Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

Daryl atya - The Walking Dead: Daryl Dixon 2. rész kritika

Megérkezett a Daryl Dixon-sorozat második része.


babelzoltan Bábel Zoltán

2023. 09. 22. 00:00

Daryl atya - The Walking Dead: Daryl Dixon 2. rész kritika
Megosztás

Hirdetés

A második részével jelentkezik a legújabb The Walking Dead spinoff sorozat, a The Walking Dead: Daryl Dixon, amely továbbra is ígéretesnek tűnik, azonban a második epizód jóval gyengébbre sikerült, mint az első, de természetesen azért vannak erősségek. A cikk további része spoilereket tartalmaz! 

Az epizód nagyrésze a múltban játszódott és az egyik új karakterre, Isabelle-re helyezte a hangsúlyt, akit mélyebben megismerhettük, és betekintést nyerhettünk az apokalipszis előtti életébe, amely nem volt túl fényes. Ha az anyagiakat nézzük, akkor bizony fényes volt, de az életszínvonalára egyáltalán nem volt jellemző. Folyton járta a különböző szórakozóhelyeket, ahol minél több férfit csábított el, hogy az ékszereket és pénzt lopjuk tőlük. Ennek érdekében pedig mindent megtett, még a kábítószer sem akadályozta meg Isabelle-t. Többek közt az is kiderült a rész folyamán, hogy a szőke hajú apácának volt egy húga is, akinek hasában bizony Laurent lapult, és nem véletlen az sem, hogy ilyen különleges fiúnak gondolják őt, hiszen úgy született meg, hogy édesanyja már át volt alakulva kóborlóvá. Érdekes felvetés, és ebbe bele is lehetne csempészni egy olyan elemet, hogy Laurent immunis, hasonlóan ahogy a The Last of Usban is történt.

Isabelle-t nagyon jó volt megismerni, és valószínűleg senki sem gondolta volna, hogy egy apáca ilyen múlttal rendelkezik. A visszaemlékezésen keresztül szemügyre vehettük még a járvány kialakulásának kezdetét, ahogy Párizsban szinte mindenki megőrül. Félelmetes és remek ötlet volt, hogy ilyen mélyen bemutatták nekünk magát a karaktert és minimálisan az apokalipszis kezdetét.

Azonban nem csak a múltban játszódott a második rész, hanem természetesen a jelenben is folytatódott Darylék kalandja. A kis csapat útjuk során találkozott egy fiatalokból álló társasággal, akik nagyon vegyes érzéseket hoztak magukkal, mert néha azt lehet érezni, hogy ez bizony egy tök jó szál és tényleg vannak benne érdekes elemek, de legtöbbször azt gondolhatjuk, hogy ez mégis minek kellett. Ami pozitívum volt ebben a szekvenciában, az Daryl és a gyerekek kapcsolata, főleg akivel elment gyógyszerért és egy új lóért. Lily-vel nagyon jó volt látni a karaktert, és szinte az összes kölyök szereti Darylt, aki remek apa szerepet töltött be a második részben.

A részben mondhatni alig haladt előre a történet, és ez a rész tekinthető egy minimális töltelék résznek, viszont ezt leszámítva teljesen izgalmas epizódot kaptunk, ahol Daryl egy várba is bekukkant, ott pedig egy másik amerikaival találkozik, aki teljesen meg van zakkanva, és még mindig azt hiszi, hogy normális világot élünk. Az epizód végén pedig azt látjuk, ahogy Codron veszi szemügyre társainak holttestét a kolostorban, miután összecsaptak az apácákkal és Daryllel.

VÉGSZÓ

Összeségében a The Walking Dead: Daryl Dixon 2. része egy fokkal gyengébb volt a kezdésnél, de továbbra is azt lehet érezni, hogy újabb minőségi sorozattal van dolgunk ebben az univerzumban. Kíváncsian várjuk a következő részt, ahol állítólag, a minimális betekintő szerint, újabb karaktereket ismerhetünk meg. Remélhetőleg nem azért mennek oda Darylék vagy találkoznak velük, mert ismét elkapják őket vagy szükségük van valamire, ahogy az ebben a részben is történt. Egy hat részes sorozatnál eléggé rossz döntés lenne, ha csak ilyen epizódokat láthatnánk.

7/10

Hirdetés


AMCNorman ReedusSorozatok 2023The Walking DeadThe Walking Dead: Daryl Dixon

Képek forrása: AMC / The Walking Dead

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.