Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

ADS mozipremierek 2024 első negyedévében

Lesz miből válogatni 2024 első negyedévében is.


babelzoltan Bábel Zoltán

2023. 12. 13. 00:00

ADS mozipremierek 2024 első negyedévében
Megosztás

Hirdetés

2024-ben is izgalmas filmeket hoz el az ADS a magyar közönségnek: januárban érkezik a legendás Mijazaki Hajao új animéje, A fiú és a szürke gém, új kalandokkal tér vissza a vászonra Lassie, a valós eseményeken alapuló A szabadság hangja pedig Tim Ballard szövetségi ügynök elrabolt gyerekek utáni nyomozását mutatja be.

Februárban kerül a mozikba az idei cannes-i nagydíjas Érdekvédelmi terület, melyben egy parancsnok és családja a haláltábor melletti házban igyekeznek áloméletet teremteni. Egy bábu és egy plüssállat kalandjairól szól a Legeslegjobb barátok című családi animáció, a Priscilla pedig a címszereplő Elvisszel való hosszú és viharos kapcsolatát meséli el a nő szemszögéből.

Márciusban két nő életét bemutató filmet láthat a közönség: a Bernadette – A főnökasszony Jacques Chirac francia elnök feleségének "bosszúját" jeleníti meg, a Vörös szobák pedig egy nőre fókuszál, aki megszállottja lesz egy brutális gyilkosnak. A gyerekeknek is kedvezünk márciusban: a Belu – A legbátrabb bálna egy izgalmas tengeri kalandra hívja a kicsiket.

A FIÚ ÉS A SZÜRKE GÉM

Az anyja után sóvárgó ifjú Mahito bemerészkedik egy világba, ahol az élők és a holtak együtt léteznek. Ezen a helyen megszűnik a halál, az élet pedig újraindul. Mijazaki Hajao (Chihiro szellemországban, A vándorló palota) legújabb animéje részben önéletrajzi ihletésű fantasy életről, halálról, alkotásról, és tisztelgés a barátság jelentősége előtt.

Bemutató: 2024. január 4. 

LASSIE - ÁLLATI MENTŐAKCIÓ

Lassie kalandja folytatódik. Flo imádott kutyájával, Lassie-vel nagynénjénél nyaral Dél-Tirolban. A felhőtlen nyaralást beárnyékolja Pippa, a kis terrier eltűnése, akit vélhetően elraboltak. Flo és Lassie azonnal a kis négylábú keresésére indul. Hamarosan kiderül, hogy nem Pippa az egyetlen kutyus, aki rejtélyes körülmények között tűnt el. Lassie és barátai nyomozni kezdenek és kiderül, az ügy sokkal nagyobb titkokat rejt, mint gondolták.

Bemutató: 2024. január 18.

A SZABADSÁG HANGJA 

A szabadság hangja főszereplője a valóságban is létező Tim Ballard szövetségi ügynök, aki 12 éven keresztül nyomozott gyerekkereskedők és pedofilok után. Munkája rendkívül kimerítette mentálisan és lelkileg, és bármennyire sikeres akciókat hajtott végre, az elrabolt gyerekek nagy része nem került vissza a szüleihez. Ballard ezért nyugdíjazása előtt néhány hónappal felmondott, hogy Dél-Amerikába utazzon és hasonlóan elszánt emberekkel folytassa a gyerekek felkutatását. Az Operation Underground Railroad nevű szervezete 10 év alatt több ezer gyereket mentett meg és szintén több ezer emberkereskedőt tartóztatott le. A filmben egy testvérpár utáni nyomozását követjük végig, ami szélsőséges munkamódszerekre készítette az ügynököt.

Bemutató: 2024. január 25.

ÉRDEKVÉDELMI TERÜLET

Auschwitz parancsnoka, Rudolf Höss és felesége, Hedwig egy haláltábor melletti házban igyekeznek áloméletet teremteni a családjuknak. 

Az Érdekvédelmi terület című film, mely Martin Amis angol író 2014-es regényét veszi alapul, a 76. Cannes-i Filmfesztiválon debütált, ahol elnyerte a fesztivál nagydíját.

Bemutató: 2024. február 8.

LEGESLEGJOBB BARÁTOK

Az Óriásláb sorozat alkotóinak és a Mancs őrjárat film írójának, valamint a Toy Story íróinak ötlete alapján készült animációs film egy elszökött bábu és egy elhagyott plüssállat kalandjait követi nyomon, amint útjaik a Central Parkban keresztezik egymást, és egy epikus New York-i kalandot élnek át.

Bemutató: 2024. február 8.

PRISCILLA

Amikor a tinédzser Priscilla Beaulieu egy bulin találkozik az akkor már szupersztár Elvis Presley-vel, a közösen töltött, intim pillanatokban az énekes egy teljesen más emberré válik: izgalmas szerető, szövetség a magányban, és gyengéd legjobb barát. Sofia Coppola a nő szemszögéből meséli el Elvis és Priscilla hosszú és viharos kapcsolatát, a német katonai bázistól a Graceland-i álombirtokon töltött időkig.

Bemutató: 2024. február 29.

BERNADETTE - A FŐNÖKASSZONY 

Amikor megérkezik az Elysée-palotába, Bernadette Chirac arra számít, hogy megkapja végre a megérdemelt pozíciót, hiszen mindig is férje árnyékában dolgozott, hogy segítse őt az elnökké válásban. Bernadette végül azzal áll bosszút, hogy a média egyik legfontosabb szereplőjévé válik.

Bemutató: 2024. március 14.

VÖRÖS SZOBÁK

Elérkezett a nap, amelyre Kelly-Anne várt. Megkezdődik Ludovic Chevalier tárgyalása, akit három kiskorú lány brutális meggyilkolásával vádolnak. A legtöbb emberrel ellentétben Kelly-Anne-t lenyűgözi a férfi, megszállottjává válik, és minden egyes bírósági tárgyaláson részt vesz, abban a reményben, hogy a férfi legalább egy futó pillantást vet rá. A valóság és a képzelet közötti határ azonban egyre inkább elmosódik, mígnem Kelly-Anne megszűnik egyszerű passzív szemlélőnek lenni.

Bemutató: 2024. március 14.

BELU - A LEGBÁTRABB BÁLNA

Míg társai már mind fehérré változtak, Belu még mindig kicsi és szürke. Hogy bebizonyítsa rátermettségét és hogy teljesítse imádott nagymamája utolsó kívánságát, Belu veszélyes útra indul a Nagy Északra.

Bemutató: 2024. március 28.

Hirdetés


ADS filmekA fiú és a szürke gémA szabadság hangjaBelu - A legbátrabb bálnaBernadette - A főnökasszonyFilmek 2024Lassie - Álatti mentőakcióLegeslegjobb barátokPriscillaVörös szobákÉrdekvédelmi terület

Képek forrása: ADS

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.