Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

Ahsoka: Miért megy Thrawn a Dathomirra?

Thrawn főadmirálisnak és az Éjnővéreknek sikerült elhagyniuk az ismeretlen galaxist, viszont miért pont a Dathomir volt a célpontjuk?


babelzoltan Bábel Zoltán

2023. 10. 08. 00:00

Ahsoka: Miért megy Thrawn a Dathomirra?
Megosztás

Hirdetés

Miután az Ahsoka fináléjában épphogy megmenekült, Thrawn főadmirális első állomása a Dathomir volt, de vajon miért? A chiss zseni évekig a Perideán tartózkodott és kétségtelenül minden részletét megtervezte az általunk ismert galaxisba való visszatérését. Ahelyett, hogy a diadalmas érkezését a birodalmi maradványoknak jelentette volna be, ő és újdonsült szövetségesei inkább az elhagyatott Dathomir bolygó felé vették az irányt.

A Perideán tartózkodva Thrawn szövetségre lépett a három Éjnővérrel, akik ködös zöld mágiát használnak. A Nagy Anyák ereje nagyban különbözik a Jedikétől, varázslatokat és rituálékat használnak ellenségeik ellen, sőt, még a halottakat is képesek újraéleszteni. Thrawn és a boszorkányok együttműködése rendkívül hasznos volt és de nem valószínű, hogy csak szívjóságból segítettek neki. Valamit biztos nyerhetnek vele, és talán ez a valami megtalálható a Dathomiron.

A DATHOMIR AZ ÉJNŐVÉREK OTTHONA 

A Dathomir, a Star Wars elsődleges galaxisának külső peremén található kopár vörös bolygó, egykor a dathomiri Éjnővérek otthona volt, mielőtt népüket a klónháborúk idején a szeparatisták népirtással sújtották. Azonban az Ahsoka megerősítette, hogy a dathomiri Éjnővérek a perideai boszorkányok leszármazottai. Réges-régen a Purrgileken, azaz űrbálnákon utazgattak a galaxisok között, mielőtt végül a Dathomiron telepedtek le. Morgan Elsbeth egy dathomiri Éjnővér volt, ami megmagyarázza, hogy miért volt képes hallani a Nagy Anyák hívásait annak ellenére, hogy egy másik galaxisban tartózkodott.

Bár Morgan meghalt az Ahsoka 8. epizódjában, a Nagy Anyáknak sikerült elkísérniük Thrawnt a Star Wars elsődleges galaxisába. A Dathomir erősen kötődik a sötét oldalhoz, és az Éjnővérek történelmükből eredendően kötődnek a szülőbolygójukhoz. Tekintettel arra a sok segítségre és erőforrásra, amivel ellátták őt, a legkevesebb, amit Thrawn megtehet a Nagy Anyákért, hogy visszaviszi őket Dathomirra.

MIT TERVEZ THRAWN A DATHOMIRON?

Thrawn főadmirális többek között a taktikai képességei miatt is olyan félelmetes ellenfél. Szinte mindig egy lépéssel ellenségei előtt jár, és ami még fontosabb, hajlandó beismerni a hibáit és tanulni belőlük. Az Ahsoka 8. epizódjában, amikor Morgan közli az admirálissal, hogy Ahsoka, Sabine és Ezra már nem tudnak az útjukba állni, Thrawn azt mondja: "Sok birodalmi tisztet láttam már, akik ugyanezeket a feltételezték a Lázadásról. Még én is áldozatul estem egyetlen Jedi hőstettének." A Star Wars: Lázadókban elszenvedett veresége előtt Thrawn egyik kevés hibája az volt, hogy képtelen volt igazán megérteni az Erő hatalmát és egyetlen Jedi akaratát. Nem volt semmi, amivel ellensúlyozhatta volna ezt a fajta erőt - egészen mostanáig.

Azzal, hogy az Éjnővérek visszatérnek Dathomirra, és így egy esetleg lehetőséget kapnak arra, hogy visszaállítsák a szövetségük erejét, és Thrawn egy seregnyi Erőhasználót kaphat maga mellé, amikor megpróbálja újraéleszteni a Birodalmat. A Nagy Anyák már bizonyították hasznosságukat háborús helyzetekben - újraélesztették Thrawn elesett katonáit, hogy sakkban tartsák Ahsokát és barátait a Thrawn megállítására tett utolsó kísérletük során. Rengeteg mindent megtehetnének még érte, és tekintve Dathomir stratégiai és távoli helyzetét a galaxisban, eltarthat egy darabig, mire bárki is rájuk talál. Ahogy az Ahsoka fináléja is bizonyította, Thrawn főadmirális még csak most fogja elkezdeni, és az Új Köztársaságnak hamarosan rengeteg új problémával kell szembenéznie.

Az Ahsoka összes epizódja elérhető a Disney+-on.

Hirdetés


AhsokaDathomirDisney+LucasfilmMorgan ElsbethStar WarsStar Wars: LázadókThrawnÉjnővérek

Képek forrása: Lucasfilm

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.