Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

Gyilkos mikulás: Karácsony véres karácsony kritika

A Télapó most nem ajándékot hoz magával, hanem halált.


babelzoltan Bábel Zoltán

2023. 12. 25. 00:00

Gyilkos mikulás: Karácsony véres karácsony kritika
Megosztás

Hirdetés

Nemrégiben debütált a Scream! streaming szolgáltatón a Karácsony véres karácsony című ünnepi horrorfilm, amely története a következő: karácsony estén Tori nem vágyik másra, csak hogy bulizzon egy hatalmasat kollégáival, ám a pláza robot Mikulása mást tartogat számára. Hamarosan kezdetét veszi az ünnepi vérfürdő, ahol Torinak és kollégáinak fel kell venniük a harcot a fékezhetetlen nagyszakállúval.

A film egy tipikus slasher és az ehhez szükséges összevalók mindegyik megtalálható, hogy sikeres legyen a recept megvalósítása. Szemügyre vehetünk egy gyilkost, fiatalokat, nagyjából másfél órás játékidőt és természetesen a zsáner elmaradhatatlan elemét: a szexet. A műfaj rajongóinak szinte egy kihagyhatatlan darab ez az alkotás és teljesen könnyen fogyasztható a tartalom, amelyhez nem kell nagy elvárásokat fűzni, hiszen azt adja, amit az előzetesben láthattunk: egy karácsony mészárlást. 

Külön kiemelendő a karakterek viselkedése és párbeszédei. Egyszerűen zseniális, ahogy beszélnek és, hogy milyen mondatok hagyják el a szájukat. Rengeteg humoros beszólást hallhatunk a film nézése során és a magyar szinkronnak köszönhetően ezek még cifrábbak lettek, mint az eredeti verzióban. A szereplők nagyrésze mind fiatal, ahogy azt a slasher-filmeknél megszokhattuk és mindenkire illik a neki szánt szerep. Annyit fontos megjegyezni velük kapcsolatban, hogy senki sincs biztonságban, szóval nem ajánlott hamar megkedvelni bárkit is. 

Továbbá remekül teremti meg a film a karácsony hangulatot, na meg a baljós és hátborzongatót is. A kisváros, a házak, a díszletek remekül néznek ki és ne feledkezzünk meg a Mikulásról sem, aki nem ember, hanem egy robot. Ez egy merész húzás volt, de pazarul működött, és alig lehet elpusztítani a meghibásodott teremtményt. És, ha slasher, akkor a brutális kivégzések sem maradhattak el. A Télapó szinte hülyét csinál az emberekből és kedvére gyilkol olyan módon, ahogy szeretne.

Hirdetés


Filmek 2023HorrorKarácsony véres karácsonyKarácsonyi filmekScream!

Képek forrása: Scream!

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.