Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

Járvány Európában - The Walking Dead: Daryl Dixon 1. rész kritika

Nézzük milyen lett a legújabb The Walking Dead spinoff.


babelzoltan Bábel Zoltán

2023. 09. 15. 00:00

Járvány Európában - The Walking Dead: Daryl Dixon 1. rész kritika
Megosztás

Hirdetés

Megérkezett a The Walking Dead: Daryl Dixon spinoff sorozat első része, amely folytatja a rajongók egyik kedvenc karakterének történetét, méghozzá Daryl Franciaországban találja magát, ahol rengeteg új és ismeretlen kaland várja őt, és az első részben máris ujjat húz egy olyan emberrel, akivel nem lett volna szabad, szegény Daryl mindig így jár... A cikk spoilereket tartalmaz a sorozat első részéből!

Ahogy azt már a sorozat érkezése előtt beharangozták, most már valóban érzékelhetjük, hogy ez a széria teljesen más lesz, mint az eddigiek a The Walking Dead univerzumban. Az első rész nézése közben ezt már egyből érezhetjük, és azt is érezhetjük, hogy ismét egy ígéretes sorozat vár ránk, akárcsak a nyáron debütált The Walking Dead: Dead City, amely Negan és Maggie közös kalandját folytatta.

Mint ismert, a történet immáron Franciaországban játszódik, és ez úgy tűnik, hogy egy nagy erőssége manapság a The Walking Deadnek, hogy a különböző melléksorozatokat olyan helyszínekre helyezik át, amelyeket még nem láthattunk ebben a világban. Ilyen volt a Dead City-ben New York, és most pedig Franciaország. Csak remélni tudjuk, hogy megtartja ezt a jó szokását az AMC, mert sokkal változatosabbá teszik a történetet, mintha megint az unalmas erdőben bandukolnának a szereplők. Természetesen itt is járunk erdőbe, azonban ez teljesen más, mint egy amerikai változat, hiszen itt vannak középkori épületek az út során, többek közt, ahol a történet nagyrésze játszódik, egy nagy kolostor, ami elképesztően jól néz ki az apokalipszisban, de ez elmondható az első jelenetsorokra is, amely bemutat egy francia kikötőt, vagy óceánparti várost, és erről is csak áradozni lehet, ahogy a posztapokaliptikus New Yorkról. 

A történet rendkívűl ígéretesnek tűnik, hiszen nagy teret kap a vallás, legalábbis az első részben, és ez remekül áll eddig a sorozatnak. Ilyen mély még nem nyerhettünk betekintést a vallásba ebben a világban, és biztos, hogy még a következő részekben is nagy szerepe lesz neki, mert Daryl új barátai apácák, és a kisgyerekre pedig az új Megváltóként tekintenek, aki újra a magasságokba emelheti az emberiséget. Nagyon érdekes karatker az ifjú, aki már három héttel Daryl érkezése előtt megjósolta, hogy ő ide fog jönni Franciaországba, szóval egy kis misztikum is szerepel már a The Walking Deadben, amelyet jó lenne még mélyebben bemutatni. 

Az új karakerek is remekül vannak kidolgozva, és már az első részben is lehet velük azonosulni, és mindenki egy karizmatikus figura, főleg Romain Levi és Clémence Poésy karaktere. Utóbbi szinte biztos, hogy kulcsszereplő lesz Daryl mellet, és az sem lenne meglepő, ha végre rátalálna a szerelem, nagyon illenne Darylhez a szőke hajú apáca. Előbbi, Romain Levi lesz valószínűleg a főgonosz, aki egy kőkemény benga állat, és az arcán lévő tetoválás még félelmetesebbé és keményebbé teszi, és bizony nem lesz könnyű dolga a kis csapatnak, hogy legyőzzék. Kicsit lehet, hogy unalmas, hogy ismét van egy gonosz, aki elakarja kapni a főhőst, de ha ígéretes új antagonistákat tudnak nekünk bemutatni, mint például a Dead City-ben lévő Horvát karaktere, akkor csak jöjjenek az újabb és újabb gonosztevők. Szinte biztos, hogy senkit sem fog megkímélni Codron, mert Daryl megölte az öcssét. És ha ez nem lenne elég, akkor még egy társaság is vadász Darylre, akik hajóra rakták, és ő fellázadt, majd megszökött és így sodródott Franciaország partjaira, ezáltal pedig megnehezítette a társaság dolgait, amiért el akarják kapni. Szóval Daryl megint besétált abba a bizonyos erdőbe...

Már az első rész folyamán rengeteg csapás érte a főszereplőt, többek közt megmarta egy új fajta zombi, amely a "maró" névre hallgat, és ez is egy hatalmas pozitívum, hogy egyre többfajta kóborló lesz a franchise-ban. Reméljük minél több új zombit tudnak nekünk bemutatni.

Végszó

Összeségében a The Walking Dead: Daryl Dixon 1. része egy kiváló kezdés volt, amely remélhetőleg megtartja ezt a minőséget, és még többet láthatunk a posztapokaliptikus Franciaországból, ami eszméletlenül jól néz ki. A helyszín választáson belül a kolostor is nagyon jó döntés volt, és az új karakterek is jó kidolgozást kaptak főleg, hogy az apácák nem annyira szentek, mint azt mi gondolnánk, mindenre felkészültek, és nem tántorodnak el attól, ha harcolni kell. Daryl továbbra is zseniális, és az egyik legjobb karakter a franchise-ban. A sorozatról azt már tudjuk, hogy érkezni fog a második évad, szóval itt még közel sincs vége a történetnek. Kíváncsian várjuk, hogy mi vár ránk a következő részben. 

7.5/10

Hirdetés


The Walking Dead AMC Sorozatok 2023 The Walking Dead: Daryl Dixon

Képek forrása: AMC / The Walking Dead

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.