Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

Készül az Avatar 6 és 7?

James Cameronnak már vannak ötletei a hatodik és hetedik film kapcsán.


babelzoltan Bábel Zoltán

2024. 02. 05. 00:00

Készül az Avatar 6 és 7?
Megosztás

Hirdetés

James Cameron újabb utazásokat tervez a Pandora bolygóra. A történelem legtöbb bevételt hozó filmjének látnok rendezője és producere 2015-ben jelentette be öt filmes Avatar-terveit, eredetileg 2026-ra és 2028-ra datálva az Avatar 4. és az Avatar 5. részét. (A Disney azóta átrendezte a megjelenési naptárat, és a cím nélküli negyedik és ötödik filmet 2029. december 21-re, illetve 2031. december 19-re tette át.) A 69 éves Cameron most arra számít, hogy "átadja a stafétabotot" más filmkészítőknek, hogy folytassák a na'vik történetét az Avatar 6-ban és az Avatar 7-ben, meghosszabbítva a kasszasiker sci-fi franchise-t a 2030-as évekre és azon túlra. 

"Az ötödik filmet már teljesen megírtuk, és vannak ötleteim a hatodik és a hetedik filmhez, bár valószínűleg akkor már átadom a stafétabotot" - mondta Cameron a PEOPLE-nak az 51. éves Saturn-díjátadón. "Úgy értem, a halandóság utoléri. De úgy értem, élvezzük, amit csinálunk. Imádjuk. Remek emberekkel dolgozhatunk együtt."

Az Avatar 3. részének utómunkálatai már folynak, és a tervek szerint 2025 decemberében kerülhet a mozikba, Cameron hozzátette, hogy az Avatart egy évtizedeken átívelő, folyamatos franchise-nak képzeli el, mint a Star Wars és a Star Trek.  

"A Star Trek, a Star Wars, a világot építő franchise-ok, amelyek gyerekkorom óta léteznek, ezek inspiráltak" - tette hozzá: "Mi még mindig egy fiatal univerzum vagyunk. Még csak két filmnél tartunk, a harmadiknak már a felénél tartunk. Ahhoz, hogy ilyen kulturális hatást érj el hosszú távon, minden szívedet és energiádat bele kell öntened".

Az Avatar: A víz útja 2022 decemberében került a mozikba, amit jövőre a Cameron rendezte Avatar 3., majd 2029-ben az Avatar 4. követ.

"Az emberek mindig azt kérdezik tőlünk, hogy 'Miért dolgoztatok mindig ugyanabban a...' Miért dolgozott [a Star Wars alkotója, George] Lucas mindig ugyanabban a dologban? Miért dolgozott [a Star Trek alkotója, Gene] Roddenberry ugyanabban a dologban?" - Cameron folytatta. "Mert ha kapcsolatot teremtesz az emberekkel, miért pazarolnád el? Miért kezdenéd újra valami mással, ami talán nem köt össze?"

Jon Landau, a franchise producere hozzátette, hogy "több történet is el kell még mesélni" az Avatar-univerzumban, amelyet Cameron előre megtervezett. "Úgy értem, ez nem olyan, mintha mi próbálnánk történeteket kitalálni. Megvannak a történetek, és időt szakítottunk arra, hogy mind a négy folytatásra kiterjesszük őket".

Hirdetés


AvatarAvatar: A víz útjaAvatar 3.Avatar 4.Avatar 5.Avatar 6.Avatar 7.James Cameron

Képek forrása: Disney+

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.