Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

Az új Jedi: Ahsoka 3. rész kritika

Nem jó, de nem is tragikus.


babelzoltan Bábel Zoltán

2023. 08. 30. 00:00

Az új Jedi: Ahsoka 3. rész kritika
Megosztás

Hirdetés

Újabb szerda, ami azt jelenti, hogy újabb résszel jelentkezik a legújabb Star Wars-sorozat, az Ahsoka, amely elhozta nekünk az eddigi legrövidebb részt és egyben a leggyengébbet is, de ez nem jelenti azt, hogy nem lett volna minőségi és jó epizód a harmadik.

A történt onnan folytatódott, ahol a második részben abbamaradt, és az epizód elején egyből betekintést nyerhetünk Sabine kiképzésébe, amely elképzelhető, hogy a rajongók körében egy megosztó dolog lesz, főleg ha tényleg Erő érzékeny a mandalóri karakter. Erős túlzás lenne, ha Sabine Wrenből Jedit csinálnának, és egyáltalán nem állna jól a karakternek. Sabine maradjon olyan, amilyen volt a Lázadókban, mindenki úgy szereti igazán a karaktert. Ha pedig egy mandalóri Jedit akarnak behozni az úgynevezett Mandoverzumba, akkor miért nem teszik meg ezt Groguval? Ő lenne a legjobb egy ilyen szerepre, csak ahoz hamar fel kéne nőnie a kicsinek.

Az epizód nagyrésze arról szólt, hogy Ahsokát, Sabine-t és Huyangot üldözik a Birodalmiak, ami egy nagyon elpazarolt rész volt. Egész végig ezt látni eléggé unalmas tud lenni, főleg hogy alig történt érdekes dolog, de legalább nem egy töltelék rész volt, és azért haladtunk előre a történetben, mert Ahsokáék eljutottak a Seatosra és kiderült számukra az is, hogy Morgan Elsbeth és csapata egy hipertérgyűrűt készítenek, amelynek segítségével eltudnak utazni egy másik galaxisba, ahol Thrawn és Ezra tartózkodik. Ez a koncepció már nagyon érdekes és csak remélni tudjuk, hogy megfelelően fogják kivitelezni, mert rengeteg potenciál rejlik benne. Tudjuk, hogy a Star Warsban mindig is csak egy galaxis volt, pontosabban réges régen egy messzi-messzi galaxisban, azonban ezt már korábban is feszegették a Skywalker korában az Exegol bolygóval, de most az Ahsoka be is vezette azt, hogy nem csak egy galaxis van jelen a Star Wars univerzumában, hanem több is.

A Seatos bolygó egyébként minden dicséretet megérdemel, mert egyben gyönyörű és hátborzongató. A vörös fák, a kopár helyek és a félelmetes óceán zseniálisan ötvözi egymást, és egyre jobban azt az érzés kelti az emberben, hogy bizony közeledni fog a sötétség. És még azt is fontos leszögezni, hogy végre élőszereplős formában is láthattuk az űrbálnákat, azaz a purgilleket, akiket már az előző részben egy kicsit szemügyre vehettük, sőt már A mandalóri harmadik évadában is minimális szinten lehetett őket látni, de most találkoztunk velük teljes egészében, akiknek egyébként fontos kötődésük van Ezrával és Thrawn főadmirálissal.

A rész folyamán egy ismerős arc is feltűnik hologram formájában, méghozzá Mon Mothma, akit mindig jó újra látni, és nagyon fontos szerepe van a galaxis politikájában, hiszen már a klónháborúk óta jelen van ebben a műfajban. Továbbá egy új karaktert is bemutattak nekünk a készítők: Jacen Syndullát, aki Kanan Jarrus és Hera Syndulla közös gyermeke. Egyenlőre nincs nagy szerepe, de a későbbiekben akár fontos szereplője is lehet az univerzumnak és reméljük nem egy idegesítő gyerek karakter lesz.

Végszó

Összességében az Ahsoka 3. része az eddigi legrövidebb és a leggyengébb a három epizód közül, keveset haladt előre a történet, de legalább haladt és nem váltott az Jon Favreu üzemmódba, hogy töltelék részekkel pakoljuk tele a sorozatot. A következő részben valószínűleg Ahsokáéknak meg kell küzdeni a Birodalmiakkal, hiszen Baylan Skoll parancsba adta, hogy találják meg őket. Remélhetőleg nem csak ebből fog kiállni a rész, mint a harmadik esetében.

7/10

Hirdetés


AhsokaBaylan SkollDisney+Rey StevensonRosario DawsonSabine WrenStar WarsThrawn

Képek forrása: Lucasfilm

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.