Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

Mik az új The Walking Dead spinoff sorozatok?

A The Walking Dead Univerzum szélesre tárja világát a nézők előtt, na de mit várhatunk a továbbiakban?


istvan István

2023. 08. 31. 00:00

Mik az új The Walking Dead spinoff sorozatok?
Megosztás

Hirdetés

Korábban már számos médium beszámolt arról, hogy a The Walking Dead anyasorozatát ideje lenne már lezárni, és ehhez a véleményhez a rajongótábor egy része is csatlakozott. Azóta már számos jóhírt is kaptak a törzsgyökeres rajongók, akik még nem állnak készen egyszerűen elengedni ezt az Univerzumot, ugyanis az AMC néhány izgalmas spinoffot hoz a történet folytatására. 

Milyen további The Walking Dead sorozatok lesznek?

Az elmúlt egy évben az AMC Networksnél olyan vezetőváltások történtek, amelyek megváltoztatták a TWDU irányát. A Rick Grimes (Andrew Lincoln) főszereplésével készülő filmtrilógia helyett az AMC úgy döntött, hogy házon belül tartja az irányítást, és marad inkább fejleszti a streaminges eléréseit így sorozatot készít Rick és Michonne (Danai Gurira) közös történetük befejezésére.

Sok rajongó inkább sorozatban látná ezt a storyt, mint filmtrilógiában. A nézőknek azonban nem szabad elfelejteniük, hogy nem az a Rick és Michonne fog visszatérni hozzánk, aki elhagyott minket még az anyasorozatban, ugyanis ezek a karakterek a képernyőn kívül is sok dolgot élhettek át a történet szerint (remélhetőleg kapunk is pár bejátszást majd, de egy biztos: nem azok lesznek akik eddig).

A Walking Dead spin-offjai

The Walking Dead sorozat első spinoffja a Fear the Walking Dead volt, amelynek korábban már az AMC bejelentette, hogy a nyolcadik évada lesz az utolsó.

A második az összesen két évadot megért The Walking Dead: World Beyond című limitált széria volt, amely egy apokaliptikus coming-of-age (felnőtté válás) történetet kezdett, amely a CRM (Polgári Köztársaság Katonsasága) kapcsán jelentős mennyiségű létfontosságú információval zárult, mely segíthet jobban megérteni a közelgő Rick és Michonne sorozatot is.

A Tales of the Walking Dead 2022 augusztusában kezdte meg hat epizódból álló első évadát. Ez egy önálló történetekből álló sorozat volt, amely új karaktereket mutatott be a The Walking Dead világában. Az egyik epizód egy ismerős arc eredettörténetét mutatta be. Samantha Morton újra eljátszotta Alpha szerepét még az apokalipszis kitörése utáni pár hónapban, amikor még Dee néven ismerték, és a kislányát, Lydiát kísérte és védelmezte. Ez a sorozat kiváló kiegészítője a TWDU-nak, és bejelentették a "második évadát" ami a More Tales of the Walking Dead Universe címen fog futni majd. 

A The Walking Dead: Dead City első évadát 2023 júniusában kezdték sugározni. Ez a sorozat volt az első közvetlen spinoff, amelyben a Walking Dead karakterei, Maggie (Lauren Cohan) és Negan (Jeffrey Dean Morgan) szerepeltek. A poszt-apokaliptikus Manhattanben játszódó sorozat nagyban kibővítette az univerzumot, új közösségek és ezzel együtt új gonosztevők bevezetésével. A Dead Citynek berendelték a 2. évadát, melyet vagy 2024-ben, vagy azután láthatunk csak a színész és íróssztrájkok miatt.

A The Walking Dead: Daryl Dixon spinoff premierje szeptember 10-én lesz az AMC-n és az AMC+-on. Daryl Franciaországban találja majd magát, és nem emlékszik arra, hogyan érkezett. Azonnal haza akar majd menni, de olyan emberekkel találkozik, akiknek szüksége van a segítségére. Egy apácákból álló szekta, a Remény Uniója úgy véli, hogy Darylt Isten küldte hírnökként, hogy egy fiatal fiút veszélyes küldetésre vigyen, hogy beteljesítse a sorsát. A Daryl Dixon sorozat kapott egy 2. évadot, melynek bizonyos részeit (talán már az egészet?) leforgatták már.

A The Walking Dead: The Ones Who Live Rick és Michonne epikus szerelmi történetét mutatja majd be. A 2024-re tervezett sorozatban a páros régóta várt újraegyesülését láthatjuk majd. A The Ones Who Live középpontjában a Polgári Köztársaság áll majd.

Hirdetés


Daryl DixonFear the Walking DeadMichonneRickRick GrimesSorozatSpinoffTWDTales of the Walking DeadThe Walking DeadThe Walking Dead: Daryl DixonThe Walking Dead: Dead City More Tales of the Walking Dead Universe

Képek forrása: AMC / The Walking Dead Universe

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.