Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

Eddig bukásnak tűnik a Marvelek

A Marvelek nem teljesíti az eredeti elvárásokat, 63 millió dollárt hozott a nyitóhétvégén


dsnrbrt Dósa Norbert

2023. 11. 13. 00:00

Eddig bukásnak tűnik a Marvelek
Megosztás

Hirdetés

A Variety értesülései alapján a Marvelek c. szuperhősfilm nem teljesítette az eredeti 60-65 millió dolláros elvárásokat, a korábbi 75-80 millió dolláros előrejelzésekhez képest pedig még inkább soványan produkált. A nemzetközi jegypénztáraknál sem sikerült a célt elérnie: A Marvelek 51 különböző országban mindössze 63,3 millió dollárt keresett, ami 110 millió dolláros globális bevételt jelent - ez 30 millió dollárral alacsonyabb a Disney előrejelzéseinél. A film előállítása körülbelül 220 millió dollárba kerül, és további 100 millió dollárt fordítottak a marketingre.

A riport hozzáteszi azt is, hogy a film rossz népszerűsége és a SAG-sztrájk miatti promóciós hiány sem segített a nyitóhétvége számain. "Ez egy példátlan összeomlás a jegypénztáraknál, figyelembevéve azt, hogy egy Marvel-filmről beszélünk" - mondta David A. Gross, a Franchise Entertainment Research munkatársa. "A sztrájkok ártottak a film marketingjének, de nem csak ez befolyásolta ezeket a számokat".

A Marvelek a 2019-es Marvel Kapitány közvetlen folytatása, a főszerepben Brie Larson, Teyonah Parris és Iman Vellani látható, a rendezői széket pedig Nia DaCosta foglalta el. A magyarnyelvű előzetes alább tekinthető meg:

 

 

Hirdetés


Brie LarsonDisneyIman VellaniMCUMarvelMarvelekMarvelsTeyonah Parris

Képek forrása: Marvel Entertainment

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.