Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

Henry Cavill szerint a filmkészítők túlzásba esnek a szexjelenetek mennyiségével

A hollywood-i sztár értetlenül áll a túltolt meztelenkedés előtt


dsnrbrt Dósa Norbert

2024. 02. 08. 00:00

Henry Cavill szerint a filmkészítők túlzásba esnek a szexjelenetek mennyiségével
Megosztás

Hirdetés

Henry Cavillt nem kisebb produkciókból ismerhetjük, mint a Vaják sorozat, az Argylle, Az acélember vagy éppen az Enola Holmes filmek. A karizmatikus színész is meglátogatta Josh Horowitzet és állást foglalt a szexjelenetekről szóló vitákban, a Happy Sad Confused nevű podcastben.

"Én sem értem őket. Nem rajongok értük."

"Bizonyos esetekben a szexjelenet nem csak a közönséget, de a film előrehaladását is szolgálja. Szerintem manapság néha túlzásba viszik ezeket. Ilyenkor az ember felteszi magának a kérdést: 'Tényleg szükség van erre? Vagy ok nélkül szaladgálnak ruha nélkül az emberek?' Egy idő után kínosan érzed magad és ráeszmélsz, hogy nem egy előadásról van szó. Nincs olyan szegmens, ami a film többi részében is érvényesülne."

"A szexjelenetek sokszor nagyszerűek és tényleg segítik a történetmesélést, de a legtöbbször az emberi képzelet túlmegy a határokon. Szerintem egy olcsó megoldás, amikor egy filmben vagy sorozatban meztelen testeket vonaglanak."

Hogy mennyire van igaza Cavillnek vagy mennyire nincs, azt mindenki döntse el a saját elképzelése szerint. Az egyszer biztos, hogy egy tanulmány szerint a Z generáció kevesebb szexjelenetet szeretne a képernyőn látni. Példának okáért az Oppenheimerben lévő meztelen jelenet sem szolgált semmilyen célt, több beszámoló szerint kényelmetlenül nézték a vonatkozó képsorokat és kiragadta őket az amúgy frappáns film nézéséből. A teljes interjút alább tekinthetitek meg:

 

Hirdetés


ArgyllHappy Sad ConfusedHenry CavillJosh Horowitz

Képek forrása: Netflix

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.