Star WarsThe Walking DeadMarvelDűneVisszatekintő

10 kérdés a Deadpool & Rozsomákkal kapcsolatban, amire megpróbáltunk válaszolni

Júliusban moziba érkezik a legújabb Deadpool mozifilm, ami az idei év Barbenheimere lesz egyszemélyben, szóval most elővesszük az esetleges történetet, a valószínű Marvel cameokat, az MCU jövőjét és még sok mást is


Kristóf József

2024. 04. 27. 19:35

10 kérdés a Deadpool & Rozsomákkal kapcsolatban, amire megpróbáltunk válaszolni
Megosztás

Az év legvártabb mozija minden igéret szerint gatyába rázza az egyre kevésbé jól koordinált Marvel filmes univerzumot, utat engedve számtalan régi szereplőnek, és talán egy új sztori vonalnak is. Most összeszedtünk 10 kérdést a Deadpool és Rozsomák című moziról, amelyeket igyekszünk megválaszolni. Cikkünkben szó lesz az esetleges történetről, a valószínűsíthető Marvel cameokról, az MCU jövőjéről, és még sok másról is. Tartsatok velünk!

Mi is lesz a történet?

Az eddig megjelent két előzetes alapján a következő történet kezd ki rajzolódni: Deadpool a viágában nagy kárt okozhatott, valószínűleg a Deadpool 2 stáblistás jelenetében történtekről lehet szó, mikor Deadpool visszahozta Kábel időgépével Vanesszát, és többek között az X Force tagjait. Deadpoolt így hát elkapja a TVA, akik büntetés helyett mindenbizonnyal segítségét kérik majd valami nagyobb ügyben. Ennek apropóján Wade felkeresi Rozsomákot, akivel együtt indulnak el az Ürességbe, ahol Cassandra a Nova, a mozi főgonosza tevékenykedik. Az ő legyőzése feltehetően nem lesz kis falat, ezért is kell a két hősnek multiverzumokon átívelő kalandra indulniuk.

Ez NEM a Deadpool 3?

Még a második előzetes megjelenés előtt Ryan Reynolds nyilatkozta, hogy ez a film nem a Deadpool filmek direkt folytatása, és a címválasztás sem véletlen. Rozsomák drámája ugyanis ugyanakkora reflektorfényt kap majd, mind Deadpool, és elég sok ponton el fog ütni az eddigi két Foxos Deadpool filmtől. Ez azonban nem akkora probléma, az előzetes alapján ugyanis egy nagyon érzelmes mozifilmnek tűnik az MCU idei egyetlen debütálása, és ha úgy nézzük az első kettő is az volt.

Ki ez a Logan?

A második előzetes alapján egyáltalán nem tiszta, hogy mégis ki lehet ez a Rozsomák, akinek a segítségét kéri Deadpool. Egy állítólagosan közeli forrás szerint ez az a Rozsomák, akit a Logan című filmben láthatunk, ám pár évvel korábban. Láthatjuk Logant egy sírhalmaznál összeroskadva, ez pedig  jelentheti azt is  hogy ez a visszatekintő melynek során a betegeskedő X professzor véletlenül megölte az X-Meneket. Ez lenne a film végi flash back amire Deadpool az előzetesben utalt?
Mindenesetre simán lehet, hogy a Logan örökséget semmiképp sem szeretnék megbojgatni, és a 2000-es évek X-Men idővonaláról hozták vissza Rozsomákot, de a legkézenfekvőbb egy új idővonal lenne, egy új, eddig még számunkra nem ismert Rozsomákkal.

Ténylegesen megnyílik a Multiverzum?

Az MCU most már nem várathat minket tovább. Ez lesz a multiverse sága immár 11. darabja, ám ezidáig még nem igazán volt részünk olyan igazán multiverzumos moziban. Azt tudjuk, hogy Shang Chi karperece egy másik univerzumból lehet, sőt, kapu is lehet. Pókember is találkozott már két másik alteregójával, és azoknak az ellenfeleivel. Egyébként eddig határozottan a Nincs hazaút volt a legjobb multiverzumos alkotás. A Doctor Strange folytatásában egyáltalán nem használták ki a multiverzum adta lehetőségeket, és a Marvelek is csak a végére dobta be az X-Meneket. Kéne most már egy igazán nagy volumenü, és látványos multiverzumokon át ugrálgató Marvel film, amibe aztán van jó sztori ehhez, de a fan service is magas fokon ég. Mindenbizonnyal a Titkos háború ilyen lesz, de mutathatna valamit a Deadpool és Rozsomák ebből. Mondjuk a jelek szerint, fog is mutatni.

Az MCU megmentője?

Tényleg képes lesz arra a Deadpool és Rozsomák, hogy az visszahozza a Marvel filmes univerzumát a folyamatos érdeklődés és esemény filmek világába? Összességében véleményünk szerint, az, hogy egy film harmadik részére rengetegen kiváncsiak, nem jelenti azt, hogy az egész filmes univerzumot is vissza fogja tudni hozni annyira a hype vonatra, ahogyan abban jelenleg reménykedik a Marvel studió. Biztos, hogy a Pókember: Nincs hazaút óta ez lesz a legsikeresebb Marvel mozi, de hogy emiatt aztán az Amerika kapitány 4, a Fantasztikus 4-es és a Mennydörgők is olyan nagy jegyeladásokat érnének el mint a korábbi Marvel filmek 2020 előtt, arra egyáltalán nem vennénk mérget.

Deadpool és Loki?

Nem csupán a TVA az egyetlen közös pont a Deadpool és Rozsomák illetve a Loki között, hiszen a sorozatból jól ismert Ürességben játszódik a cselekmény egy része, az is lehet hogy a legnagyobb része. Azonban látható az előzetesben az Alioth, ez a sötét mindent magába temető felhő, amit a Loki első évadának fináléjából ismerhetünk. Az előzetesben azt is láthatjuk ahogyan magába szívja az óriás Hangya hullát, ami Cassandra Nova főhadi szállásaként szolgál mindenbizonnyal.  Innen, tehát az Ürességben elhelyezkedő Hangya csontvázba kerekedik felül Cassandra Rozsomákon, majd innen mennek át címszereplőink egy másik univerzumba is. Jó kérdés persze, hogy ki lehet az, aki megnyítja nekik a portált, amit eddig csak varázslók voltak képesek az MCU-ban, de ennek megválaszolására mindenbizonnyal várni kell július végéig, mikor is a film megjelenik a mozikban.

Vasember hagyatékát meggyalázzák?

Azt már titkolni se tudják, hogy a Deadpool és Rozsomák telis tele lesz izgalmas vendégszereplésekkel. Már biztos, hogy Hangya legalább holtan fel fog tűnni, ahogyan Vörös koponya is tiszteletét teszi, de még Thort is látni fogjuk, aki egy fiktív jövőben a kezei között tartja a haldokló Deadpoolt. Mindenbizonnyal még rengeteg cameora lehet számítani, és a pletykák szerint Robert Downey Jr. Vasembere is tiszteletét teheti majd a filmben. Azt már régóta pletykálják, hogy Tony Stark egyik Bosszúállók filmben fel fog még tűnni, de nem biztos várni fognak addig vele. Mindenesetre mi nagyon örülnénk ha ez nem történne meg, hiszen Robert Downey jr igenis jelentős örökséget hagyott hátra, és bár annak idején a Pókember: Idegenben című filmbe is forgattak vele egy flash back jelenetet, inkább kivágták, hogy ne bojgassák Tony emlékét a Végjáték után. Maradjon ez így.

Történelmi sikernek néz elébe?

Mielőtt még el kezdenénk bele menni a Bosszúállók: Titkos háborúba, nézzük, mit jósolnak az elemzések a Deadpool és Rozsomáknak. A bevétel nagyságát azért is elég nehéz jelenleg belőni, mert R rated vagyis felnőtt nézők ültetnek be rá. Habár Magyarországon ez csak ajánlás, és egy 10 éves gyerek egyedül is beülhet bármelyik John Wick vagy Démonok között filmre, addig a tengeren túlon ez szigorúan ellenőrizve van, és valóban nem engednek be ezekre a filmekre kiskorúakat. De még így is a jelenlegi előrejelzések 1 milliárd 300 millió dollárra lövik be a teljes mozis pályafutást világszerte.

Visszatérnek a Titkos háborúba?

Habár a Bosszúállók: Kang Dinasztia is elég nagy bajban van, hiszen a címszereplőt kénytelen volt bántalmazási botránya miatt kirúgnia a Marvelnek, de egyértelműen az azt követő Bosszúállók: Titkos Háború lesz ennek az egész Multiverzum szágának a lezárása. Ebbe a filmbe pedig állítólag már most le vannak szerződtetve olyan színészek mint Chris Evans vagy akár Tobey Maguire vagy Andrew Garfield. Így hát több mint valószìnű, hogy aztán teljesen elszabadul majd a Multiverzum. Nem lennénk meglepve ha Deadpool és Rozsomák is be köszönne majd a mindent lezáró Bosszúállók filmbe, hiszen ha tényleg ez lesz a nagy Marvel megmentő mozi, akkor kézen fekvő, hogy őket is felvonultatja a Marvel a giga produkciójában. Van itt Secret War utalás az első előzetesben, feltehetően nem is hiába.

Reboot lesz ez a film?

Kevin Feigi már rég elárulta, hogy tervben van a Marvel moziverzum egyfajta soft rebootja. Mindent, ami működik meghagynak, és mindent ami nem működött, kukáznak. Ezzel gyakorlatilag simán semmisé tudnák tenni a She Hulkot, vagy a Marvelst is. És lehet, hogy erre szükség is lenne. Erre a célra egyébként a Deadpool és Rozsomák lenne a legmegfelelőbb, hiszen akár viccesen is be lehetne mutatni hogyan babrálnak annyit a multiverzumban hogy aztán bizonyos cselekményeket és karaktereket ki paterolnak a filmes univerzumból.

Ez lett volna az a 10 kérdés, amit igyekeztünk megválaszolni és utána járni a dolgoknak. (hivatalos szinkronos előzetesért katt ide)

A Deadpool és Rozsomák július 25-től a mozikban.


AkcióDeadpoolDeadpool & RozsomákFilmek 2024Hugh JackmanMCUMarvelRozsomákRyan ReynoldsSci-fi

Képek forrása: Deadpool & Wolverine, Marvel

Blogunk fenntartása költségekkel jár. Amennyiben támogatnád az oldalunkat, itt megteheted:

Támogatás