Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

5 olyan Star Wars érdekesség, amiről talán még te sem hallottál!

Ezúttal 5 érdekességet hoztam el nektek a Star Wars világából!


dsnrbrt Dósa Norbert

2024. 07. 06. 10:00

5 olyan Star Wars érdekesség, amiről talán még te sem hallottál!
Megosztás

Hirdetés

A cikkben 5 érdekességről olvashattok a Star Wars világából, bár könnyen megtörténhet, hogy valamelyikkel vagy éppen mindegyikkel tisztában voltatok már. Lássuk hát azokat a tényeket, mely valószínűleg a ti figyelmeteteket is elkerülte! Ha videóban szeretnétek ugyanezt megtekinteni, akkor katt az alábbi lejátszóra!

5. Luke Skywalker a Sötét Oldalon?

A Jedi visszatér forgatókönyvének egyik korai változatában Luke Skywalker átállt volna a Sötét Oldalra, hogy legyőzze apját, Darth Vadert.  A The Making of Star Wars: The Return of the Jedi című könyv szerint George Lucas Lawrence Kasdan társszerzőhöz fordult és ezt közölte vele: "Luke leveszi Vaderről a sisakot. Ez az utolsó jelenet…és aztán Luke felveszi a sisakot, és azt mondja: "Mostmár én vagyok Vader." "

Az már egyszer biztos, hogy hidegrázós jelenettel zárult volna a hatodik rész, de Lucas hamar túllépett ezen a gondolaton, elmondása szerint ez egy túl sötét befejezés egy gyerekeknek szánt univerzumban.

4. Yoda, mint majom?

Yoda eredetileg egy majom lett volna. Legalábbis egy maszkos majom játszotta volna a bölcs és ősöreg Jedi mestert. JW Rinzler 2010-es The Making of Star Wars: The Empire Strikes Back – a képen látható könyve alapján – így festett volna Yoda. Az már egyszer biztos, hogy ilyennel még az aluljárókban sem találkozol, egy ilyen Jedi mesterrel A birodalom visszavágot könnyen a horror kategóriába sorolnánk. 

3. A sithek bosszúja rengeteg effekttel operált

A sithek bosszúja brutális mennyiségű vizuális munka eredménye, számszerűsítve 2151 különálló effektet vonultat fel. A mustafari párbaj 49 másodpercének megörökítésére 910 művész összehangolt munkájára volt szükség, akik nem kevesebb, mint 70,441 munkaórát fektettek a projektbe! Meg is látszott a végeredményen az tuti, az egyik legszebb Star Wars filmet ismerhettük meg 2005-ben.

2. Vader és Boba Fett testvérek?

Hirdetés

George Lucas kacérkodott a gondolattal, hogy Vader és Boba Fett közös háttérsztoriját egy picit kiszínezze és testvérként prezentálja őket a képernyőn. A Star Warsban már így is mindenki-mindenkinek a rokona, szomszédja, ellenfele, vízvezetékszerelője, így nem csoda, hogy Lucasnak hasonló tervei voltak. Végül az alkotó elvetette a gondolatot, még ő maga is hülyeségnek találta és én személy szerint csak örülni tudok ennek.

1. IG-88B átvette az irányítást a Második Halálcsillag felett?

A képen is látható IG-88 szoftveres behatolást végzett a Második Halálcsillag kompjuterébe. Hogy mi volt pontosan a terve, az kánonban máig kérdéses, erről infót a már megszüntetett digitális kártyajátékban, a Star Wars: Force Collectionben kaptunk, ott sem részleteset. Lehetséges, hogy a droid egy amolyan lázadást akart kirobbantani, hogy Az alkotóhoz hasonló történetet kapjunk - ezúttal Star Wars köntösben.

Hirdetés


Boba FettDarth VaderDisneyGeorge LucasLucasfilmLuke SkywalkerStar WarsYoda

Képek forrása: Lucasfilm

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.