Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

A megmaradó: Loki 2. évad 6. rész

A csínytevés istene borzasztóan nagy szerepben látható a fináléban.


babelzoltan Bábel Zoltán

2023. 11. 10. 00:00

A megmaradó: Loki 2. évad 6. rész
Megosztás

Hirdetés

Elérkezett végéhez a legújabb Marvel-sorozat folytatása, a Loki 2. évada, amely szintúgy 6 epizóddal kedveskedett nekünk, mint az előző szezon. Az utolsó rész ismételten bődületesen sok és érdekes kérdést válaszolt meg, illetve nyitva is hagyott párat, amely arra enged következtetni minket, hogy érkezni fog egy lehetséges 3. évad, de az egészen biztos, hogy a karakterek történetét valamilyen formában folytatni fogják az MCU-ban.

A CIKK TOVÁBBI RÉSZE SPOILEREKET TARTALMAZ!

A cselekmény egyből az ötödik rész végétől veszi fel a fonalat, tehát Loki visszatért a negyedik epizód eseményeihez és megpróbálja megakadályozni a TVA pusztulását. Ez azonban közel sem ilyen egyszerű és rengetegszer kísérletezik a problémával kapcsolatban, sőt még korábbra is visszautazik, hiszen már sikeresen tudja alkalmazni a tércsúszását, ezáltal képes az időutazásra, de még az időt is képes megállítani. Többek közt az idők végezetéhez is ellátogatunk Lokival, ahol Jonathan Majors Megmaradójával találkozunk. Csodálatos párbeszédnek lehettünk szemtanúi a két karakter közt és a jövőt is meghatározó dolgokról beszélnek. Úgy tűnik, hogy A megmaradóval mindig érdemes beszélni.

A rész során eléggé megosztónak találom azt a döntést a készítőktől, hogy Loki folytonos időben lévő visszamenése során mindig veszít Sylvie-vel szemben. Ennyire nem erős a női Loki, hogy folyton ellent tudjon állni Tom Hidleston karakterének. Egyébként maga Sylvie talán ebben az epizódban volt a legszerethetőbb, hiszen végre nem csinált semmi baromságot, amivel ártott volna a mentőakciónak. Az előző évad során egy szerelmi kapcsolat is kezdett kialakulni a két Loki között, viszont ezzel nem kívántak foglalkozni a készítők a legújabb szezonban, amiért fájhat a szívünk, mivel sok potenciál lapult benne.

Ami az "eredeti" Lokit illeti, igaznak bizonyultak a pletykák, miszerint ő lesz az új Megmaradó. Mielőtt ez megtörtént, gyönyörű és érdekfeszítő képsorokat láthattunk, ahogy Loki tartja az idősíkokat és húzza maga után, majd elfoglalja a trónt. Hivatalosan még nem jelentették ki, hogy ő lesz az új Megmaradó, de aki látta az utolsó részt, annak nyilvánvaló ez az információ. Ez a pillanat valóban zseniális lett, mind a vizualitás és mind a megvalósítás terén. A többi karakter, mint például Mobius, visszament megnézni egy kicsit a szent idővonalon elhelyezkedő életét, amely szintén pazar momentum volt. A többiek nagy eséllyel továbbra is TVA-ban fogják folytatni munkájukat. Egyelőre Sylvie és Ravonna jövője burkolózik ködbe, hiszen utóbbi a Verembe került, a női Lokinak pedig ötlete sincs, hogy mihez kezdjen magával.

Maga a második évad rendkívül sótlan és egy hatalmas kihagyott ziccer. A sorozat alapjáraton is a multiverzum és az időutazás körül forog, azonban ez az évad olyan mélyen belement a témába, ami még több dolgot mutathatott volna be. Legyen az egy cameo, amelynek minden néző örült volna, akár egy Kang variáns, akit még nem láthattunk, de a legnagyobb baj a második évaddal az az, hogy vontatott, unalmas és össze-vissza haladt a történet. Persze, szó sincs arról, hogy ne lenne jó a második szezon, azonban az elsőnek a nyomába sem ér. Se kidolgozottság, se a minőség szempontjából. 

VÉGSZÓ

Összeségében a Loki 2. évadának fináléja minimális kielégülést jelenthet azok számára, akik nem voltak megelégedve az eddig látottakkal. A karakterek nagyrésze lezártnak tekinthető, azonban a fontosabbakkal értelemszerűen még terveznek az MCU-ban, ahogy például Lokival is, aki az új Megmaradóvá vált. Érdekes lesz látni, hogy innen merre fog továbbhaladni a történet. Egy nagy csattanót vagy pedig egy stáblista utáni jelenetet kicsit hiányoltuk a záró epizódból.

7/10

Hirdetés


Disney+Jonathan MajorsKe Huy QuanLokiLoki 2. évadMarvelOwen WilsonSophia Di MartinoSorozatok 2023Tom Hiddleston

Képek forrása: Disney+

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.