Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

Danai Gurira mesélt a The Walking Dead: The Ones Who Live szerelmi történetének megalkotásáról

A The Holliwood Reporter TV's Top 5 podcastjében Danai Gurira színész, író és showrunner a The Walking Dead: The Ones Who Live-ről mélyrehatóan beszél a franchise-ba való visszatéréséről és arról, hogy mik várhatóak a továbbiakban. 


zelenkaflorian Zelenka Flórián

2024. 03. 24. 00:00

Danai Gurira mesélt a The Walking Dead: The Ones Who Live szerelmi történetének megalkotásáról
Megosztás

Hirdetés

Danai Gurira mesélt a Walking Deadbe való visszatéréséről a The Ones Who Live című spinoff sorozaban, az epizód írásáról és showrunner szerepéről, valamint arról, hogy miért volt fontos Rick (Andrew Lincoln) és Michonne szerelmi történetének elmesélése. - írja a The Holliwood Reporter.

Térjünk vissza a világjárvány előtti időkre. Mesélj nekünk arról a döntésedről, hogy a 10. évad után elhagyod a The Walking Deadet. Miért volt jó az időzítés?

Vicces, azt mondják, a hét a befejezés száma. Hét évadot csináltam - ez nyolc hónap az évből, amit erre a dologra fordítasz. Imádtam az elkötelezettséget, az időt és az energiát, amit ez igényelt. Ez vonzott a sorozathoz. Egyszerűen úgy éreztem, hogy eljött az idő, hogy más dolgok felé is megnyíljak, hogy más dolgokat fedezzek fel, és szó szerint egy másfajta időszakot nyissak meg az életemben.

Úgy érezted, mintha egy fejezetet zárnál le, nem pedig mintha szünetet tartanál, amíg más dolgokkal foglalkozol?

Nagyon egyértelmű volt, hogy még nem végeztem vele. Andy már elment, és nem végzett Rickkel, így egyértelmű volt, hogy a filmekkel visszatér. Mindig is tervben volt, hogy ezt vele fogom csinálni, bár ezt nem jelentettük be. Amikor elkezdtem tárgyalni a sorozatról, ez is benne volt - hogy vissza fogok jönni. Csak azt nem tudtuk, hogy mikor és hogyan; ez más formában történt, mint ahogyan terveztük.

A The Ones Who Live eredetileg három egészestés filmnek készült, amelyeket a Universal leszerződött a moziforgalmazásra. Mi késztette a változtatásra?

Mindenképpen az AMC+ (streamingszolgáltató) játékba kerülése miatt. Aztán egy új forma mellett döntöttünk, majd Andy és én megkerestünk, hogy Scott Gimple-lel közösen hozzunk létre egy általunk választott limitált sorozatot.

Hogyan működött a sorozat közös létrehozása hármótokkal?

Nagyon egységes elképzelésünk volt arról, hogy mi történjen. Az ötlet, ami eredetileg Andy ötlete volt, az volt, hogy ez Rick és Michonne szerelmi története. Amikor bementünk a szobába, akkor már arról szólt a dolog, hogy a Walking Dead sorozatot egy epikus szerelmi történetté alakítsuk. Jó volt ezt csinálni. Azt hiszem, hármunk közül inkább én voltam a szerelmi történetek szakértője, szóval érdekes navigáció volt, hogy hogyan lehet biztosítani, hogy a szerelmi történet legyen a hajtóerő. A zászlóshajó [sorozat] nem igazán adott időt és teret egy kétszereplős történetnek. Fontos volt számomra, hogy biztosítsuk, hogy a szálak összeérjenek, hogy a középpontban egy szerelmi történet legyen. Ezért fontos számomra a negyedik epizód, mert itt jön össze a szerelmi történet kifizetődése, és minden akadályuk tisztázódik.

A The Ones Who Live utolsó két epizódja még nem került adásba, de vajon itt a vége Rick és Michonne szerelmi történetének? Vagy van még helye a sorozat második évadának?

Tudjátok, hogy erre nem tudok válaszolni. De az AMC átadta nekünk a gyeplőt. Végső soron, amit látnak, az a mi elképzelésünk.

A negyedik epizód az, ahol Rick és Michonne minden kártyát kiterít az asztalra. Mikor vált világossá, hogy milyen formát kell öltenie az epizódnak? És mikor mondtad, hogy "ezt meg kell írnom"?

Tudtuk, hogy ennek kell lennie az üveges epizódnak, és akkor mondtam, hogy ezt akarom megírni. Ennek olyannak kellett lennie, ami a kettőjük közötti konfliktusról és a szerelmükről szól, és arról, hogy vajon győzedelmeskedni fog-e vagy sem. Ez tetszett nekem, mert vágytam rá, hogy többet lássak belőle az anyahajón, csak nem volt rá helyünk.

Milyen kutatásokat végeztél az epizódhoz?

Meg kellett értenünk Rick viselkedését; ez nem lehet logikus megértés. Ennek érzelmi jellegűnek kell lennie; olyan dolognak kell lennie, amit addig nem fog kimondani, amíg sok fal le nem dől. Sokat kellett tanulnom. Sokat kellett kutatnom a poszttraumás stressz-szindrómáról, mert ezen megy keresztül. Átment egy fogságon, és egy olyan ember, mint Rick - aki egy vezető, és mindig a frontvonalban volt minden csatában - és most évekig még a családjához sem tud eljutni, ez egy nagy trauma. Michonne naiv volt, mert nem érti, hogy miért nem csak önmaga. El kellett jutnia arra a pontra, hogy megértse, mi kell ahhoz, hogy segítsen neki, mert kezdetben nem a megfelelő eszközökkel segít neki. Nagyon szerettem volna egy olyan szerelmi jelenetet létrehozni, ami nem egy olyan szerelmi jelenet, amit már trilliószor láttunk; valami karakterközpontúnak kellett lennie. Tehát az a pillanat a nő számára egy szorongásos/pánikroham Rick számára, amikor a sebe feltárul. A sebezhetőség és az intimitás ezen szintjén a nő végre meglátja őt, és megérti, hogy van egy seb, amit nem tud megfogalmazni.

Te voltál a főszereplője, írója és producere ennek az epizódnak, de nem te rendezted. Van valami, amit szeretnél egyszer megtenni?

Természetesen. Erre készülök. A világon semmi esély nem volt arra, hogy ezt én rendezzem.

Érdekelne egy olyan Walking Dead: End Game, amelyben az összes spinoff újra összeáll, hogy lezárják a franchise-t, vagy úgy érzed, hogy van még befejezetlen ügyed néhány karakterrel ebben az univerzumban?

Bármi lehetséges. Mindent beleadtunk, hogy megpróbáljuk ezt a nagyon teljes élményt nyújtani az embereknek, mert az emberek már régóta vártak rá.

A The Ones Who Live c. sorozat első évadának 5. epizódja hétfőn este kerül adásba az AMC csatornán.

Hirdetés


Andrew LincolnDanai GuriraMarvelMichonneRick GrimesSorozatThe Walking DeadThe Walking Dead: The Ones Who Live

Képek forrása: AMC, The Walking Dead: The Ones Who Live

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.