Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harcaA Gyűrűk Ura

Hirdetés

Miért néz ki Voldemort úgy, mint egy kígyó a Harry Potterben?

A varázsvilág legijesztőbb gonosztevője a Harry Potterben Mardekár örököse volt, de ez messziről sem magyarázat arra, hogy miért hasonlít olyannyira egy kígyóra.


dsnrbrt Dósa Norbert

2024. 07. 14. 11:37

Miért néz ki Voldemort úgy, mint egy kígyó a Harry Potterben?
Megosztás

Hirdetés

A modern fikció legikonikusabb gonosztevői közül a Harry Potter-franchise Voldemortja talán a legismertebb, a maga hideg, kegyetlen és baljóslatú természetével. Egyik jellemzője, amely segít megkülönböztetni őt a fantasy többi antagonistájától, a jellegzetes arca. Az egy dolog, hogy velejéig romlott a belsőd, de egy másik dolog, hogy teljesen ki is vetíti ezt a fizimiskád. Azt azonban sosem magyarázzák meg teljesen, hogy Voldemort miért néz ki úgy, mint egy kígyó.

Tom Denem külseje is olyan drasztikusan változik az évek során, mint a lelke, de Tom sosem magyarázza meg, hogy ez miért is van így. A Harry Potter-regényekben Albus Dumbledore fényt derít erre a rejtélyre. Azt állítja, hogy Voldemort az évek során egyre kevésbé lett ember és a fizikai megjelenése azt a csonkítást jelképezi, amit a lelkének át kellett élnie ahhoz, hogy létrehozhassa a hét horcruxot. Ha videóban lennétek kíváncsiak erre, kérlek kattintsatok az alábbi lejátszóra:

A LEGUNDORÍTÓBB TETTEK MIATT VÁLT VOLDEMORT KIGYÓSZERŰVÉ

Mind a Harry Potter könyvekben, mind a filmadaptációkban fény derül arra, hogy a horcrux elkészítéséhez a lelkünket a legbrutálisabb módon kell feldarabolni, a legjobban elítélt tettek egyikével: gyilkossággal. Tom az amúgyis bomlott elméjével, hét darabra akarta hasítani a lelkét, abban a reményben, hogy így szinte lehetetlennek bizonyul a legyőzése, ő pedig diadalmaskodhat a halál felett. Bár úgy tűnik, hogy Tomot lelkileg nem igazán érintette meg az a sok gyilkosság, amit véghezvitt, az arca másról árulkodik.

Voldemort nagyúr, ahogy hívei nevezik őt, határozottan kígyószerűnek tűnt. Sápadt, csúszós bőrével és résnyire nyíló szemével lehetetlen nem észrevenni a párhuzamot közte és a Mardekár kedvenc kabalája között. Egyesek talán azzal érvelnek, hogy a kígyóhoz való hasonlósága annak köszönhető, hogy ő a Mardekár örököse, vagy annak, hogy képes volt párszaszóul beszélni, de a lelkének végső megtépázása volt az, ami végül átalakította őt.

A SÖTÉT MÁGIA HOSSZÚ ÉVEI VOLDEMORTOT IS MEGVISELTÉK

A szélsőséges tettek, amelyeket Voldemort végrehajtott céljai elérése érdekében, voltak azok, amelyek végül a megjelenése romlásához vezettek. Az összes sötét mágia, amit az évek során használt, valamint a Tűz Serlege című filmben a fizikai formáját visszaadó varázslat is mind felhalmozódott és hatással volt a testére. Lehetetlen lett volna, hogy ennyi mágikus energiának ne legyen fizikai nyomata.

Egykoron Tom Denem a jóképű külsejét eszközként használta arra, hogy manipulálja és az ügye mellé állítsa az embereket, például Pitont, de a vége felé Voldemortnak egyre több és több sötét mágiára kellett támaszkodnia, ahhoz, hogy totalitárius uralmat gyakoroljon és ez csak tovább rontotta a külsejét.

Bár könnyű és poénos lenne azt állítani, hogy Voldemort azért néz ki úgy, mint egy kígyó, mert végtére az is, ez nem lenne igaz. Végső soron Voldemort hátborzongató külseje az évekig tartó gonosz tetteinek köszönhető, különösen a horcruxok készítése miatt, mivel többször széthasította a lelkét annál, mint amennyit azt a teste elbírna.

Hirdetés


FantasyHarry PotterJ.K.RowlingKisokosVoldemortWarner Bros.

Képek forrása: Warner Bros.

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.