Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

Minden, amit a Star Wars: The Acolyte sorozatról tudni kell

Rengeteg Jedi, változatos fénykardok és fenyegető sötétség. Ez vár ránk a sorozatban!


babelzoltan Bábel Zoltán

2024. 03. 20. 00:00

Minden, amit a Star Wars: The Acolyte sorozatról tudni kell
Megosztás

Hirdetés

Nemrégiben debütált a legújabb Star Wars-sorozat, a The Acolyte első előzetese, amely számos izgalmat vetít előre nekünk. A széria június 4-én fog megjelenni a Disney+ felületén és a Köztársaság Fénykora késői időszakába repít el minket, ahol a Sithek felemelkedését kívánja bemutatni egy misztikus thriller formában. Rengeteg érdekes dolgot és fontos információt tudhattunk meg az előzetesből, amit össze is szedtünk nektek.

ELKÉPESZTŐ MENNYISÉGŰ JEDI ÉS VÁLTOZATOS FÉNYKARDOK 

A sorozat egy olyan időszakban játszódik, ahol irgalmatlan mennyiségben vannak jelen a Jedik és szinte már-már virágoznak, továbbá a fénykardok is rendkívül változatosak a Köztársaság Fénykorában. A The Acolyte simán megmagyarázhatná a különböző fénykardok jelentését, főleg az eddig még nem látottakat. Élőszereplős formában a Jediknél eddig csak kéket és zöldet láthattunk, azonban voltak kivételek, mint Mace Windu és Ahsoka Tano, hiszen a két karakternek lila, illetve fehér kardjai voltak/vannak. 

A KÖZTÁRSASÁG FÉNYKORA 

A The Acolyte 100 évvel a Baljós árnyak előtt fog játszódni, a Köztársaság Fénykora időszakában. Ez az időszak eddig kizárólag csak írott formában volt jelen a messzi-messzi galaxisban, azonban most megtört a jég, és élőszereplős tartalomban is szemügyre vehetjük ezt a korszakot. Nagy eséllyel szó lesz majd arról, hogy milyen is volt "igazán" Jedinek lenni, hiszen az előzetesben virágoznak a Jedik, viszont tudjuk, hogy valami sötét megfogja bolygatni a nyugalmat, amely a Sithek készülődése. 

HOSSZÚ IDŐ UTÁN ÚJRA ELŐTÉRBE KERÜLNEK A SITHEK

A sorozat mélyebb betekintést fog majd adni a Sithek titokzatos világába, amit az előzetes is minimális szinten megmutat nekünk. A Jediket minden bizonnyal váratlanul éri az, hogy valami sötétség van előkészületben a galaxisban. Külön érdekesség, hogy van a trailer folyamán egy pont, ahol több tucat Jedit semmisítenek meg az Erőt használva, és ehhez pedig egy borzasztóan erős karakterre van szükség. Továbbá a Yord névre hallgató Jedi lovag szájából elhangzik egy olyan mondat, hogy "Valaki Jediket gyilkol." Valószínűsíthetően elkényelmesedtek a Jedik a több évszázad óta tartó békében és harmóniában, azonban most veszély leselkedik az univerzumra. 

 HÍRES SITH NAGYURAK IS FELTŰNHETNEK

Sokan azt pletykálják, illetve számos teória kering arról az interneten, hogy egy vagy több híres Sith Nagyúr szerepelni fog a sorozatban, akik hivatalosan már a kánon részei, de fizikailag még egyszer sem láthattuk őket, és ez most sem olyan biztos, hogy megvalósul, méghozzá a széria időbeli elhelyezkedése miatt. Felmerült már Darth Bane és Darth Plagueis neve is, viszont túl korai lenne az ő szerepeltetésük, de egy visszaemlékezés keretein belül simán meg lehetne valósítani. 

VÁLTOZATOS HELYSZÍNEK 

A sorozat első előzetese számos helyszínt tárt fel, amelyek közül valószínűleg rengeteg ismert bolygóra fogunk ellátogatni - többek közt egy jelenet során lehet, hogy Az utolsó Jedikben látott Ahch-Tót vehetjük szemügyre -, de nagy eséllyel új planétákat is felfedezhetünk, hiszen a Sithek a galaxis külső pereméről szövik gonosz tervüket. 

WOOKIEE JEDI

Talán bátran lehet azt állítani, hogy a wookiee-k a Star Wars legismertebb idegen fajai közé tartoznak, hiszen Chewbacca is ide tartozik, aki fontos szerepet töltött be a galaxisban. A The Acolyte-ban egy wookiee Jedi is szerepelni fog, és korábban sosem láthattunk még élőszereplős formában egy efféle Jedit, azonban animációs köntösben szerepelt már. Reméljük sok képernyőidőt fog kapni a karakter!

MENNYIRE LESZNEK FONTOSAK A KÖZTÁRSASÁG FÉNYKORA ÍROTT TARTALMAI?

Ahogy már korábban is említettük, a The Acolyte a Köztársaság Fénykora időszakába kalauzol el minket, amely eddig csak képregények és könyvek formájában volt elérhető. A készítők elárulták, hogy nem szükséges olvasni ezeket a tartalmakat ahhoz, hogy megértsük az eseményeket, azonban sok karakter és történeti elem visszaköszönhet a szériában. Ilyen szereplő például Vernestre Rwoh, aki az előzetesben is feltűnik. 

KI A REJTÉLYES BÉRGYILKOS AZ ELŐZETESBEN?

Az előzetes során szemügyre vehetjük Mae-t, akit Amandla Stenberg formál meg és ő Sol mester volt padawanja, azonban jelenleg bérgyilkosként dolgozik és feltételezhetően a Jedik ellen akar bosszút állni. Később találkozik mesterével és összecsapnak, szóval ebben a sorozatban is elénk tárul a mester és tanítvány konfliktusa. 

ÚJ BOSZORKÁNYOKAT MUTAT BE A STAR WARS?

A The Acolyte egy új boszorkányszövetséget is be fog mutatni, amely nagy szerepet fog kapni a sorozatban. A szövetség vezetője a Jodie Turner-Smith által megformált Aniseya anya és ez a csoportosulás egy teljesen különálló a Jediktől és a Sithektől. Akárcsak a dathomiri Éjnővérek, úgy a boszorkányszövetség tagja is kizárólag nők és az Erő sötét oldalát használják képességeikhez.

Hirdetés


Amandla StenbergBaljós árnyakDarth BaneDarth PlagueisDisney+JediJodie Turner-SmithKöztársaság FénykoraSithSorozatok 2024Star WarsThe AcolyteVernestre RwohWookiee

Képek forrása: Star Wars

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.