Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

Itt is vannak a 2023-as Emmy-díjátadó nyertesei

A mackó, az Utódlás és a Balhé dominálták a 2023-as Emmy-díjátadót


dsnrbrt Dósa Norbert

2024. 01. 17. 00:00

Itt is vannak a 2023-as Emmy-díjátadó nyertesei
Megosztás

Hirdetés

A televíziós Oscarként is emlegetett díjátadó műsorvezetője az igencsak emocionális Christina Applagate volt, a legjobb televíziós drámának járó díjat az Utódlás zsebelte be, de az abban játszó színészek se mentek haza üres kézzel. Sarah Snook vitte haza a legjobb női főszereplőnek járó díjat, Kieran Culkin pedig a legjobb férfi főszereplőként nyert Emmy-t.

A szintén Utódlásban játszó Matthew Macfadyen pedig a legjobb férfi mellékszereplőnek járó díjjal gazdagodott. Jesse Armstrong, a sorozat írója és alkotója és Mark Mylod, aki a rendezői széket foglalta el mindketten Emmy-díjat nyertek a Connor esküvője c. epizódért, melyben a Waystar Royco vezérigazgatója és a sorozat egyik legfontosabb karaktere, Logan Roy elhunyt. Így az Utódlás nem kevesebb, mint hat Emmy-t nyert el, természetesen mindet dráma kategóriában.

A mackó is szintén hat díjjal gazdagodott. Megnyerte a legjobb televíziós vígjátéknak járó díjat, Jeremy Allen White pedig a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat vígjáték kategóriában. Ayo Edebiri a legjobb női főszereplőnek járó, míg Ebon Moss-Bachrach a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Emmy-vel tért haza. A sorozat készítője, Christopher Storer nem jelent meg a díjátadón, de ettől eltekintve két Emmy-t is bezsebelt, úgy az írásért, mint a rendezésért.

A Balhé lett a legkiemelkedőbb limitált sorozat, Steven Yeun a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat, míg Ali Wong a legjobb női főszereplőnek járó díjat vitte haza a limitált sorozat kategóriában. Lee Sung Jin az írásért és rendezésért egyaránt kapott egy-egy Emmy-díjat.

Felháborító azonban, hogy az évek során nem kevesebb, mint 53-szor jelölt Better Call Saul egyetlen-egy díjat sem vitt haza! A legtöbb weboldal és újságíró azonban megjegyezte, hogy a sorozatnak nincs is szüksége semmilyen Emmy-díjra, vitathatatlan, hogy az utóbbi évek egyik legjobb drámasorozataként és mindhiába „csak” egy előzménysorozat, sokszor a Breaking Bad jogszerű riválisaként tartják számon.

Hirdetés


A mackóAli WongBalhéBetter Call SaulEmmyJeremy Allen WhiteKieran CulkinSteven YeunThe Last of UsUtódlás

Képek forrása: HBO

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.