Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

Exkluzív első pillantás Pollyanna McIntosh Jadisére a The Walking Dead: The Ones Who Live sorozatban

A színésznő mesél az eddigi útjáról és arról, hogy mire számíthatunk a folytatásban.


zelenkaflorian Zelenka Flórián

2023. 12. 23. 00:00

Exkluzív első pillantás Pollyanna McIntosh Jadisére a The Walking Dead: The Ones Who Live sorozatban
Megosztás

Hirdetés

Andrew Lincoln Rick Grimes-ja Danai Gurira Michonne-jával nem az egyetlen Walking Dead karakterek, aki visszatérnek a franchise legújabb - és legnagyobb? - spinoffjába, a The Ones Who Live-be, amelynek premierje február 25-én lesz az AMC-n. Van még egy nagyon ismerős arc, aki az élők és a holtak ellen is harcolt már, mégpedig Pollyanna McIntosh Jadis Stokes-ja.

Sőt, McIntosh bekerülése bizonyos értelemben még a többieknél is nagyobb történelmi jelentőségű, hiszen most ő lesz az első színésznő, aki három Walking Dead sorozatban is szerepelt. (Hacsak Lennie James Morganje fel nem bukkan előbb a The Ones Who Live című sorozatban).

[ Forrás: Dalton Ross, ENTERTAINMENT ]

Eddigi hármas szerepe talán nem meglepetés azok számára, akik dolgoztak már vele. "Pollyanna különleges" - mondja Scott M. Gimple, a korábbi Walking Dead és jelenlegi Ones Who Live showrunnere.

"Ő egy művész, vicces és briliáns. A közös munka kezdetétől fogva az ösztöneire hagyatkoztam, és soha nem hagyott cserben. A hét egyik fénypontja volt, amikor összefutottunk vele a közös társasházunk előcsarnokában, miközben elegáns télikabátban a kutyáit terelgette."

Jadis - akkor még Anne néven - és Rick elrepültek egy Civic Republic Military (CRM) katonai helikopteren a zászlóshajó-sorozat 9. évadában egy ismeretlen helyre. De míg Rick sorsa rejtély maradt, addig Jadis a The Walking Dead: World Beyond című sorozatban újra felbukkant a CRM egyik tisztjeként. Ő is egy teljes értékű "gonosztevő" lett, aki látszólag bármit megtesz azért, hogy mind saját magát, mind a CRM ügyét előmozdítsa - még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy korábbi szövetségesei ellen fordul.

Mire számíthatunk tehát Jadistól a harmadik Walking Dead-sorozatban?  "Jadis a TWD Univerzum egyik legnagyobb utazása volt" - mondja Gimple.
"A The Ones Who Live pedig még őrültebb, váratlanabb helyekre viszi a történetét".

Hogyan és mikor tudtad meg, hogy újra eljátszhatod Jadist az immár harmadik különböző Walking Dead sorozatodban?

POLLYANNA McINTOSH: Körülbelül öt hónappal azelőtt, hogy Jadis elhagyta a The Walking Deadet, tudtam, hogy folytatni fogja. Szóval ennyi időn keresztül izgatottan vártam az utazás ezen szakaszát. Aztán a World Beyond csak egy gyönyörű bónusz volt, ahol bejöhettem, és eljátszhattam őt akkor, és egy újabb őrült frizurát hozhattam a világra.

Azért csináltam, mert azt akartam, hogy olyan legyen, mint Jeanne d'Arc. Azt akartam, hogy olyan küldetésen legyen, ami számára létfontosságú és a helyes út. Világossá akartam tenni a World Beyond és a The Ones Who Live történetében, hogy az ő szemében amit tesz, az a helyes dolog. És úgy gondoltam, hogy a kinézettel egy kicsit katonai jelleget is ad a dolognak. Szerettem volna bólintani az eredeti Jadisra, mert közben voltam Anne, aki egy teljesen más karakter volt, és azt akartam mondani: "Igen, Jadis visszatért. Ne kényelmesedj el."

Szóval amikor befejezted a World Beyond-ot, akkor már tudtad, hogy több is lesz a karakterből?

Igen, mindig is Rick története volt Jadisszal és Michonne-nal. Természetesen tudtam, hogy Jadis és Rick lesz. Aztán persze arra gondoltam, hogy Michonne-nak is benne kell lennie. És mivel ez nem történt meg a World Beyondban, tudtam, hogy ez még mindig jönni fog. Szóval ez mindig is így volt. De egy gyönyörű hívás volt Scott-tól, hogy "Megcsináljuk ezt a dolgot, de meg tudnád csinálni ezt a másik dolgot is, és eljönnél a World Beyondba?". Szóval nem volt kérdés számomra, amikor befejeztük a World Beyondot, hogy megcsináljuk-e a The Ones Who Live-t vagy sem. Mindig is ez volt a terv, mert látni akartuk Ricket, nem igaz? Az elmúlt négy és fél évben a legtöbbször azt kérdezték tőlem, hogy "Mit csináltatok Rickkel?".

Ahogy említetted, ő egy teljesen más Jadis a World Beyondban, mint amikor elhagyta a Walking Deadet. Szóval milyen Jadis-el fogunk itt találkozni?

Lesz néhány olyan Jadis, akit a World Beyondból ismerhetsz. Még mindig a Polgári Köztársasággal és a Polgári Köztársasági Katonasággal dolgozik. Továbbra is el van köteleződve a CRM-hez, de az emberek nem csak a munkájuk, és a régi Jadis, akit megismertünk aki mindent megpróbált, de sokszor vesztett, nagy hajtóereje van annak, hogy honnan jön.

Érdekes, hogy ismét megemlítetted a Stokes vezetéknevét. És nézd, ez egy olyan karakter Gabrielben, aki még mindig odakint van. Ha kereszteznék az útjaikat, mit gondolsz, hogyan alakulna ez számára?

Jadis már megtapasztalta a szerelem fájdalmát. Nem hiszem, hogy úgy érzi, hogy az apokalipszisben sok helye van ennek. Szeretné, ha lenne. Úgy érzi, hogy ha a CRM eléri a céljait, akkor létezhet egy olyan világ, ahol mindannyiunknak kapcsolataink lehetnek. De jelen állás szerint ez nem lehet része az ő világának. Ez egyszerűen nem fog menni azzal, amit tennie kell.

Azt hiszem, ha ő és Gabriel újra találkoznának, rengeteg magyarázkodnivalója lenne, és ez két olyan ember, akik nagyon erősen éreztek egymás iránt, de a világnézetük nagyon ellentétes. The Walking Deadben bármi megtörténhet, mint tudjuk. Úgyhogy azt hiszem, számomra, mint rajongónak, az egyik legcsodálatosabb dolog, hogy a karakterek rendkívüli íveket járnak be, és hogy még mindig meg lehet lepődni.

Milyen érzés volt újra együtt lenni a forgatáson Andrew Lincolnnal és a Walking Dead családod néhány tagjával?

Ó, egyszerűen csodálatos volt. Tényleg olyan volt, mintha újra együtt lenne a banda. Annak a karakternek lenni, és egy másik színésszel kapcsolatba kerülni, és teljesen átélni azt, egyszerűen a legnagyobb öröm a munkámban. És Andy egyike azoknak a színészeknek, akik teljesen jelen vannak. Teljesen ott van, teljesen benne van a jelenetben, teljesen benne van a karakterben. Bármi megtörténhet. Olyan szabadság van benne. És így újra látni őt, egyszerűen öröm volt.

És újra együtt dolgozni vele azokban a jelenetekben, olyan volt, mintha minden alkalommal megváltozott volna. Minél dühösebb, feldúltabb, csalódottabb vagy leharcoltabb volt, annál inkább meg kellett kérdőjeleznem Jadis szerepében, hogy mit is csinálok. Minél keményebben és macsósabban játszotta, annál inkább azt gondoltam: "Baszd meg, te arrogáns kis pöcs. Ez nem csak rólad szól. Itt van munka, amit el kell végezni!" És most a karakterről beszélek. Nyilvánvaló, hogy Andy sosem lehetett egy arrogáns kis pöcs. Szóval ez volt a legcsodálatosabb emlék a Walking Deadben eltöltött közös munkára.

Tudsz még valamit mondani erről a sorozatról, és arról, hogy miben hasonlít vagy miben különbözik az eredeti sorozathoz?

A környezet és a helyszínek nagyon különbözőek. A szellem mind ott van. Azt mondanám, hogy sok akció, sok pátosz és rengeteg szerelem. És számomra nagyon is az eredeti szellemében készült. Csak még sosem láttuk Rick-et ilyen helyzetben.

Hirdetés


Andrew LincolnDanai GuriraJadisMichonnePollyanna McIntoshRick GrimesThe Walking DeadThe Walking Dead: The Ones Who Live

Képek forrása: AMC

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.