Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

Brutálisan drága lett a Marvelek

A Disney felfedte, hogy a Marvelek az ötödik fázis legdrágább filmje, ugyanis nem kevesebb, mint 270 millió dollárba került


dsnrbrt Dósa Norbert

2023. 09. 21. 00:00

Brutálisan drága lett a Marvelek
Megosztás

Hirdetés

Egy friss Forbes-cikkben a Disney megerősítette, hogy a készülő a Marvelek szuperhősfilm a Marvel 5. fázisának legdrágább címe. Olyan filmeket előz meg, mint A Hangya és a Darázs: Kvantumánia (200 millió dollár), A galaxis őrzői: 3. rész (250 millió dollár), de még a Disney+ sorozatot, a Titkos inváziót is leghagyta (212 millió dollár) a Marvelek ugyanis nem a legszerényebb költségvetéssel rendelkezett, kb. 270 millió dollárba került a stúdiónak. Ez a szám 140 millió dollárral több, mint amennyit nemrég a film rendezője, Nia DaCosta-val a Vanity Fairnek közölt egy közelmúltbeli interjújában.

A Marvel Studios megerősítette, hogy ez a legdrágább, nem Bosszúállók-film az MCU-ban. Az Egyesült Királyság kormánya 55 millió dollárral támogatta a Marvelt, de még ezt leszámítva is 219,8 millió dollár a költségvetés. A Forbes szerint ahhoz, hogy a film nullszaldós legyen, a stúdiónak legalább 439,6 millió dolláros bevételt kellene elérnie. A jelenlegi körülmények között ezt viszonylag nehéz lesz abszolválni. A szuperhősfilmek idén nehezen tudtak nullszaldósak lenni, pénzügyileg szinte az összes megbukott vagy minimális profitot termelt. A Hangyaember és a Darázs: Kvantumánia is azok közé tartozott, amelyeknek nehézségei voltak a jegypénztáraknál.

A Marvelek a Marvel Kapitány régóta várt folytatása, amely a tervek szerint a Brie Larson által alakított Carol Danvers-t követi a Bosszúállók: Végjáték eseményei után. A filmben feltűnik a WandaVízió Monica Rambeau-ja (Teyonah Parris) és a Ms Marvel Kamala Khanja (Iman Vellani), valamint az MCU egyik legfontosabb eleme, Nick Fury is (Samuel L. Jackson).

A Marvelek november 9-én kerül a mozikba, a hivatalos, magyar szinkronos előzetes pedig alább tekinthető meg:

Hirdetés


Brie LarsonIman VellaniMarvelMarvelekTeyonah Parris

Képek forrása: Marvel Studios

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.