Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

Ezek voltak a tavalyi év legjátszottabb játékai

A játékosok a szabadidejük 60%-át olyan játékokkal töltötték, amelyek legalább hat évvel ezelőtt jelentek meg


dsnrbrt Dósa Norbert

2024. 04. 07. 23:26

Ezek voltak a tavalyi év legjátszottabb játékai
Megosztás

Hirdetés

A Newzoo értesüléseiből kiderült, hogy a tavalyi év során a legtöbb játékos az olyan régebbi videojátékokat gyűrte, mint például a Fortnite vagy a Grand Theft Auto V.

A Kotaku szerint a 10 legtöbbet játszott játék szinte minden konzolon - beleértve a PlayStationt, az Xboxot, a Nintendo Switchet és a PC-t - mind olyan címek, amik már évekkel ezelőtt jelentek meg. Ha az összes platformot figyelembe vesszük, akkor a Fortnite lett a legtöbbet játszott játék és a GTA V, a Counter-Strike 2, a Roblox, a Minecraft, a Rocket League, az Apex Legends, a Fall Guys, a Valorant és a Call of Duty követik őt a listán. Az Xbox konzolokon a Starfield volt az egyetlen egyjátékos játék, mely belefért a tavalyi top 10-be.

Emellett a Newszoo megosztotta, hogy 2023-ban a játékidő 80%-át mindössze 66 videojáték tette ki, és a játékosok a szabadidejük 60%-át 6 éves vagy annál idősebb játékokra fordították. A játékidő mindössze 23%-át töltötték ki új (két évnél fiatalabb) címek, és ennek több mint felét az olyan évente megjelenő gamek, mint a Madden és az NBA 2K tették ki. Zárásként a gamerek a játékidő mindössze 8%-át töltötték olyan játékokkal, mint a Diablo IV vagy a Baldur's Gate III.

"Egyre nagyobb kihívást jelent majd a játékosbázis növelése, különösen a jelenlegi környezetben, ahol az örökzöld címek és a robusztus tartalmak uralkodnak" - írta a Newzoo.

Hirdetés


Apex LegendsCall of DutyCounter Strike 2FortniteGTA VMinecraftStarfieldValorant

Képek forrása: Epic Games

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.