Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

Minden, amit a Loki 2. évadáról tudni kell

Ahogy azt már tudtuk az első évad végén, a Tom Hiddleston által alakított csínytevés istene visszatér egy második évaddal Disney+-on. Íme, amit eddig tudunk.


babelzoltan Bábel Zoltán

2023. 10. 02. 00:00

Minden, amit a Loki 2. évadáról tudni kell
Megosztás

Hirdetés

A Loki 2. évada az MCU 5. fázisának részeként fog debütálni, így egyre több részlet lát napvilágot a Disney+-os sorozat közelgő második évadáról. Miután a Bosszúállók: Végtelen háborúban Thanos kezei által elpusztult, a Bosszúállók: Végjátékban pedig eltűnt a Tesseracttal, és szembekerült a TVA-val, majd Kang egyik variánsával is: A megmaradóval. A Loki 1. évadának végén lévő csavar alapján a 2. évad újabb időutazási drámát hozhat az MCU-ba.

Eddig a Loki az egyetlen élőszereplős Marvel-sorozat a Disney+ soraiban, amelyik egy második évaddal van megajándékozva. A Lokiban lévő időutazás és a karakter idővonalakban lévő ugrálása végtelen lehetőségeket kínál a 2. évad számára, hogy a franchise ismét drasztikusan megváltozzon. Erre még egy nagy lapáttal rátesz az, hogy Sylvie szabadjára engedte a multiverzumot az előző szezon végén, és miután Loki visszatért a TVA-hoz, már Kang volt ott is a főnök.

LEGFRISSEBB HÍREK

A Disney+ nemrégiben bemutatott trailerében a nézők először láthattak rendes felvételeket a Loki 2. évadából, melyen Tom Hiddleston ismét Loki szerepében látható. Ezt megelőzően a legnagyobb lépést a Loki 2. évada felé a Hangya és a Darázs: Kvantumánia tette meg, hiszen az MCU első ötödik fázisban lévő filmjében Loki és Mobius M. Mobius visszatértek a stáblista után, akik a 20. század elején találkoztak Victor Timelyvel. Ez megerősítette, hogy a Loki 2. évada további időutazásokat hoz el nekünk, és a duó Kang, a Hódító és variánsai után fognak nyomozni.

MÁR AZ ELSŐ ÉVADBAN MEGERŐSÍTETTÉK A FOLYTATÁST

Míg a nézők türelmesen várnak egyes projektek bejelentésére és a megerősítésére a Marvel Studios részéről, addig a Loki 2. évadjának fejlesztését az 1. évad utolsó pillanataiban erősítették meg. A finálé azzal ért véget, amelyből kiderült, hogy "Loki visszatér a 2. évadban". Ez ragaszkodik a Marvel Studios azon törekvéséhez, hogy a másodlagos karakterek történetét kibővítsék, miközben összekapcsolják őket a mozifilmekkel - bár úgy tűnik, Loki még nem tart ott, mivel az ő történetének még van egy útja a kis képernyőn. 

A MÁSODIK ÉVAD MEGJELENÉSE

A Loki a Marvel Studios számos Disney+ sorozatával együtt késéseket szenvedett - de szerencsére a Loki 2. évada nem késik olyan drasztikusan sokat, mint néhány társa. Az eredetileg 2023 nyarára tervezett második évad most október 6-án fog megjelenni, és megszokott módon heti rendszerességgel fognak érkezni az epizódok. A Loki 1. évadjához hasonlóan a 2. évad is hat epizódból áll majd, és minden csütörtökön jelenik meg, amíg a finálé november 9-én adásba nem kerül. A Loki 2. évada lesz a második az MCU 2023-ban megjelenő sorozata, a júniusi Titkos inváziót követően, de megelőzve az Echo-t, amely november vége felé jelenik meg.

A MÁSODIK ÉVAD SZÍNÉSZGÁRDÁJA

A Loki 1. évadának szereplőgárdája nagyrészt visszatér a második évadban, Tom Hiddleston mellett, többek közt Owen Wilson mint Mobius M. Mobius, Sophia Di Martino mint Sylvie, Gugu Mbatha-Raw mint Ravonna Renslayer, Wunmi Mosaku mint B-15-ös vadász, Eugene Cordero mint Casey, és Tara Strong mint Percike. A 2023-as Oscar-díj átadóján elért monumentális győzelmét követően Ke Huy Quan is csatlakozik a Loki 2. évadának szereplőgárdájához a TVA archivistájaként, Rafael Casal, Liz Carr és Kate Dickie pedig ismeretlen szerepekben kaptak szerepet.

A Kangot megformáló Jonathan Majors is visszatér a multiverzum-saga főgonoszának számos változatának szerepében. A Loki 1. évadában Majors alakította A megmaradót a Szent Idővonal őrzőjét, mielőtt magát Kangot, a hódítót formálta volna meg a Hangya és a Darázs: Kvantumániában. A harmadik Hangya-filmben Majors még több Kangot formált meg, sőt a Kangok Tanácsát is láthattuk, ahol több ezer volt belőle. A Loki 2. évadának egyik teaserében Victor Timelyként láthattuk, és azt is tudjuk, hogy A megmaradó is szerepelni fog az évad során, de a kérdés: hány darab Kang lesz látható a második évadban?

A TÖRTÉNET

Azzal, hogy Sylvie megölte A megmaradót felszabadította a multiverzumot, ami számtalan elágazó idősík kialakulását tette lehetővé, amely azt jelenti, hogy a Loki 2. évada számos különböző időszakot és alternatív valóságot ölelhet fel. Az évad trailere pedig alátámasztja ezt az elképzelést.

A szinopszis szerint a Loki 2. évada a sokkoló első évadzáró után veszi fel a fonalat. Mobiusszal, B-15-ös vadásszal és egy csapat új és visszatérő karakterrel együtt Loki egy egyre táguló és egyre veszélyesebb multiverzumban kalandozik. Míg Sylvie, Renslayer és Percike az igazságot keresik, hogy mit jelent a szabad akarat és a dicsőséges cél birtoklása. 

Vannak olyan pletykák, hogy a TVA benne lehet a Deadpool 3-ban az MCU 6. fázisában. Így lehetséges, hogy a Loki 2. évada elkezdheti lerakni az alapokat, hogy Ryan Reynolds zökkenőmentesen léphessen be az MCU-ba.

A MEGMARADÓ

Még az első évadban kiderült, hogy A megmaradó áll a TVA mögött, és Kang, a hódító egyik változata. A Marvel-képregényekben Kang egy időutazó gonosztevő, aki szálka a Föld leghatalmasabb hőseinek szemében, és gyakran veszélyezteti a világot. Az MCU-ban a Hangya és a Darázs: Kvantumániában debült Majors karakterének hódító változata, és ő lesz a következő saga nagy gonosztevője, mint Thanos a végtelen-sagaban. Az egész egy nagy eseményhez fog elvezetni, méghozzá a Kang dinasztia filmhez. Ami a Loki második évadát illeti, több formában is fel fog tűnni a karakter, és valószínűleg még nagyobb lesz a káosz, mint eddig volt.

A Loki 2. évada október 6-án lesz elérhető a Disney+-on.

Hirdetés


Bosszúállók: Kang dinasztiaBosszúállók: VégjátékBosszúállók: Végtelen háborúDeadpool 3Disney+Hangya és a Darázs: KvantumániaJonathan MajorsLokiLoki 2. évadMarvelTom Hiddleston

Képek forrása: Disney+

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.