Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

Laurent immunis? - The Walking Dead: Daryl Dixon 4. rész kritika

Nézzük milyen lett a negyedik rész.


babelzoltan Bábel Zoltán

2023. 10. 07. 00:00

Laurent immunis? - The Walking Dead: Daryl Dixon 4. rész kritika
Megosztás

Hirdetés

Negyedik részével jelentkezik a The Walking Dead: Daryl Dixon, és egyre több érdekességnek lehetünk szemtanúi, különösen az ifjú Laurent esetében.

A cikk további része spoilereket tartalmaz!

Az epizód egyből egy látomással/álommal kezdődik, ahol Darylt és Laurentet láthatjuk, miközben a fiút közelítik a kóborlók, de nem támadják meg őt, mert elkezdett imádkozni. Rendkívül érdekes képsorok voltak, és nem lennénk meglepve, ha a későbbiekben egy hasonló történne meg csak a valóságban, és nem látomásként. Mint ismert, a fiút megtalálják az epizód folyamán Darylék, de előtte még apjával is találkozik, Quinnnel, aki láthatóan ölni tudna érte, és szinte mindent megtesz, hogy vele legyen, de ez egyáltalán nem sikerül. Hiába az apja, Laurent nem igazán vonzódik hozzá, amit teljesen meg lehet érteni.

Quinn szálához még egy érdekes esemény fűződik, hiszen üzletelt Genettel, és jutalomban fog részesülni, ha elhozza neki Darylt. Tehát mondhatni három gonosztevője van a szériának: Quinn, Genet és Codron. A három karakter szála pedig össze is ért a részben, de ez sem ment zökkenőmentesen és igazságosan, mert Quinn hazudott fia hollétéről, és még a látszólagos élettársa is egyre inkább távolodik tőle, miután egyre többször hagyja el a száját Isabelle neve. Lukerya Ilyashenko karaktere még segített is Darylnek, hogy elvigye Laurentet Quinn alvilági otthonából, és az sem lenne meglepő, ha az ott maradt két nő, Isabelle és Anna a férfi ellen fordulnának.

Ahogy említettem, Isabelle hátra maradt, és ezt mind önszántából tette annak érdekében, hogy Darylék gond nélkül kijussanak Párizsból. Rendkívül érzelmes búcsú volt a karakterek közt, főleg amikor Laurenttől köszönt el, de csak remélni tudjuk, hogy még ebben az évadban viszont fogjuk látni, és nem kell a következő szezonig várni eme csodálatos karakter visszatérésére.

Természetesen a címszereplőről se feledkezzünk meg, hiszen vele is egészen érdekes dolgok történtek, többek közt a fentebb említett látomás, és az is kiderült hogy hova került, miután az előző rész végén beszakadt alatta egy tető. Ahogy várható volt kóborlókkal találkozott odalent, de nem volt nagy feladat legyűrni őket, inkább ami nehezebb volt, hogy visszaszerezze a fiút. Quinnnel is megküzdött érte, de még az Eiffel torony lábainál is harcolt mind emberekkel és zombikkal, amely egyébként az epizód fénypontja volt. Gyönyörűen és egyben hátborzongatóan nézett ki Franciaország egyik legnevesebb építménye, és még az összecsapások is eléggé izgalmasra sikerültek.

VÉGSZÓ

Összességében a The Walking Dead: Daryl Dixon 4. része újabb érdekes kérdéseket boncolgat, legfőbbképp Laurent karakterével kapcsolatban, de emellett még rengeteg érdekes történeti elem van, amit tovább szőtt az epizód, viszont történhetne már valami igazán nagy csavar vagy fordulat, mert egyre inkább azt lehet érezni, hogy egy újabb elnyújtott történettel van dolgunk a The Walking Dead világában.

6.5/10

Hirdetés


Sorozatok 2023The Walking DeadThe Walking Dead: Daryl Dixon AMC

Képek forrása: AMC / The Walking Dead

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.