Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

A Star Wars megmentője

Mindenkinek csak ajánlani tudjuk a Lego Star Wars: Rebuild the Galaxy-t!


babelzoltan Bábel Zoltán

2024. 09. 17. 16:29

A Star Wars megmentője
Megosztás

Hirdetés

Tudjuk jól, hogy milyen borzasztó helyzetben van manapság a Star Wars, főleg miután a Disney megvette a jogokat Lucastól, de ebbe ne is menjünk bele, hiszen tudjátok a sztorit. A lényeg az, hogy ezidő alatt számos szériát adtak ki mikiegérék a messzi-messzi galaxis világában és számomra egy olyan sem volt, amely igazán kiemelkedő és azt mondom, hogy na ez már valami! Na jó, talán egy ilyen mégis volt, A Mandalóri második szezonja, de ez nem jelenti azt, hogy csupa rossz szériákkal lenne dolgunk, viszont a szomorú igazság az, hogy ezek vannak többségben. Elég, ha a nyáron futó The Acolyte-ra gondolunk, amely még a kritikán aluli fogalmát is megsérti jópár helyen.

Azonban van egy sorozat, amely úgy tűnik, hogy sok ember figyelmét elkerülte, gondolok itt a "nagy hírportálokra", méghozzá a Lego Star Wars: Rebuild The Galaxy. Persze, és akkor most jöhetnek a kommentek, hogy te nem vagy normális, miről beszélsz? Egy Legós sorozat? IGEN, egy Legós sorozat mentette meg ezt a förtelmes állapotot, amiben van a Star Wars, de csak ideiglenesen, ezt erősen gyanítom, mert nem lesz akkora népszerűsége és relevanciája, mint amit megérdemelne ez a miniszéria.

A Rebuild The Galaxy egy négy részes kis minisorozat, amely pár napja debütált a Disney+-on és mondhatni felforgatja az egész galaxis történelmét. Tudjuk jól, hogy általában milyenek szoktak lenni ezek a Lego Star Wars-sorozatok: jónak jók, de az esetek 95%-ában túl gyerekesek és nem tűnnek ki a tömegből, amit egyébként nem is kell elvárni az efféle kaliberű projektektől. Azonban a Rebuild The Galaxy egy teljesen más kategória, mint az eddig megjelent Lego Star Wars tartalmak.

Rengeteg mindent megkaptunk benne, amit a rajongók oly régóta hiányolnak a mai sorozatokból, filmekből és olyan is van benne, amit régóta szeretnének. Ahogy előbb említettem, a Rebuild The Galaxy felborítja az eddig ismert galaxis történetét, és mondhatni egy Star Wars: What If...?-et nézünk, ami valami piszok jó. Láthattunk fehér Darth Vadert, Darth Jar Jart, fekete Millenium Falcont, Darth Reyt, egy Greedot csak Han Solo szerepében és még órákig sorolhatnánk, hogy kik és mik voltak jelen ebben a csodálatos sorozatban.

A Disney pedig úgy tűnik szereti kiparodizálni magát, gondoljunk csak a Deadpool & Rozsomákra, és itt is ez a helyzet. Már az első részben elkezdődik az önfikázás és Reyt is nehézkesen fogadják el Skywalkernek, no meg számtalan dolog van, ami bemutatja azt Lego köntösben, hogy mi is a jelenlegi és a múltbeli probléma.

Őszintén mondom, sosem gondoltam volna, hogy egy Lego Star Wars sorozatról így fogok beszélni és ennyire élvezni fogom, de ebben tényleg minden megvan, ami egy tökéletes Csillagok háborúja alkotáshoz kell. Egy animációs sorozat karakterei, amit főként gyerekeknek szántak, kenterbe verik a The Acolyte romhalmaz szereplőit. Még egyszer mondom, ez egy Legós sorozat! De emellett a történet is remekül lett összerakva és az animáció stílusa is nagyon bejött. Spoileresen pedig nem kívánok róla bővebben beszélni, hanem inkább nézzétek meg, mert azt hiszem egy igazi Star Wars-rajongónak kijár már valami jó a sok förtelem után, szóval mindenkinek csak ajánlani tudom a Lego Star Wars: Rebuild The Galaxy-t!

A lezárás pedig arra enged következtetni minket, hogy ez közel sem volt ennyi, hanem nagy eséllyel fog érkezni folytatás, ami a negyedik rész végi csavar miatt még izgalmasabbá teheti a történet. Én komolyan nem értem, hogy ezt hogy sikerült összehozni, egy ilyen fantasztikus sorozatot, ami egyáltalán nem gyerekes, néha még hidegrázós és megmosolyogtató pillanatok is vannak benne, tehát számomra minden tökéletes volt. Egyedül az az egy negatívuma, hogy nem adtak ki még több részt.

Hirdetés


AnimációDisneyPlusLego Star Wars: Rebuild the GalaxyLucasfilmSorozatok 2024Star Wars

Képek forrása: Disney+

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.