Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harcaA Gyűrűk Ura

Hirdetés

A nő, aki belezúgott Vaderbe

Vadernek akadtak rajongói - például egy szöszi nővérke is beleszeretett


dsnrbrt Dósa Norbert

2024. 07. 24. 21:18

A nő, aki belezúgott Vaderbe
Megosztás

Hirdetés

A Csillagok háborúja egyik fő mozgatórugója az Anakin Skywalker és Padmé Amidala közötti szerelem. A Kiválasztott szépen lassan letért a kijelölt ösvényről, mindenen és mindenkin áttaposott, hogy megmentse szerelmét a biztos haláltól. Végül ő maga okozta szerelme halálát, nem a fojtogatással, hanem a lelki traumával, Padmé ugyanis képtelen volt azonosulni a szörnyeteggé változott férfival. Így Vader kb. két és fél évtizedig gyászolta élete egyetlen értelmét, alkut kötött az önmarcangolással és a sötétséggel, teljes mértékben elzárkózott minden pozitív érzelemtől, egy empátiamentes robottá változott.

Az egykori Anakin Skywalker tehát soha többé nem ismert szerelmet, de ez nem jelenti azt, hogy ne lettek volna beteges rajongói. Így történt meg, hogy egy Harley Quinn beütésű nő teljesen belezúgott, a Sötét Nagyúr megszállottjává vált, s erről szól a mai cikk is. Ugyanezt videóban is megtekinthetitek az alábbi lejátszóra kattintva:

Vader elhíresült a frontvonalban való részvételéről, nemigen bújt a katonái háta mögé, s éppen ezért nemegyszer megsérült úgy az őt beborító páncél, mint az azalatt lévő hús-vér teste. A Sötét Nagyurat így egy személyi orvos vette mindig kezelésbe, ő távolította el a testbe fúródott idegen tárgyakat vagy éppen páncéldarabokat. Mint minden orvosnak, neki is szüksége volt egy asszisztensre, aki időközben teljes mértékben belezúgott Vaderbe.

A nőt már az is boldoggá tette, ha látta a magas és sötét alakot, megszállottjává vált és tévképzetekben álmodozott a köztük kialakuló mély és őszinte szerelemről. Ezzel olyan nagy gond nem is lenne szerintem, az embereknek szokásuk rajongásszerűen belezúgni a leglehetetlenebb jelöltekbe, a problémát inkább az jelentette, hogy a szöszi elkezdte gyűjteni és raktározni Vader darabkáit. Így kisebb páncéldarabokat, vérrel teli fiolákat és egyéb tárgyakat egyaránt rejteget egy dobozkában.

A nő azonban túlzásba esik. Beteges gondolataitól vezérelve beszalad az orvosi részlegre, ahol a doktor éppen nekilátna Vader kezelésének. A doktor természetesen feldühödik, hogy a nő csak úgy hívatlanul besétál, a Sötét Nagyúr azonban impulzív személyiségéhez illően ellöki az Erővel a dokit és meg is fenyegeti. A nővérke bomlott elméjében az egész úgy játszódik le, hogy Vader direkt megmentette őt a gonosz doktortól, s azt is elképzeli, amint kiszemeltjével megölik az orvost.

A doki végül elvégezte a munkáját és megparancsolta a nővérnek, hogy takarítsa fel a szemetet. A pszicho nő szokásához hűen ismét elrakta Vader maradványait a titkos dobozba. Egy másik alkalommal, a beavatkozás után a Sötét Nagyúr ottfelejtette a köpenyét, a névtelen birodalmi nő pedig nem hezitált. Magához vette a ruhadarabot, szagolgatta és elképzelte, amint ő és a szerelme egy bálterem közepén táncolnak szerelmesen, szenvedélyesen.

Végül a doki rajtakapta a segédjét és félve Vader haragjától minden egyes a nő által elraktározott trófeát ledobott a szemétzúzóba. A pszichotikusan szerelmes nő sajnos nem találta meg az ereklyéket, a szeretett férfihez kapcsolódó darabkákat, végső dühében és elkeseredettségében elszánta magát a lehetetlenre: meglátogatja Vadert a szálláshelyén. Meg is találta a sisak nélküli Sötét Nagyurat, s a látvány először kissé megdöbbentette a nőt, nem erre számított.

De a nő olyan szinten megszállottá vált, hogy elfogadta az összeégett, roncsolódott arcot, sőt mi több, megkérte Vadert, hogy ne helyezze vissza a sisakot.

"Nem kell egyedül lenned – mondta Vadernek. – A tiéd vagyok most és mindörökké. Együtt le – hetünk."

De az utolsó szavát félbeszakította a mellkasánál érzett, hirtelen szétáradó melegség, melyet ezúttal nem az érzelmek túlcsordulása, hanem a fénykard pengéje okozott. Vader unott arccal, hezitálás nélkül megölte a nőt, s szólt a személyzetnek, hogy takarítsák fel a szemetet. A legborzasztóbb az egészben, hogy a nő még a halálakor is mosolygott, de azt már sosem tudjuk meg, hogy pontosan mire is gondolt.

Az már egyszer biztos, hogy a nő őrült volt, egy megvalósíthatatlan szerelem megszállottja. Hogy mi kergette őt ebbe az egyirányú érzelembe, azt nehéz meghatározni. Sajnálatos módon a való életben is rengeteg nő rajong a romlott férfiakért, rengeteg olyan esetről tudunk, hogy fiatal hölgyek megszállottjává váltak erőszaktevőknek, bandatagoknak és egyéb bűnözőknek. Hogy miért történik ez meg a valóéletben, s miért szeretett bele a Harley Quinn kinézetű szereplőnk Vaderbe a Star Wars univerzumában, arra nehéz választ találni.

A hölgy sajnos nagyon mellélőtt, Vadert irritálta, ha sisak nélkül látják, szinte az összes esetben holtan végezte az illető, valamint a szerelem se nagyon tudta foglalkoztatni már, ugyanis ez jutattatta őt ide. Nem telt el nap, hogy ne gondolt volna Padméra, illetve a Lázadók eltiprása is foglalkoztatta őt, hidegen hagyta egy beteges nő szintúgy beteges vonzalma. Azért ironikus belegondolni, hogy Luke Skywalker megjelenéséig valószínűleg csak ez a hölgy táplált valódi pozitív érzelmeket Vader iránt, s végül mégis úgy végezte, mint Vader ellenségei vagy a csalódást okozó szövetségesei: kihűlt porhüvelyként, véglegesen tovatűnő vágyakkal és érzelmekkel.

Hirdetés


Darth VaderDisneyKépregényLucasfilmSithStar WarsSzerelemSötét Nagyúr

Képek forrása: Lucasfilm

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.