Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

Kísért a múlt - The Walking Dead: Daryl Dixon 3. rész kritika

Egy őrült epizódon vagyunk túl.


babelzoltan Bábel Zoltán

2023. 09. 27. 00:00

Kísért a múlt - The Walking Dead: Daryl Dixon 3. rész kritika
Megosztás

Hirdetés

Immáron harmadik részével jelentkezik a The Walking Dead: Daryl Dixon spinoff sorozat, amely már az évad felénél jár, és a harmadik részben beköszönt a karma, mert az egyik karakternek szembe kellett néznie a múltjával.

A cikk további része spoilereket tartalmaz a harmadik részből!

A 3. részben nem volt visszaemlékezés, de minden fontos pillanatnak volt jelentősége, ami az előző rész múltbéli cselekményekszálát illeti, és Isabelle-nek egy kőkemény mentális küldetés volt a harmadik epizód. Ahogy azt sejteni lehetett, újra megjelent Quinn, akit Isabelle hagyott magára még Párizsban egy benzinkúton az előző részben, hogy megmentse húgát. Quinn egy "alvilági" bárban volt ismét látható, ahol nagy valószínűséggel ő a vezető, és a csapat azért ment oda, hogy információt szerezzen arról, hogy Daryl miként juthat vissza hazájába, Amerikába. Ez azonban nem ment olyan könnyen, mert közben Codron is megjelent a helyszínen, és nagy eséllyel Quinn elárulta, hol rejtőznek Darylék, ezzel pedig elindított egy iszonyat nagy hajszát, amit a következő részben fogunk csak igazán látni, de közel sem ért még véget az izgalmak sora...

Quinn visszatérése még egy kulcsfontosságú elemet hozott magával, mert kiderült, hogy ő Laurent édesapja. Annak érdekében, hogy Darylnek fuvart intézzen, megakarta ismerni a fiát, és ez volt az egyetlen feltétele, de Daryl nem ment bele, ennek köszönhetően pedig nyugodt szívvel árulta el a hollétüket Codronnak. Ami magát Laurentet illeti, ő is megtudta, viszont nem a legjobb körülmények között, és miután lenyugodtak a kedélyek, meg persze ha előkerül a fiú, akkor Isabelle magyarázkodhat nem is keveset.

Codronról se feledkezzünk meg, mert nem elég, hogy betörtek Darylék ideiglenes otthonukba, hanem a rosszfiú összeállt azzal a személlyel, aki szintén Darylt keresi, Genettel, mert keresztbe tett neki, és mint ismert megszökött a hajóról, amire felrakták. Daryl eddig is nyakik benne volt a tudjuk miben, de így hogy szövetséget kötött a két ellensége, még nagyobb a baj. Érdekes, hogy láthattunk egy kísérletet is ezen a helyen, méghozzá a kóborlókkal kísérleteztek, és ezáltal megerősítést nyert az is, hogy az erősebb élőhalottak, akiket már a World Beyondban is láthattunk, a tudósok által lettek létrehozva. Eléggé nyomasztó látvány volt, ahogy a zombi neki akar rohanni a tudósoknak, de nem maradt sokáig életben, hiszen 18 másodperc után szétrobbant. Persze, meg lehetne magyarázni azzal, hogy biztos találták ezt a kóborlót, viszont akkor nem mondta volna azt Genet, hogy jó úton haladunk. Érdekes, hogy mi lehet a céljuk ezekkel a próbálkozásokkal, vagy irányítani akarják a zombikat, vagy pedig teljesen más az elképzelésük. Na meg az is benne van, hogy az úgynevezett "maró" kóborlók is a laboratóriumból szabadultak ki, akiket először itt a Dary Dixonban láthattunk.

A rész folyamán új karaktereket és egy új csoportot is megismerhettünk, akik egy remek közösséget alakítottak ki az évek során, és mindenki kedves és jószívű ember a társaságban, és harmóniában élnek egészen addig, amíg Daryl meg nem jelent. Szegény Daryl, ahol megjelenik, ott mindig beüt a krach. És ha már Daryl, akkor azt se felejtsük el, hogy vele mi történt, hiszen az rész végén beszakadt alatta egy tető, de hogy hova esett, az a negyedik részig rejtély marad. Nem elképzelhetetlen, ha tele lenne a hely fertőzöttekkel.

A 3. epizód egyébként nagyon pörgős volt, és telis-tele lett pakolva izgalmas akciójelenetekkel, és végig feszült tudott maradni. A látványra meg egy szavunk sem lehet, gyönyörűen vannak ábrázolva Franciaország különböző nevezetességei a posztapokaliptikus környezetben. Egyedül egy dolognál lehet belekötni, ami a látvány illeti, az pedig az ablakból kieső élőhalottak. Borzasztóan néztek ki, ilyen kis apróságra igazán szánhattak volna még több energiát és pénzt a készítők.

VÉGSZÓ

Összeségében a The Walking Dead: Daryl Dixon 3. része egy végig feszült, őrült és akciódús epizód volt, ahol még egy zombizenekarnak is szemtanúi lehettünk, és rengeteg fontos történeti elemmel szolgált nekünk, és még több kérdést hozott magával, amelyek csak egyre inkább izgalmasabbak lesznek, és most kezdett el nagyon érződni, hogy ez a történet valóban nem lesz lezárva ennyivel, és tényleg kelleni fog az a második évad. 

7/10

Hirdetés


AMCNorman ReedusSorozatok 2023The Walking DeadThe Walking Dead: Daryl Dixon

Képek forrása: AMC / The Walking Dead

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.