Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

A legjobb magyar reality: A híd kritika

Ennyire minőségi magyar reality-sorozatot még nem láttunk.


babelzoltan Bábel Zoltán

2023. 09. 09. 00:00

A legjobb magyar reality: A híd kritika
Megosztás

Hirdetés

Augusztus folyamán végre megérkezett az HBO Max felületére a régóta várt reality-sorozat, A híd, amely az eredeti Banijay Rights által kitalált The Bridge adaptációja. Rengeteg verzió készült már ebből az ötletből, többek közt spanyol, angol, brazil és az ausztrálok is belekostóltak, hogy mennyire megterhelő feladat megépíteni egy hidat. 

Az alap koncepció már önmagában dícséretet érdemel, mert rendkívűl egyedi az ötlet és az ebben rejlő összes potenciált ki tudta hozni a magyar HBO. Arról van szó, hogy a természetben a külvilágtól elszigetelve kell a résztvevőknek megépíteni egy 250 méteres hidat, amely elvezet a főnyereményhez, de ez közel sem ilyen egyszerű. Magyarósi Csaba műsorvezető néha könyörtelen feladatok ad a szereplőnek, például ki kell szavazni több embert, szövetségeket kell kötni, és volt olyan alkalom, amikor a finom és nyálcsorgató ételek és a hasznos szerszámok közül kellett választaniuk az embereknek. Ezek mellett még rengeteg más nehéz döntés várt a csapatra, amelyek nem csak fizikálisan, hanem mentálisan is megterhelték őket, ennek köszönhetően pedig több konfliktus is kialakult az egyes résztvevők között. 

A pazar koncepció és megvalósítás mellett, ami nagy mértékben közrejátszik abban, hogy ilyen minőségi és jó ez a sorozat, az az, hogy mindegyik szereplő egyedi. Rengeteg különleges játékossal találkozunk az évad során, akikkel nagyon nehéz azonosulni, mert az egyik pillanatban imádjuk őket, utána pedig csak a gyűlöletet érezzük. A nézők véleménye biztos, hogy minden fontos döntés után változni fog az adott résztvevőről, de az utolsó epizódhoz közeledve mindenkinek lesz legalább egy olyan játékos, akitől nem sajnálná a 30 millió forintot, és csak remélni tudja, hogy jó helyre fog kerülni.

A részek folyamán megismerhetjük Tölgyesy Csabát (tervezőmérnök), Fekete Mikit (egy igazi kőkemény ember, aki legbelül csupaszív), Molnár Janka Sárát (elméleti fizikus), Budai Zsuzsát (vállalkozó), Kusztos Verát (egy igazi amazon, aki uszómester a hétköznapokban), Havasi Gergőt (kajakozó), Popovics Polettet (utánpótlás hokiedző), Fajt Alexet (transznemű aktivista, színész, influencer), Kovács Kittit (modell), Noé Viktort (színész), Ficsor Anettet (dekoratőr), Németh Márkot (zenész), Kútvölgyi Sárát (modell), Varga Ádámot (színész), Rikk Ágit (sminkes) és Bakos Gergőt (asztalos). A műsorvezetőről sem szabad megfeledkezni, méghozzá Magyarósi Csabáról, akinek sok rajongó örült, hogy saját reality-t kap, sőt ő vezeti a játékot, és nagyon jól áll Csabának ez a szerep. Ha lenne második évad, akkor reméljük, hogy továbbra is ő lesz az, aki megnehezíti a játékosok dolgát.

A reality-sorozat másik nagy erőssége, hogy egy pillanatig sem unalmas, mert Csaba folyton újabb és újabb nehézségek elé állítja a résztvevőket. Általában a monotonítás jellemző szokott lenni a magyar reality műsorokra, azonban A híd esetében teljesen más a helyzet, aki szereti ezt a műfajt, izgulni akar és egy új élménnyel szeretne gazdagabb lenni, nekik mindenképpen ajánljuk ezt a kiváló sorozatot.

A másik pozitívum pedig a képi világ. Gyönyörű felvételekkel bombáznak meg minket a készítők, és csak csodálni tudjuk, hogy milyen káprázatos hely Erdély. Egyetlen egy negatívumot sem lehet felsorolni a sorozat kapcsán annyira minőségi lett, és ez minden tekintetben érthető. Csak ajánlani tudjuk!

Végszó

A magyar HBO egy újabb remekbe szabott sorozatot hozott el nekünk, amely a non scripted műfaját képviseli egy izgalmas reality személyében, amelynek mind a hét része fantasztikus élményt nyújt a zsáner kedvelőinek. Változatos játékosok és Magyarósi Csaba is szerepel a műsorban, szóval aki egy ilyen izgalmas és kőkemény kalandra vágyna, akkor nekik kötelező A híd című sorozat.

A híd összes része elérhető az HBO Max felületén.

7.5/10

Hirdetés


A hídMagyarósi Csaba HBO Max

Képek forrása: HBO Max, The Orbital Strangers Project

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.