Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

Ezt a filmet MINDENKÉPPEN látnod kell, mert szimplán JÓ

Deadpool és Rozsomák közösen rángatják ki a Marvelt a pöcegödörből


botiirko Hegedűs Botond Máté

2024. 07. 27. 10:00

Ezt a filmet MINDENKÉPPEN látnod kell, mert szimplán JÓ
Megosztás

Hirdetés

2024. július 25-én debütált a magyar mozikban a Deadpool & Rozsomák. Ez sok szempontból is mérföldkő, hiszen Wade Wilson kalandjai így már három részre bövűltek, illetve a Marvelnek is hosszú idő után sikerült egy értékelhető filmmel előállnia.

A CIKK SPOILEREKET TARTALMAZ!

A 2019-ben (már 5 éve!) megjelent Bosszúállók: Végjáték óta a Marvel totális lejtmenetbe került néhány mozit leszámítva – pl. Pókember: Nincs hazaút, Doctor Strange az őrület multiverzumában, Loki. Ennek természetesen több oka is van, itt lehetne beszélni bővebben a kellemetlenül túlerőltett woke-on át a nem túl jól megírt történetig, de ennek a cikknek nem ez a célja.

A Deadpool & Rozsomákot hatalmas hype övezte megjelenése előtt. Ilyenkor természetesen két esély van, vagy egy orbitálisan nagy bukás, ami totál ciki, de például a Thor: Szerelem és mennydörgés tökéletes példa erre, vagy pedig beváltja a hozzá fűzött reményeket.

Nos, a Deadpoollal szerencsére ez utóbbi történt. Zseniális moziélmény, szinte végig röhögés, ami persze rossz irányba is elmehetne, de ez a film valahogy mégis komolyan vehető maradt. Megszokhattuk már, hogy Wade áttöri a negyedik falat és kommunikál a közönséggel – ezt valaki szereti, valaki nem – és ez jelen esetben sincs másképp. Konkrétan a néző szemébe mondja, hogy a Marvelnél igenis bajok vannak, nem megy úgy a szekér, mint remélnék – teszi ezt persze a paródiába illő formában.

Továbbá félő volt, hogy a Disney kézbe kerülő Marvel Studios Deadpool karakterén és az egész film hangulatán, alakulásán csorba esik, de végül normális kerékvágásban történtek a dolgok. Ami változott, hogy a klasszikusnak mondható cameoszerepek eltűntek, minden meglepetésszereplő kapott elég képernyőidőt, illetve a történetre is fontos hatást gyakoroltak. Ezekről bővebben ITT találsz információt, kritikát.

De miért is kell ezt mindenkinek megnéznie? Nos, alapjáraton is nevetsz egy hatalmasat a sok hülyeségen, amit a két főszereplő összehord. Láthatsz végre, így kb. két éve egy értelmes Marvel filmet, mert mondhat akármilyen nagy oldal akármilyen embere bármit, ez a film jó volt. Nem a legjobb Marvel film, messze nem, de most talán erre a filmre volt a legjobban szüksége a stúdiónak, bár ezzel a léc is magasra lett téve – főleg, ha az elmúlt pár évből indulunk ugye ki. És persze láthatod Hugh Jackmant legendás szerepében, aki Ryan Reynoldsszal valami elképesztően hatalmas párost alakít.

Így tehát mindenkinek melegen ajánlható a Deadpool & Rozsomák, persze papíron csak 18. betöltött életév felett…

Hirdetés


DeadpoolDeadpool és RozsomákFilmek 2024Hugh JackmanRozsomákRyan Reynolds

Képek forrása: Marvel Studios

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.