2020-ban, a sorozat tizedik évadában távozik a szériából. Mivel Gurira karaktere, Michonne Hawthorne párt alkotott Rickkel, őt is kiírták a sorozatból. Michonne nyakába vette a nagyvilágot, hogy megkeresse hőn szeretett párját, hátrahagyva fogadott lányát Judith Grimest (Cailey Fleming) és vérszerinti fiát, R.J. Grimest.

Rick és Michonne közös kalandja eredetileg egy trilógiában tetőzött volna, de a készítők úgy döntöttek, hogy inkább a limitált széria mellett teszik le a voksukat. 

Kik rabolták el Ricket és mit akarnak pontosan tőle?

A Fear the Walking Dead és a The Walking Dead: World Beyond epizódjaiból kiderült, hogy Jadis csoportját Civic Republic Military-nek hívják. A zombiapokalipszis óta felbukkant túlélőcsoportok közül úgy tűnik, a Civic Republic az egyetlen, amelyiknek még mindig vannak katonai helikopterei és jól képzett hadserege.

A World Beyondból azt is megtudtuk, hogy Jadis vezető pozíciót tölt be a CRM-en belül. A sorozat arra is fényt derített, hogy miért rabolták el Ricket, a CRM ugyanis kísérleti alanyokat keres, hogy  fényt derítsenek a zombijárvány ellenszerére. Jadis viszont megkímélte Ricket ettől a sorstól, tudván, hogy a férfi az egyik legkeményebb túlélője az apokalipszisnek. A férfi azóta is szökni próbál, legalábbis ezt lehetett leszűrni az előzeteskből.

Milyen színészekkel találkozhatunk még a közelgő sorozatban?

A fent említett McIntosh ismét felölti Jadis szerepét a limitált szériában. A Lost sztárja, Terry O'Quinn alakítja Beale tábornagyot, a CRM egyik katonai vezetőjét. Lesley-Ann Brandt és Matthew August Jeffers szintén feltűnik Pearl Thorne és Nat szerepében, azonban az ő karaktereikről nemigen tudunk egyelőre semmit. Pontosabb részleteket sem tudunk a szériáról, ami nem is baj, így nagyobbat fog szólni majd a debütálásnál. A The Walking Dead: The One Who Live február 25-én debütál, az előzetest pedig alább tekinthetiket meg:

 

Hirdetés


AMCAndrew LincolnDanai GuriraRick GrimesTerry O'QuinnThe Walking DeadThe Walking Dead: The One Who Live Pollyanna McIntosh

Képek forrása: AMC

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.