Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

A nagy pénzrablás: Berlin - Spoilermentes kritika

Berlin egy méltó spin-off? Pedro Alonso elő-kalandját követhetjük az előzménysztoriban


zelenkaflorian Zelenka Flórián

2024. 01. 01. 00:00

A nagy pénzrablás: Berlin - Spoilermentes kritika
Megosztás

Hirdetés

A Nagy Pénzrablás spin-offja, a Berlin a rejtélyes lángelme nyomába ered, aki Párizsban újra összeáll egy félelmetes bandával. A középpontban egy felháborító rablás segít a nézőknek bepillantani Berlin életébe a Nagy Pénzrablás drámai eseményei előtt.

Pedro Alonso ikonikus karaktere, Berlin, a Netflix rendkívül népszerű sorozatának a szereplője, a végzet úgy hozta, hogy a középpontba kerüljön ebben a várva várt spinoffban. A sármos szociopata a sorozat első évadának egyik fő cselekménypontja volt, és ezentúl flashbackekben tűnt fel újra és újra.

Miről szól a Berlin?

Ki ne szeretne egy jó kis rablást? A korábbi Netflix-sikerek, mint a Nagy Pénzrablás és a Lupin bebizonyították, hogy a nézők igenis élvezik őket. A legújabb sorozat, amely csatlakozott a listához, a Berlin, amely ugyanabból az előbbi univerzumából származik. A spanyol sorozat egykori szereplője körül forog, az előzménysorozat a romantikára és a rablásra, Berlin két érdeklődési körére összpontosít. Az eredeti alkotó Álex Pina ebben a sorozatban is részt vesz, a Sky Rojo munkatársával, Esther Martínez Lobatoval együtt, amelynek premierje december 29-én volt a streaming platformon.

A Berlin című sorozat a szerelem városában, Párizsban játszódik, ahol egy merész rablást vezet, hogy 44 millió dollár értékű ékszereket zsákmányoljon egy aukciós házból. Összeáll egy csapat, kialakul egy terv, de nem derül ki, hogy Berlin és bandája győztesen kerül-e ki a nyolc epizódból álló sorozat végére. Berlin a rablás főnökeként is fellép, ezt a szerepet az eredeti sorozatban a testvére, a Professzor vette át.

A szellős dráma a jó rablás minden ismertetőjegyével rendelkezik, a megfigyelésekkel és a megtervezésével, hogy az átverés beinduljon. Ugyanakkor a műfaj bizonyos sztereotípiái is bekúsznak, hiszen Berlin legénységébe is bekerülnek az általános típusok - a technológiai zseni, a feltörekvő és a joker. Van egy fiatalember, Roi (Julio Peña Fernández) is, aki iránt Berlin szinte apai érdeklődést mutat.

Írás és rendezés

Az epizódok érdekesebbé tétele érdekében Álex Pina és Lobato Berlin rossz ösztöneire koncentrált, különösen arra, hogy az adott megbízás szempontjából rossz nőbe szeret bele. Berlin jellemzése is érdekes, kiegyensúlyozva a vicces oldalát az alkalmi nézők számára, és hozzáadva korábbi kegyetlenségének pillanatait a régi rajongók számára, akik már korábbról is ismerik.

De miközben a narratívát könnyíti, hogy a stábot szorosan összedobják a szerelem városában, akadályokat gördítenek az epizódok és terveik elhúzódása érdekében. A humor és az egyéb flörtök figyelemelterelésként működnek, de amit a nézők igazán szeretnének látni, az egy olyan rablás, amit úgy hajtanak végre, hogy leesik az álluk.

Színészi játék

A spanyol sorozatban Pedro Alonso alakítja Berlint, mellette Tristán Ulloa, Michelle Jenner, Begoña Vargas, Julio Peña Fernández és Joel Sánchez a sráb tagjai. A mellékszereplők jól illeszkednek a szerepükbe, és bár a sorozat neve és középpontjában Berlin áll, minden karakter tisztességes lehetőséget kap a fejlődésre.

Tudva, hogy mi történik végül Berlinnel, a karakter életének egy boldogabb időszakára koncentrál, amikor még teljes életet élt. Alonso visszacsúszik Berlin karakterébe, és ügyesen mutatja be, hogy a karakter mennyire élvezi a körülötte lévő káoszt és adrenalint.

A bűnügyi dráma szellős mindent vagy semmit hangulatot áraszt, ami jót tesz egy év végi (vagy épp év eleji) streaming-zabálásnak. A Berlin emellett remekül felépíti és bemutatja az új karaktereket ebben a teljesen új történetben.

Hirdetés


A nagy pénzrablásBerlinBerlin 1. évadLa Casa de PapelPedro Alonso

Képek forrása: Netflix | La Casa de Papel: Berlin

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.