Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

Az 5 legnagyobb bevételt termelő karácsonyi film

A listánkon szereplő öt film nem csak a számokban, de a karácsonyi hangulatteremtésben is utánozhatatlan


dsnrbrt Dósa Norbert

2023. 12. 22. 00:00

Az 5 legnagyobb bevételt termelő karácsonyi film
Megosztás

Hirdetés

5. Karácsonyi ének (A Christmas Carol) – 325 millió dollár

A Charles Dickens azonos című művét feldolgozó Karácsonyi ének a 2009-es év egyik legnagyobb bevételt generáló filmje volt. Az 1800-as évek londoni hangulatát, a kiváló forgatókönyvet és a 3D-s animáció magasiskoláját olyan színészek szinkronalakítása tette felejthetetlenné, mint Jim Carrey, Gary Oldman és Bob Hoskins. A rendezői széket Robert Zemeckis foglalta el, a Karácsonyi ének zenéjét pedig Alan Silvestri komponálta, ha pedig kíváncsiak vagytok rá, megtalálhatjátok a Disney+ szolgáltatásában.

4. A Grincs (How the Grinch Stole Christmas) – 345 millió dollár

A Karácsonyi énekhez hasonlóan A Grincs is egy könyvadaptáció, méghozzá Dr. Seuss azonos című műve alapján rendezte Ron Howard. Bár a kritikusok vegyesen fogadták, a film mégis tarolt, köszönhetően az eredeti ötletnek, a kiváló jelmezeknek és sminkeknek és az olyan neves színészek kiemelkedő játékának, mint Jim Carrey, Taylor Momsen vagy éppen Anthony Hopkins. A 2000-es A Grincs megtekinthető úgy a Netflix, mint az Amazon Prime szolgáltatásában.

3. Reszkessetek, betörők! 2. – Elveszve New Yorkban (Home Alone 2: Lost in New York) – 359 millió dollár

A Reszkessetek, betörők! neve egybeforrt a karácsonnyal és nincs ez másként a második résszel sem. A díjnyertes szülők ismét elfelejtkeznek Kevinről, akit ezúttal nem otthon, hanem a címben szereplő New Yorkban hagynak, ahol a Joe Pesci és Daniel Stern által alakított betörők bosszút forralnak, Macaulay Culkin által játszott kisfiú ellen. A rendezői székbe Chris Columbus huppant, a zenét pedig az utánozhatatlan John Williams komponálta.

2. Reszkessetek, betörők! (Home Alone) – 477 millió dollár

A Reszkessetek, betörők! 2. részét nemcsak kronológiailag, de bevétel szempontjából is megelőzte az 1990-es első rész, köszönhetően valószínűleg az újdonság varázsának, a rekeszizmokat nem kímélő humornak és ötletes forgatókönyvnek egyaránt. A rendező, a zeneszerző és a színészek is nagyrészt ugyanazok, mint a folytatásban, s bár túl nagy díjakat nem zsebelt be, de hihetetlenül szerepelt a mozikban és örök klasszikussá nőte ki magát az azóta eltelt több, mint 30 évben. A Reszkessetek, betörők! összes része megtalálható a Disney+ felületén!

1. A Grincs (The Grinch) – 528 millió dollár

A Grincs a 2000-es film újragondolt, animációs verziója és bebizonyította, hogy Jim Carrey főszereplése nélkül is képes bankot robbantani. A karácsonyt ellopni vágyó protagonistát ugyanis Benedict Cumberbatch szólaltatta meg, a minőségi animációt pedig annak az Illumination Entertainmentnek köszönhetjük, aki a Minyonokat és az ahhoz tartozó műveket is képernyőre vitte. A Grincset már most megtekinthetitek a Netflix szolgáltatásában!

Nektek melyik a kedvenc karácsonyi filmetek? Válaszaitokat várjuk kommentben!

Hirdetés


A GrincsKarácsonyKarácsonyi énekReszkessetek betörők!Reszkessetek betörők 2.

Képek forrása: Internet

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.