Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

Kiderült Baylan Skoll jövője

A Lucasfilm ügyvezető alelnöke és a Star Wars kreatív vezetője, Dave Filoni a karakterrel kapcsolatos jövőbeli tervekről nyilatkozott.


babelzoltan Bábel Zoltán

2023. 11. 23. 00:00

Kiderült Baylan Skoll jövője
Megosztás

Hirdetés

"Olyan kevés Jedi maradt" - mondta Baylan Skoll (a néhai Ray Stevenson) tanítványának, Shin Hati-nak (Ivanna Sakhno) az Ahsokában. A bukott Jediből lett zsoldos a saját útját járja a kietlen Peridea bolygón - amelyet a Mortis istenek vezetnek -, eggyel kevesebb Jedi van a galaxisban. Skoll azt mondta Shinnek, hogy foglalja el a helyét az eljövendő Birodalomban a visszatérő Thrawn főadmirális (Lars Mikkelsen) alatt.

"Ő egy olyan személy, aki túlélte a klónháborúkat, akit a Jedi Lovagok fogyatkozó napjaiban képeztek ki, akárcsak Anakint" - mondta a Vanity Fairnek az Ahsoka-sorozat alkotója és a Lucasfilm nemrég előléptetett tartalomért felelős vezetője, Dave Filoni az eredeti karakterről. "Látta, ahogy a rendje, az életmódja szétesik. És alapvetően kudarcnak ítélte meg: Ez az út nem működött. Ez nem olyasmi, amit érdemes feltámasztani. Ezért mondja Shinnek: 'Nem én tanítottalak meg Jedinek lenni. Arra tanítottalak, hogy valami több legyél.""

Ahogy Skoll Shinnek elmondta, hiányzott neki a Jedi Rend eszméje - de "nem az igazság, nem a gyengeség". Skoll megérezte a Mortis istenek - az Atya, a Fiú és a Leány - vonzását, majd elváltak útjai a tanítványától.

"Megpróbálta átvenni ezeket a tanításokat, amelyeket fiatalon tanult, és megteremteni a saját létmódját. És ránézett a dolgok körforgására, és azt mondta: 'Elég ebből. Ha már megvan ez a hatalom, akkor élnem is kell vele. Nekem kell meghoznom a döntéseket', amiről sok hatalommal rendelkező ember úgy dönt, hogy ez a helyes út" - magyarázta Filoni. "Ő is nagyon biztos abban, hogy amit most tesz, az a helyes dolog".

Stevenson májusban, 58 éves korában hunyt el, így a Star Wars karakterének sorsa a levegőben lóg. Hogy a szerepet újratöltik-e, vagy Skoll története folytatódik-e az egymáshoz kapcsolódó Star Wars képregényekben, regényekben vagy animációs sorozatokban, még nem tudni, de Filoni megjegyzi, hogy "nyilvánvalóan van egy történet".

"Egyelőre várakozó állásponton vagyunk. De örülök, hogy a beszélgetés Rayről szól, és arról, hogy milyen nagyszerű volt..... Régebben mini vitákat folytattam vele, és azt mondtam: 'Ray, te vagy itt a gonosztevő'. Ő meg azt mondta: "Nem hiszem. Erre én: 'Tudom, hogy nem így gondolod, de te vagy az. Imádom, hogy úgy játszod, mintha nem lennél az. Pontosan így gondolkodik Baylan is" - mondta Filoni, hozzátéve, hogy a néhai színész "nagyon örült volna", ha látná, hogy a rajongók hogyan fogadják a lenyűgöző és bonyolult karakterét. 

"A nagy sajnálat az, hogy ezt nem élhette át" - mondta Filoni. "Örülök, hogy ott volt velünk a Star Wars Celebration-ön, hogy láthatta a trailert és ízelítőt kaphatott a rajongóktól. És ők csak csodálkoztak Rayről és a karakterről."

Hirdetés


AhsokaBaylan SkollDave FiloniLucasfilmRay StevensonStar Wars

Képek forrása: Lucasfilm

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.