Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

Rajongói remekmű - Alien: No Man's Land

Mindenkinek csak ajánlani tudjuk, aki szereti a franchise-t!


babelzoltan Bábel Zoltán

2024. 03. 20. 00:00

Rajongói remekmű - Alien: No Man's Land
Megosztás

Hirdetés

Alig van olyan ember a Földön, aki ne találkozott volna már vagy ne ismerné Ridley Scott fantasztikus sci-fi horror világát, az Alient. Egyáltalán nem szokásunk rajongói filmeket górcső alá venni, azonban az elmúlt hetekben, hónapokban nagy népszerűségnek örvendez egy rajongók által készített Alien rövidfilm, amit a mai nap fogunk nektek bemutatni és megvizsgálni egy kicsit. A történet szerint az első világháború idején a török fronton egy szakasznyi katona rejtélyes ellenségbe botlik és hamar kitör a káosz.

Egy úgynevezett "fan filmet" nem is igazán lehet megkritizálni, mivel nem tekinthető egy teljes értékű, stúdiók által pénzelt alkotásnak, tehát tiszteletben tartjuk a rendező és a színészek munkásságát és költségvetéseiket. Természetesen az efféle darabokból is akadnak pocsék minőségűek, azonban az Alien: No Man's Land esetében teljesen más a helyzet és nem véletlen az, hogy sok helyen össze lehet futni vele az interneten. A rövidfilm mindössze 28 perc 42 másodperces játékidővel bír és a Kennedyboy Productions YouTube csatornán tekinthető meg, viszont az internet "rejtett" bugyraiban már magyar felirattal is látható.

A film koncepciója már önmagában nagy dicséretet érdemel, mivel sok Alien-fanatikus szívesen megnézne egy egész estés alkotást ilyen köntösben, az egyik világháború idején. Ez most megtörtént, igaz rövid formában, viszont az összkép egy remek rajongói darab lett és, ha van felesleges 30 percetek, illetve, ha szeretitek a franchise-t, akkor mindenképp vessetek egy pillantást a No Man's Landre, nem fogjátok megbánni.

Ahogy említettem, helyén kell kezelni az ehhez hasonló produkciókat és ez a vizuális megvalósításnál is merőben igaz. A legtöbb helyen a '70-es, '80-as évek sci-fi effektjeit idézi a rövidfilm, amely azért nagy szó, hiszen a rajongók képesek olyan szintet hozni, mint azokban az időkben. Ezt leszámítva a karakterek szerethetők és kiválóan betöltik azt a szerepet, amelyet a készítő szánt nekik. Továbbá a horror faktor és a Xenomorphok sem maradhatnak el egy Alien tematikájú tartalomból. Vannak jelenetek, ahol bizony eléggé félelmetes események várnak ránk, tehát ebben a kevesebb, mint harminc percben bőven lesz időnk borzongni. A Xenomorphok pedig jól néztek ki, néhol darabos volt a mozgásuk, de összességében teljesen meg lehetünk elégedve. 

Hirdetés


AlienAlien: No Man's LandFan FilmFilmek 2024Kennedyboy ProductionsRajongói filmSci-fiXenomorph

Képek forrása: IMDB

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.