Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

Elhunyt Carl Weathers, A mandalóri sztárja

76 évesen hunyt el a Greef Kargát alakító Carl Weathers


dsnrbrt Dósa Norbert

2024. 02. 02. 00:00

Elhunyt Carl Weathers, A mandalóri sztárja
Megosztás

Hirdetés

Carl Weatherst a legtöbben az első négy Rocky-film Apollo Creedjeként ismerhetik, de szerepelt a Ragadozóban, A mandalóri c. sorozatban, a Happy, a flúgos golfosban és megannyi másik műben egyaránt. 

"Mély szomorúsággal tudatjuk Carl Weathers halálát" - áll a család közleményében. "Békésen hunyt el álmában 2024. február 1-jén, csütörtökön. Carl kivételes ember volt, szintúgy kivéletes élettel. A filmhez, a televíziózáshoz, a művészetekhez és a sporthoz való hozzájárulásával kitörölhetetlen nyomot hagyott maga után, világszerte és generációkon átívelő elismerést váltott ki. Egy mélyen szeretett testvér, apa, nagyapa, partner és barát volt."

Weathers 1948. január 14-én született New Orleansban és kb. fél évszázados filmes karrierje során több mint 75 filmben és tévéműsorban szerepelt. A mandalóri mindhárom évadában szerepelt, mint Greef Karga, a fejvadászok céhének vezetője. A karakter a sorozat előrehaladtával közel került Pedro Pascal Mandójához. Weathers-t 2021-ben Emmy-díjra jelölték a szerepért, és a 2. és 3. évad néhány epizódjánál pedig már a rendezői széket is elfoglalta.

A múlt hónapban a Lucasfilm megerősítette, hogy készül a Mandalorian & Grogu c. mozifilm, melynek rendezője a sorozat alkotója, Jon Favreau lesz. Egyelőre nem világos, hogy Pascal vagy a sorozat többi szereplője részt vesz-e a filmben, melynek forgatása valamikor idén kezdődik.

Az Erő legyen Carl Weathersszel!

Hirdetés


A mandalóriCarl WeathersGyászjelentésRagadozóRockyStar Wars

Képek forrása: Lucasfilm

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.