Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

Honnan származnak Daenerys sárkányai?

Teóriázgassunk kicsit Daenerys tojásairól!


dsnrbrt Dósa Norbert

2024. 06. 17. 20:56

Honnan származnak Daenerys sárkányai?
Megosztás

Hirdetés

Évekig lehettünk tanúi Drogon, Viserion és Rhaegal növekedésének és életútjának, de mindmáig tisztázatlan, hogy pontosan honnan származik a három testvér és ki is az édesanyjuk. Ahhoz, hogy felgöngyölítsük a rejtélyt, érdemes összerakni a puzzle darabjait és egybevetni azt, amit már tudunk a három sárkányról. Aki videóban szeretné megtekinteni a témát, az indítsa el az alábbi lejátszót:

Amit pontosan és megcáfolatlanul tudunk az az, hogy Illyrio Mopatis 3 megkövesedett – vagy kővé vált – tojást ad Daenerys Targaryennek az Aegon hódítása utáni 297. évben. Khal Drogo halála után Daenerys elégeti a férjét, valamint Mirri Maz Duurt és a három sárkánytojást is a tűzbe veti. Végül maga Daenerys is besétál a lángok közé, hogy nagyjából 150 évvel az utolsó sárkányok után kikeltse három gyermekét.

Elissa, a tojásrabló

Elissa Farman Rhaena Targaryen szerelmeként és kalandozó természetének hála írta be magát a westerosi történelembe. Végül súrlódás alakult ki a két nő között, amibe most nem mennék bele, legyen annyi elég, hogy a királynő elutasította a kalandozni vágyó Elissa kérelmét egy nagy és gyors hajó megépítésére, mert maga mellett akarta tartani szerelmét. Elissa végül persze lelépett és körültekintően magával vitt 3 sárkánytojást. Pentosba utazott, innen pedig Braavosba, ahol a Tengerúrnak, egy szenvedélyes gyűjtőnek adta el a lopott „kincseket”.

I.Jaehaerys Targaryen elmondása szerint a megkövesedett sárkánytojások egy pentosi fűszerkereskedő birtokába kerülhettek. Illyrio Mopatisról pedig tudjuk, hogy ő egy pentosi kereskedő, aki fűszerekkel és más luxuscikkekkel piacol. A fentieket még kiegészíthetjük Benifer nagymester kijelentésével, miszerint a sárkánytojások kővé válnak, ha távol kerülnek Sárkánykőtől:

„- Nem biztos, hogy kikelnek – vetette közbe Benifer. – Legalábbis nem Sárkánykőtől távol. A hő miatt… Amint köztudott, néhány sárkánytojás egyszerűen kővé válik.”

Tehát Elissan Farman pontosan három tojást lopott el, melyek valószínűleg kővé válhattak és a Bravoosi Tengerúr tulajdonába kerültek. Nem nehéz elképzelni, hogy rá kb. 200-250 évre Illyriohoz kerültek a sárkánytojások, majd pedig Daeneryshez. Bár valószínűnek tűnik, hogy Drogon, Viserion és Rhaegal Dreamfyre gyermekei, azonban sajnos most sem ennyire egyszerű ez az eset.

Ellenbizonyítékok

Vannak bizony ellenbizonyítékok is. Így például Elissa a tojásokat nem Pentosban adta el, hanem a Braavosi Tengerúrnak. Illyrio Mopatis a Trónok harca c. könyvben kijelenti, hogy a tojások az Árnyékföldről, Asshaion túlról származnak és millió évesek, bár ez utóbbi igencsak túlzásnak tűnik. Az is megcáfolja a fenti teóriát, hogy Illyrio sosem említette meg Daenerysnek, hogy a tojások a Targaryenektől származnak, holott hitt a lány ügyében és feleslegesen titkolt volna egy ilyen esszenciális részletet.

De a legfontosabb ellenérv talán maga George R.R. Martin, aki az egyik blogbejegyzés alatt tagadta, hogy szó esett volna Daenerys tojásairól a Tűz és Vér c. könyvben:

Targaryen Loyalist

 (2018. május 1., 20:41)

Köszönöm, Mr. Martin! Alig várom, hogy megtudjam, honnan származnak Dany „gyerekei”. ❤️ Illetve minden másról is szeretnék tudomást szerezni.

grrm (2018. május 1., 23:42)

Ööö… Soha nem mondtam semmit Danyről, azt Bantam adta hozzá. Kérem, ne is vegyétek figyelembe.

Tehát sajnos mind a mai napig nem került megerősítésre Drogon, Viseryon és Rhaegal származása. Ti mit gondoltok a dologról? Szerintetek a trió melyik sárkány leszármazottjai?

Hirdetés


Daenerys TargaryenDrogonGame of ThronesGeorge R.R.MartinSárkányok házaTrónok harca

Képek forrása: HBO,DevianArt

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.