Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

Visszatekintő: Kung Fu Panda 3.

Póra a franchise eddigi legerősebb gonosztevője várt a harmadik részben.


babelzoltan Bábel Zoltán

2024. 03. 07. 00:00

Visszatekintő: Kung Fu Panda 3.
Megosztás

Hirdetés

2008-ban megszületett az egyik legismertebb és legkedveltebb animációs film, a Kung Fu Panda, amely mára már egy nagy franchise-zá vált és számos sorozattal, folytatással és rövidfilmekkel bővült. Olyannyira közönségkedvenc világ lett, hogy idén márciusban érkezik a negyedik felvonás. Ennek örömére felidézzük az eddig megjelent számozott részeket és a mai a nap lezárjuk a sort, a Kung Fu Panda 3-mal. Korábbi visszatekintő cikkeinket IDE kattintva tudjátok megnézni!

A történet röviden annyi, hogy Po találkozik az elveszettnek hitt apjával, és a pandaparadicsomba utaznak. A gonosz Kai Kína-szerte legyőzi a kung fu mestereket, és most Póék békés lakhelye felé közeleg. Po nekiáll, hogy a barátságos pandákat felkészítse a harcra és megállítsa a félelmetes gonosztevőt. 

A harmadik rész megőrizte a franchise hagyományát, amely nem más, mint az, hogy híres színészek adják hangjukat a karakterekhez. Az eddig sem gyenge felhozatalhoz még olyan nevek csatlakoztak, mint Bryan Cranston (Po biológiai édesapja), Kate Hudson (Mei Mei) és J. K. Simmons (Kai), de még Mads Mikkelsen is elmondhatja magáról, hogy részese a Kung Fu Panda-világának. A csodálatos orgánumok mellett az új szereplők is pazarul sikerültek.

Először idézzük fel Kai-t, aki a film antagonistájaként szolgál. A félelmetes bika újfent egy emlékezetes gonosztevő marad, viszont bennem nem hagyott akkora nyomot, mint Shen vagy Tai Lung. Azonban ezt leszámítva egyet kell érteni abban, hogy a bika az eddigi rosszfiúk közül a legerősebb. Igazán "baresz" fegyverrel rendelkezik a figura, és a chit használva gyűjti be áldozatait, sőt még magát Oogway-t is a szellemvilágban, de Shifu mester sem csúszott ki a markából.

Tehát a chi jelenléte fontos eleme a filmnek, és Pónak új feladata van: megtanulni használni. Míg az első részben magát a kung fu-t kellett elsajátítania, a második felvonásban a belső békét volt hajlandó megtalálni, most pedig a chit kell alkalmaznia. Kedvenc "kis" főszereplőnknél ismételten óriási karakterfejlődést figyelhettünk meg, mivel az új képességet megtanulása után tanárnak állt, és elkezdte kiképezni saját népét: a pandákat.

Viszont a kung fu megtanítása előtt még vissza kell ugranunk egy kicsit az időben, mert a harmadik rész során Po találkozik biológiai édesapjával, amely több apróbb konfliktust is eredményezett, mivel Mr. Ping eleinte nehezen viseli ezt. Azonban a film végén csodálatos párbeszédek zajlanak le a két apa közt és mindkettő elfogadja, hogy Pónak igazából két apja van: egy nevelő és egy vér szerinti. 

A pandák otthona káprázatosan nézett ki és minden ott eltöltött pillanat öröm volt. Viszont szegény állatok ezt nem mondhatták el, mert Kai el akarja pusztítani Pót és az ő chi-je kell neki. Ezt követően megküzdenek egymással - amely egy fantasztikus harc volt - és az összecsapás során a két karakter a szellemvilágban int búcsút egymásnak, amikor a Kung Fu Panda végleg elpusztítja a bikát.

Hirdetés


Angelina JolieAnimációBryan CranstonDaruDustin HoffmanFilmek 2016J. K. SimmonsJack BlackJackie ChanJames HongKaiKate HudsonKung Fu PandaKung Fu Panda 4.Lucy LiuMads MikkelsenMajomOogwayPoSeth RogenShenShifu mesterSáskaTai LungTigrisViperaVisszatekintő

Képek forrása: SkyShowtime

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.